به گزارش خبرگزاری مهر، حمید زراعتگر که در آخرین جلسه ستاد اجرایی شانزدهمین همایش صنایع دریایی بیان داشت: مکاتبات و پیگیریهای لازم برای حضور دکتر اسحاق جهانگیری، معاون اول رییسجمهور، نیز صورت گرفته و در این زمینه، به جز ستاد برگزاری همایش، وزیر صنعت نیز مکاتبهای را صورت داده است.
وی با بیان اینکه «معاون اول رییسجمهور ریاست شورایعالی صنایع دریایی را برعهده دارد»، ابراز امیدواری کرد با حضور جهانگیری، امکان برگزاری نشست این شورا در جریان همایش شانزدهم فراهم شود.
زراعتگر همچنین اعلام کرد: سردار دهقان، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، و دکتر عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی، نیز قرار است در افتتاحیه همایش حضور یابند که این موضوع از سوی سازمانهای دریایی زیرمجموعه دو وزارتخانه در حال پیگیری است.
وی با اشاره به برگزاری میزگرد ملی موفقیتها و چالشهای صنایع دریایی با نگاه بخشی و فرابخشی در روز اول همایش گفت: در این میزگرد معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و معاون امور صنایع و اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت و مدیران ارشد دریایی کشور همچون مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، مدیرعامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو)، ریاست سازمان شیلات، ریاست سازمان صنایع دریایی وزارت دفاع، مدیران عامل شرکتهای کشتیرانی جمهوری اسلامی، نفتکش، نفت خزر، نفت فلات قاره ایران و مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران و نیز رییس کمیسیون صنایع و نمایندگان محترم بندرعباس دعوت شدهاند که امیدواریم امکان ارائه تصویر کاملی از فعالیتهای دریایی کشور را فراهم آورد.
عضو هیئت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران درباره برنامههای علمی و آموزشی همایش از ارائه مقالات، کارگاههای آموزشی و برگزاری نشست کمیتههای تخصصی این انجمن در محل پردیس دانشکده مهندسی دریای دانشگاه امیرکبیر در بندرعباس خبر داد.
وی با بیان اینکه «این برنامهها در 7 سالن موازی ارائه میشود»، توضیح داد: در این دوره از همایش، 453 مقاله دریافت و پس از طی مراحل داوری توسط بیش از 90 داور و پر شدن 1971 فرم داوری، 263 مقاله پذیرفته شد که از این رقم، 38 مقاله به صورت شفاهی و حدود 50 مقاله به شکل پوستر در همایش ارائه خواهد شد.
زراعتگر افزود: در انتخاب مقالات برای ارائه شفاهی، هم کیفیت و سطح علمی و هم تنوع موضوعی مورد توجه بوده است تا همه حوزههای دریایی تحت پوشش قرار گیرد.
وی با بیان اینکه «در انتخاب کارگاههای آموزشی هم همین سیاست مبنای انتخاب بوده است»، اعلام کرد: 15 کارگاه آموزشی توسط شرکتها و ارگانهای عمده دریایی کشور هریک به مدت یک و نیم تا دو ساعت در سه سالن موازی طی روزهای 11 و 12 آذرماه ارائه خواهد شد که فرصت مناسبی را برای استفاده دانشجویان و کارشناسان از تازهترین دستاوردهای دریایی کشور به دست میدهد.
دبیر شانزدهمین همایش صنایع دریایی با اشاره به افتتاح نمایشگاه بینالمللی دریایی در ساعت 17 و 30 دقیقه روز 11 آذرماه در محل نمایشگاههای بینالمللی بندرعباس، گفت: این نمایشگاه طی چهار روز از ساعت 17 تا 22 میزبان علاقمندان خواهد بود و بازدید از آن برای عموم آزاد است.
وی درباره برنامه اختتامیه همایش نیز از رایزنی برای حضور دکتر علی لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی، در این مراسم خبر داد و گفت: هماهنگیهای لازم در این زمینه از سوی مجمع نمایندگان استان هرمزگان در حال انجام است.
زراعتگر افزود: قبل از مراسم اختتامیه، میزگرد بررسی موفقیتها و چالشهای صنایع دریایی هرمزگان با حضور مدیران ذیربط استانی برگزار خواهد شد.
دبیر شانزدهمین همایش صنایع دریایی درباره برنامههای جانبی همایش نیز گفت: سه پروژه بزرگ دریایی شامل حوض خشک تعمیرات کشتی عظیم گسترش هرمز، اولین کشتی تحقیقاتی ایران و شناورهای مسافری و خدماتی ساختهشده از محل طرح وجوه ادارهشده سازمان بنادر و دریانوردی در روز اول همایش افتتاح خواهد شد.
وی افزود: همچنین بازدیدهای عمومی از بندر شهیدرجایی، مجتمع کشتیسازی ایزوایکو و جزیره قشم پیشبینی شده که در روزهای 13 و 14 آذرماه انجام خواهد گرفت.
گفتنی است، شانزدهمین همایش صنایع دریایی و نمایشگاه بینالمللی دریایی طی روزهای 11 تا 14 آذرماه جاری از سوی انجمن مهندسی دریایی ایران با همکاری ارگانهای دریایی کشور در بندرعباس برگزار خواهد شد.