علی یعقوبیان در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن تشریح عملکرد شهرداری بسطام در محدوده بافت تاریخی امامزاده محمد(ع) و بایزید با اشاره به این مطلب که باید نمای خاصی را برای محدوده بافت تاریخی بسطام تعیین کرد، اظهار داشت: نماد چهارعلی مرتبط با مجموعه تاریخی بسطام است و وقتی گردشگران وارد این مجموعه می شوند در ایوان های چهارگانه این اثر، نماد چهار علی را می توانند مشاهده کنند که قصد داریم با محوریت این نماد اقداماتی را در محدوده انجام دهیم.
وی افزود: خشت معروف به نماد چهارعلی توسط انجمن سفال ایران تهیه شده است و مجموعه شهرداری بسطام هم در همین رابطه با چند پیمانکار وارد مذاکره شد تا بازسازی نماهای مختلف بسطام برای محله های ۹ گانه این شهر و همچنین مجموعه تاریخی انجام بپذیرد.
بهسازی نمادهای شهری با همکاری دانشگاه شاهرود
این مقام مسئول با اشاره به واگذاری طرح بهسازی نمادهای شهری به دانشگاه شاهرود، تصریح کرد: پیشنهاد ما این است که برای هر کدام از این محلات ۹ گانه مذکور فرم خاصی را از طراحی شهری ارائه دهیم و در نهایت این طرح برای دانشگاه شاهرود فرستاده می شود تا به امید خدا بتوانیم برای هر محله نما و نمادی خاص را در نظر بگیریم.
یعقوبیان در خصوص ساخت و سازهای شهری محدوده مجموعه تاریخی بسطام نیز توضیح داد: برای این مجموعه شهرداری بسطام سه حریم را در نظر گرفته است که حریم یک شامل مغازه ها و املاک یک طبقه در مجاورت امامزاده محمد است، حریم دو شامل املاک دو طبقه و حریم سه نیز بناهای سه طبقه را شامل می شود.
وی درباره طرح همگون سازی نمای این بناها با بافت مجموعه تاریخی، توضیح داد: باید در ساخت بناهای مجاور، اشرافیت به مجموعه تاریخی در نظر گرفته شود که این طرح با مشارکت میراث فرهنگی به اجرا در می آید البته باید اذعان کرد که مالکان بسطامی نیز در ساخت و سازهای غیرمتعارف حق دارند چرا که تا کنون طرح جامعی برای نمای املاک منطقه از سوی مسئولان پیشنهاد نشده است.
یعقوبیان تعامل شهرداری و میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را مناسب ارزیابی کرد و گفت: اقدامات مربوط به آزادسازی اراضی اطراف باروی بسطام و همچنین بازسازی آن در دست اقدام است که توسط میراث فرهنگی اجرا می شود.
حمام عمومی بسطام یک نیاز شهری است
شهردار بسطام در ادامه، حمام عمومی این شهر را یک نیاز برای این شهر کارگر پذیر دانست و تصریح کرد: بسطام شهری باغی و کارگری است و از اردیبهشت تا آبانماه هر سال میزبان بیش از سه هزار کارگر از نقاط مختلف کشور است و این حجم نیروی کار در کنار ورود تورهای مسافرتی مخصوصا هموطنان اهل سنت، احداث یک حمام عمومی در شهر را به نیاز تبدیل کرده بود.
یعقوبیان هزینه ساخت این حمام را ۲۰۰ میلیون تومان ذکر کرد و ابراز داشت: برای رفع این نقیصه و مخصوصا در زائر سرای امامزاده محمد با حجم بالای میهمانان، در سنوات پیشین از سرویس های بهداشتی پارک بسطام استفاده می شد که صورت خوشی نداشت اما در نهایت با نیاز شهری، این حمام عمومی با ۱۲ شعبه و در دوطبقه، همزمان با هفته دولت سالجاری به بهره برداری رسید.
وی افزود: امروزه، این مجموعه موقتا در اختیار بخش خصوصی است و از اذان صبح تا ساعت ۲۰ آماده خدمت رسانی به مسافران و شهروندان است.
سرنوشت تندیس داوود میرباقری در بسطام
این مقام مسئول در پاسخ به سوالی با موضوع احتمال احداث المان های شهری نظیر مجسمه بایزید بسطامی و داوود میرباقری، گفت: چندی پیش المانی ویژه بایزید بسطامی پیش بینی شد اما در بررسی با حضور هنرمندان و مسئولان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شاهرود، چهره تصویر شده از بایزید بسطامی به دلیل فقدان پرتره وی، مناسب قلمداد نشد.
