به گزارش خبرنگار مهر، حسین میرزایی پیش از ظهر پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: موسسات آموزش از راه دور، خیرین مدرسه ساز، استفاده از ظرفیت های شورای های آموزش و پرورش، مدارس هیئت امنایی، مدارس اتباع خارجی و هر آنچه که در رابطه با مشارکت موسسات، خیرین، افراد حقیقی و حقوقی است از وظایف اداره مدارس غیردولتی و مشارکت های مردمی است.
وی با اشاره به اینکه طبق اصل ۴۴ به دنبال تغییر مالکیت و تصدی گری دولت به سیاست گذاری، نظارت و راهنمایی هستیم؛ افزود: توسعه مدارس غیردولتی و مشارکت های مردمی در راستای اجرای این اصل در دستور کار قرار دارد که تحقق این امر توزیع متوازن منابع و امکانات، فقرزدایی، تمرکز زدایی، رقابت بخش خصوصی در بدنه دولتی و در نتیجه افزایش کیفیت آموزشی را به دنبال دارد.
میرزایی تمرکز زدایی و مشارکت همه جانبه در آموزش و پرورش را از جمله پنج شعار محوری مقام عالی وزرات آموزش و پرورش برای اخذ رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی دانست و بیان داشت: بنابراین آموزش و پروش نگاهی ویژه به مقوله مشارکت دارد.
وی مشارکت در آموزش و پرورش را لازمه افزایش کیفیت آموزشی و توزیع متوازن منابع دانست و گفت: افراد حقیقی یا حقوقی طی یک پروسه متقاضی تاسیس مدارس غیردولتی می شوند که پس از اخذ مجوزات لازم و تایید آموزش و پرورش و نوسازی مدارس فرد متقاضی می تواند فعالیت خود را آغاز کند.
این مسئول با اشاره به اینکه در شرایط فعلی آموزش و پرورش، این توسعه از شدت بسیار زیادی برخوردار است، افزود: شرایط برای ورود افراد به این عرصه هموار شده است.
میرزایی در سال تحصیلی ۹۳-۹۴ حدود ۱۴.۵ درصد دانش آموزان کل استان به جز مقطع پیش دبستانی (آموزش و پرورش رسمی) زیر پوشش مدارس غیردولتی هستند که این رقم در سال گذشته ۱۱.۳ درصد بوده است.
کرمان جزء پنج استان برتر کشور در زمینه مدارس غیردولتی است
رئیس مدارس غیرانتفاعی و مشارکت های مردم آموزش و پرورش استان کرمان گفت: خانواده های دارای استطاعت مالی فرزندان خود را در موسسات واجد شرایط ثبت نام کرده و هزینه آموزش توسط خانواده ها پرداخت می شود.
این مسئول قانون مدارس غیر دولتی و مدارس دولتی را یکسان دانست و افزود: تنها تفاوت این مدارس در مشارکت های مردمی است.
وی مدارس غیردولتی را به بنگاه اقتصادی کوچک دانست و افزود: کرمان جزء پنج استان برتر کشور در زمینه مدارس غیردولتی است.
اجرای طرح اداره مدارس دولتی با مشارکت بخش خصوصی در ۱۰ شهرستان
رئیس مدارس غیرانتفاعی و مشارکت های مردم آموزش و پرورش استان کرمان فرهنگ و آگاهی مردم استان کرمان برای یاری رساندن به بخش دولتی را بالا دانست و اذعان داشت: طی سال تحصیلی جاری طرح اداره برخی از مدارس دولتی با مشارکت موسسان مدارس غیردولتی در وزارت آموزش و پرورش شکل گرفت.
وی ادامه داد: در ۱۰ منطقه و شهرستان استان کرمان با کمبود نیروی انسانی و فضای آموزشی در بخش دولتی مواجه بودیم.
