به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در همایش ملی اعتدال طی سخنانی بیان داشت: عدالت و اعتدال از مقوله نفس است و از جنبه های انسانی به شمار می رود. عدالت و اعتدال از باب توزیع گوشت و نان نیست بلکه یک فضیلت نفسانی است.خدا در قرآن می فرماید به میزان عقل و علم عطا کرده تا جامعه را به سمت عدالت سوق دهیم.
رئیس بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء افزود: ما نباید فکر کنیم که عدالت سقف فرهنگ دینی است.عدالت کف فرهنگ دینی و اسلامی است. آقای جوادی آملی گفته است خداوند قرآن را فرستاد تا جامعه را به سمت نور هدایت کند، در واقع سقف انتظار انتظار خدا ورود انسان به دنیای نور است اگر جامعه در مسیر اعتدال قرار نگیرد در معرض آسیب خواهد بود.
دکتر جوادی آملی ادامه داد: اعتدال ناظر بر این است که ما باید مشکلات جامعه را دریابیم و درصدد برطرف آن ها باشیم. اگر عدالت معطوف به سعادت انسانی شکل گیرد اعتدال پذیرفته می شود. تا قبل از تعریف اعتدال باید از دو گذر سنگین سعادت واقعی و عدالت واقعی بگذریم.
به گفته این استاد برجسته حوزه و دانشگاه اعتدال ظاهر است و عدالت باطن. اگر این ظاهر از باطن مدد نگیرد نمی تواند عدالت در جامعه مستقر شود.
وی اذعان داشت: اعتدال یک حیثیت انعطافی دارد به دنبال آن نظام متناسبی را در جامعه ایجاد می کند. ترویج عدالت در جامعه کار دشواری است. حضرت علی می فرمایند هر کس نتواند عدالت را تحمل کند سختی جور بر او چیره می شود.
حجت الاسلام والمسلمین دکتر مرتضی جوادی آملی در پایان سخنان خود گفت: اگر اعتدال در ادامه اعتدالی که در شرق و غرب رواج دارد معنا شود و روحش را از قرآن و حدیث نگیرد این اعتدال متناسب با جامعه ما نخواهد بود و نمی تواند در جامعه ما مستقر شود.
وی با تأکید بر اینکه اعتدال باید خود را با عدل و عدالت میزان کند، گفت: این هنر دولت است که نسبت عدالت و اعتدال را از یک سو و عدالت را به عنوان سطح توقعات نسبت به سعادت حقیقی که سقف آن است میزان و متناسب کند.
نخستین همایش اعتدال در محل کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران در حال برگزاری است.