به گزارش خبرگزاری مهر، بهمن عشقی کارشناس ایمنی حمل ونقل ضمن بیان این جمله گفت: اگرچه عواملی همچون نبود نظارت بر انجام دوره ای معاینات فنی و استفاده از لوازم لاستیک های چینی ممکن است در بروز حوادث حمل و نقل جاده ای موثر باشند اما موضوع این است که میلیارد ها تن کالا با استفاده از همین لاستیک های چینی در دنیا بدون هیچ مشکلی جابه جا می شود از این رو به نظر می رسد مشکل اصلی در بروز حوادث جاده ای نادیده گرفتن سهم عامل انسانی است.
او با اشاره به شفاف و مشخص بودن فرآیند حمل و نقل هوایی اظهار کرد: اما در بخش حمل و نقل جاده ای به دلیل نبود نظارت درون بخشی و فرابخشی فرآیند حمل و نقل با چالش بزرگی مواجه شده است. در این بخش تمامی عوامل انسانی مرتبط شامل راننده، شرکت حمل و نقل و پلیس به عنوان عامل فرابخشی به صورت غیرحرفه ای فعالیت می کنند.
این کارشناس ایمنی حمل و نقل تصریح کرد: بنابراین به نظر می رسد در مرحله اول برای رفع چالش های حوزه حمل و نقل جاده ای توسط اتوبوس های بین شهری باید عامل انسانی به شدت مورد واکاوی قرار گیرد.
او ادامه داد: در مرحله بعد عملکرد پلیس به عنوان عامل فرابخشی نیاز به بررسی دارد. بدنه مورد استفاده در این بخش عموما سربازهایی هستند که به اندازه کافی تحت آموزش قرار نگرفته اند.
عشقی با بیان اینکه در این حوزه تاثیرگذاری قانون ضعیف است، تاکید کرد: مرحله سوم تدوین قوانین ساماندهی شده و اجرای آن توسط عوامل انسانی آموزش دیده است.
او به اقتصادی نبودن فرآیند حمل و نقل در ایران اشاره کرد و افزود: در دوره سه رئیس جمهور پیش هیچ گاه به تغییر روند حمل ونقل کشور فکر نشده است این در حالی است که اگر در عامل انسانی و سازوکار حمل و نقل بین جاده ای تحول ایجاد شود این شاخه می تواند برای کشور مزیت اقتصادی ایجاد کند و در مقابل ادامه فرآیند کنونی می تواند این مزیت اقتصادی را از بین ببرد.