میرزایی با اشاره به اینکه در سال تحصیلی جاری امکان استخدام در آموزش و پرورش استان کرمان وجود ندارد، افزود: در صورت عدم اجرای طرح کمک بخش خصوصی به بدنه بخش دولتی طی سال جاری باید حدود هزار و ۱۰۰ کلاس درس در اقصی نقاط استان به صورت دو شیفت برگزار می شد.
وی با اشاره به اینکه ۲۲۰ کلاس درس در رودبار جنوب در سال گذشته در اثر کمبود نیروی انسانی دو شیفت برگزار می شد، افزود: ارائه مطلب از سوی یک فرد دو مرتبه در روز و اینکه دانش آموزان از نیمه روز در مدارس حضور پیدا کنند از نظر کارشناسان مردود بوده و باعث کاهش کیفیت آموزشی می شود.
اشتغالزایی برای ۵۳۲ نفر
میرزایی ادامه داد: طی سال جاری وضعیت نیروی انسانی را در بخش دولتی مورد چینش قرار داده و در نهایت به این نتیجه رسیدیم که در ۱۰ شهرستان و منطقه یا کمبود فضا یا نیروی انسانی مواجه هستیم.
این مسئول از ورود موسسان غیردولتی به این حوزه خبر داد و افزود: مدارس در مناطق دچار مشکل کمبود فضا و نیروی انسانی به مدت یکسال به بخش خصوصی اجاره داده شد که حدود ۵۳۲ نفر نیروی جوان جویای کار متخصص در حوزه آموزش ابتدایی بومی ورود پیدا کردند که بکارگیری این افراد بدون هرگونه تعهد استخدامی برای دولت صورت گرفت.
صرفه جویی ۲۰ میلیارد تومانی در منابع آموزش و پرورش
وی گفت: موسسان مدارس غیردولتی این مدارس را تحویل گرفته و نیروی انسانی مورد نیاز را تامین کردند که امروز حدود ۱۱ هزار نفر دانش آموزان زیر پوشش طرح واگذاری و خرید خدمات با مشارکت مدارس غیردولتی در بدنه آموزش و پرورش دولتی قرار گرفتند.
میرزایی با اشاره به اینکه پول این طرح را دولت پرداخت کرده و برای مردم هزینه ندارد، افزود: طرح گفته شده حدود ۲۰ میلیارد تومان صرفه اقتصادی داشت و تنها هشت میلیارد تومان در این خصوص پرداخت شد که آزاد شدن منابع مالی را به دنبال داشت.
وی با اشاره به اینکه خرید خدمات از بخش خصوصی یک سوم قیمت تمام شده دولتی در تمامی پروژه هاست، افزود: در طول یک سال دو میلیون تومان در بخش دولتی برای یک دانش اموز بدون در نظر گرفتن فضای آموزشی هزینه می شود.
میرزایی با بیان اینکه بدنه بخش خصوصی به اقتضاء موارد آموزشی نیروی انسانی موجود هر منطقه ورود پیدا می کند، افزود: استمرار این طرح باعث رفع مشکل خلا نیروی انسانی در آموزش و پرورش می شود.
وی گفت: این طرح در ناحیه یک و دو آموزش و پرورش کرمان به دلیل عدم وجود مشکل کمبود فضا و نیروی انسانی اجرا نشده و تنها در ۱۰ شهرستان دچار مشکل استان اجرایی شده است.
اشتغال ۱۹۲ نفر نیروی بومی در مدارس رودبار جنوب
این مسئول مصوبه مجلس شورای اسلامی را لازمه استخدام در آموزش و پرورش دانست و افزود: از روز اول مهر ۱۹۲ نفر نیروی بومی در شهرستان رودبار جنوب بدون تعهد استخدامی دولت در مدارس مشغول به کار شدند.
رئیس مدارس غیرانتفاعی و مشارکت های مردم آموزش و پرورش استان کرمان یادآور شد: تمامی این افراد بیمه تامین اجتماعی بوده و حقوق خود را مطابق قانون اداره کار از بخش خصوصی دریافت می کنند.