یعقوبیان در مورد المان مربوط به داوود میرباقری نیز توضیح داد: در حال حاضر تندیس دو سردار شهید، تنها المان های شهری هستند که در مجموعه شهرداری در حال بررسی هستند و در خصوص المان استاد میرباقری باید گفت که هیچگاه المانی از ایشان نساخته ایم و تنها بلواری به نام ایشان نامگذاری شده است.
وی افزود: در مراسم نامگذاری بلوار خروجی بسطام به نام این هنرمند ملی، بنده پیشنهاد ساخت تندیس از چهره ایشان را دادم اما شخص آقای میرباقری با آن موافقت نکردند.
رونق میدان بار بسطام نیازمند زیرسختهای چون گاز شهری
شهردار بسطام در پاسخ به سوالی با موضوع عدم رونق تنها میدان بار این شهر اظهار داشت: بحث اصلی در این زمینه عدم وجود زیرساخت ها مانند گازرسانی در میدان بار است که این امر همت بالای مسئولان و سرمایه گذاران را می طلبد.
یعقوبیان با اشاره به ورود شهرداری بسطام در این پروژه ابراز داشت: شهرداری با ورود به این طرح در حال حاضر ۷۵واحد تجاری را به بخش خصوصی واگذار کرده است و همچنین۱۴غرفه، برای افراد بومی که تا قبل به صورت استیجاری از غرفه ها استفاده می کردند، احداث شده است.
وی با ابراز امیدواری در رونق مجدد میدان بار بسطام، افزود: سال گذشته مقرر شد تا شهرداری به صورت مشارکتی زمین در اختیار افراد بومی مذکور قرار دهد تا با تلطیف شرایط واگذاری از سوی شهرداری بسطام، رغبت در تملیک غرفه های میدان بار در بین بسطامی ها بیشتر شود.
این مقام مسئول همچنین عدم گازرسانی به مجموعه را یکی دیگر از نقایص آن دانست و اظهار داشت: با رایزنی هایی که انجام شده است عملیات گاز رسانی میدان بار در اعتبارات سال آینده گنجانده خواهد شد.
مجتمع تجاری شاهوار در موعد مقرر به بهره برداری خواهد رسید
شهردار بسطام در پاسخ به پرسشی تحت عنوان تاریخ اتمام پروژه تجاری شاهوار، گفت: طبق قرار داد منعقد شده بین پیمانکار این طرح و شهرداری بسطام قرار است این پروژه ۱۸ماهه به بهره برداری برسد و به نظر می رسد که در همین مدت مجتمع تجاری شاهوار به اتمام خواهد رسید.
یعقوبیان در خصوصی جذب سرمایه گذار برای اجرای طرح های عمرانی شهرداری بسطام، توضیح داد: نخستین تجربه ما در مجموعه بسطام، مجتمع تفریحی کهکشان بود که مورد استقبال قرار گرفت و این مهم به ما و همچنین سرمایه گذاران دلگرمی داد تا وارد پروژه های دیگر نظیر مجتمع شاهوار نیز بشویم.
وی افزود: باید رویکرد شهرداری در مواجهه و جذب با سرمایه گذار، به خصوص شرکت های بخش خصوصی که خارج از شهر یا استان هستند، رویکرد خدمات رسانی و به نوعی نرمش باشد چرا که از موضع تحکم نمی شود با سرمایه گذار قرار داد بست.
تنها پل عابر پیاده بسطام امن نیست
این مقام مسئول در حوزه شهری، در خصوص تنها پل عابر پیاده بسطام و مقوله امنیت آن اظهار داشت: این پل متاسفانه ایمن نیست و مجموعه شهرداری نیز به شدت تلاش دارد تا اختیار این پل عابر پیاده را از شورای ترافیک شهرستان بگیرد و نسبت به ایمن سازی آن اقدام کند.
یعقوبیان در مورد استخر سرپوشیده بسطام نیز گفت: این استخر از محل درآمد های نفتی و اعتبارات دولتی ساخته شد و در ابتدا توافق شد تا مسکن و شهرسازی به جای زمین این مجموعه آبی که در تملیک شهرداری بسطام بود زمین دیگری واگذار کند که البته این امر هم محقق نشد.
وی در خاتمه افزود: در نهایت استخر بسطام در سالجاری افتتاح شد و خوشبختانه جوانان بسطامی پس از چند سال از نعمت داشتن یک تفریح سالم بهره مند شدند.