به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نویدادهم ظهر چهارشنبه در هشتمین جلسه هم اندیشی دبیران کمیته های ستادی و استانی همکاری حوزه های علمیه و آموزش و پرورش، در کانون فرهنگی تربیتی ناحیه دو آموزش و پرورش مشهد اظهار کرد: متاسفانه در حال حاضر آموزش و پرورش كشور با محوریت تربیت دینی كه آیات و روایات را تبیین و تفسیر می کند قرار ندارد.
وی افزود: آموزش و پرورش یک نهاد مدرن و غیربومی در كشور ما است كه مبانی خاص خودش را داشته و تار و پودش با اندیشه دیگری رقم خورده است، البته تلاش های بسیاری برای بومی و اسلامی كردن آن صورت گرفته و خوشبختانه دست آوردهایی هم در این زمینه داشته ایم.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با توجه به كارشناسان و متخصصانی كه در این نشست حضور دارند باید نظرات به صورت صریح بیان شود، آموزش و پرورش ما متاسفانه از جایگاه و تناسب آموزشی مطلوبی برخوردار نیست در نتیجه بازخورد آن هم متناسب یك جامعه اسلامی نخواهد بود.
نوید ادهم تصریح كرد: كاركرد اصلی آموزش و پرورش كشور، آموزش صحیح و مطلوب است که مجموعه ای از معلومات را به ذهن منتقل می کند که البته در این زمینه موفق هم بوده است، اما اینکه آیا همه ابعاد وجودی را شناسایی می کند خود ما میگوییم نه، در این جهت کاستی داریم. چون این کار کرد آموزش است کار های دیگری که ما انجام دهیم فوق برنامه تلقی می شود. از هر منظر که به خروجی نگاه کنیم با کاستی هایی رو به رو است.
وی در ادامه به دو رویكرد برای حل مشكلات آموزش و پرورش اشاره كرد و گفت: رویكرد اول این است كه روش فعلی را ادامه داده و سعی در اسلامی و دینی كردن آن كنیم و در رویكرد دوم می توانیم تحولی بنیادین در آموزش و پرورش كشور ایجاد كرده و در راستای صحبت مقام معظم رهبری یک تحول بنیادین همه جانبه را در آموزش و پرورش كشور رقم بزنیم.
نوید ادهم اضافه كرد: تحول بنیادین یعنی تغییر عمیق، ریشه ای، نظام مند، همه جانبه و آینده پژوهانه كه حرف اصلی ما در مبانی نظری سند تحول بنیادین نیز پرداختن به همین ریشه های نظری است.
دبیر کل شورای عالی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش در ادامه خاطر نشان کرد: کاری که دوستان این ستاد می توانند انجام دهند تبیین عملیاتی و اجرایی این مفاهیم نظری است به گونه ای که به درد معلم و مدیر در کلاس درس بخورد. من فکر میکنم اگر قرار است ستاد در ظواهر نماند و به تثبیت وضع موجود کمک نکند و بخواهد پاسخگوی ندای رهبری شود باید وارد این عرصه ها شود.
وی در ادامه از حوزه علمیه و آموزش و پرورش در خواست کرد: اگر باور داریم که استمرار وضع موجود آموزش و پرورش به نفع آن نیست به میدان بیاییم و برنامه های تحول آفرین ارائه کنیم اندیشه دینی را عملیاتی كرده و ارائه کنیم. این ستاد سند تحول را در دستور کار قرار دهد و برای همه بخش های وزارتخانه راه حل ارائه کند.
دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش وزارت آموزش و پرورش اصلی ترین حرف سند تحول بنیادین را تبدیل نظام آموزشی به نهاد فرهنگی و تربیتی دانست و افزود: باید نظام آموزش تبدیل به یک نهاد با کارکرد های فرهنگی و تربیتی شود. گمشده ی ما در زمینه ی تربیتی است نه آموزشی و در عرصه اخلاقی مشکل داریم که در این موضوع امور تربیتی باید میدان داری کند کل سیستم باید تربیتی باشد و این کار سنگینی است که پیش رو داریم.