۷ آذر ۱۳۹۳، ۱۲:۴۱

صادقی:

فعالیت ۷۹۹ سمن در خراسان رضوی/ سازمان‌های مردم نهاد به کمک مدیران استانی بیایند

فعالیت ۷۹۹ سمن در خراسان رضوی/ سازمان‌های مردم نهاد به کمک مدیران استانی بیایند

مشهد-خبرگزاری مهر: معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیك به ۷۹۹ سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی مشغول فعالیت هستند، گفت: نیمی از این سازمان ها در شهر مشهد قرار دارند و ۲۰ درصد آنها در بحث زنان و بنیان خانواده ها مشغول به فعالیت هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن صادقی ظهر جمعه در اولین "نشست منطقه ای و کارگاه های آموزشی شبکه سازی تخصصی سازمان های مردم نهاد" در محل هتل تهران مشهد گفت: امیدواریم با شكلگیری سازمان های مردم نهاد شاهد ادامه داشتن فعالیت های آنها با اولویت های موضوعی باشیم تا بتوانیم نتایج فعالیت ها و اقدامات آنها را به عنوان ساختارهای واسط مردم و نهاد دولت در بخش های مختلف مدیریتی و تصمیم گیری های كلان كشور و استانها مورد استفاده قرار دهیم.

معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی افزود: همانطور كه می دانید در اصول قانون اساسی مفهوم مشاركت در همه حوزه ها تصریح شده است و تلاش می شود تا با ایجاد نهادهای مردم نهاد براساس مختصات تاریخی، فرهنگی و متكی بر اصول اخلاقی و نیز با رعایت مردم سالاری دینی و كرامت حقوق انسان، بهره مندی از امنیت اجتماعی گام هایی را برای جامعه ای پاك و با نشاط و دست یابی به جامعه مطلوب با توجه به افق ۱۴۰۴ برداریم.

وی ادامه داد: به نظر می رسد سازمان های مردم نهاد با یك دهه پیشینه هنوز نتوانستند در بخش توانمند سازی و اثربخشی در رویكردهای كلی به موفقیت برسند و دچار كاستی ها و مشكلاتی هستند كه اساسی ترین دلیل آن عدم توجه جدی به این سازمان ها بوده است.

صادقی بیان داشت: با توجه به اینكه سازمانهای مردم نهاد به صورت داوطلبانه و با موضوعات متفاوت شكل میگیرند و نیز باتوجه به تاكید دولت بر نقش و جایگاه آنها، لازم است تا ابتدا این سازمان ها بر اساس گستردگی و تاثیرگذاری در مسائل اجتماعی اولویت بندی شوند.

وی اظهار کرد: استانداری خراسان رضوی به عنوان یك مرجع در حمایت از توانبخشی و تولیدسازی سازمانهای مردم نهاد می تواند از طریق این اولویت بندی هرچه بهتر و مطلوب تر نقش خود را ایفا كند.

معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی با اشاره به اینکه در حال حاضر نزدیك به ۷۹۹ سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی مشغول فعالیت هستند، گفت: نیمی از این سازمان ها در شهر مشهد قرار دارند و ۲۰ درصد آنها در بحث زنان و بنیان خانواده ها، با توجه به حساسیت و اهمیت خانواده در حوزه اجتماعی مشغول به فعالیت هستند.

وی تصریح کرد: نكته دیگری كه در بحث سازمان های مردم نهاد مهم و قابل تامل است روند تصاعدی افزایش میانگین آسیب های اجتماعی ما نسبت به نرخ رشد جمعیتی است كه متاسفانه ما تاكنون در این زمینه هیچ كار علمی انجام نداده ایم.

صادقی گفت: با توجه به میزان آسیب های اجتماعی خراسان رضوی باید در جهت كاهش و كنترل آنها سازمانهای مردم نهاد به صورت جدی وارد عمل شوند در غیر این صورت ما با چالش های متعددی در استان روبرو خواهیم شد.

معاون استاندار خراسان رضوی بیان کرد: یكی دیگر از مشكلات ما در حوزه آسیب های اجتماعی داشتن دو هزار عنوان جرم اجتماعی است كه باید قانون گذاری در این بحث تصحیح و اصلاح شود.

صادقی عنوان کرد: در استان خراسان رضوی ۱۰ درصد جرم های اجتماعی در ۲۰ عنوان خلاصه می شود كه ۱۲ عنوان آن با ۸۰ درصد، در حوزه های فرهنگی و اجتماعی است و وظیفه سازمان های مردم نهاد به عنوان نهادی كه باید صیانت از امنیت اجتماعی را داشته باشد در این زمینه جدی تر وارد عمل شود.

وی گفت: همچنین قابل ذكر است كه ما در حوزه های مختلف اجتماعی بخصوص خانواده مانند طلاق، دچار آسیب های جدی و قابل ملاحظه هستیم كه باید در این خصوص سازمانهای مردم نهاد به كمك مدیران و مسئولین استانی حركت كنند.

معاون سیاسی امنیتی استانداری خراسان رضوی افزود: معتقدم یكی از وظایف اساسی دولت و نهادهای عمومی در واقع ایجاد زمینه مشاركت حداكثری بین نیازهای حاكمیت و ظرفیت هایی كه سمن ها دارند؛ است و نیز با شناسایی و شناخت توانمندی های سازمانهای مردم نهاد بتوانیم از آنها در تصمیم گیری های كلان مدیریتی استفاده كنیم.

صادقی اظهار داشت: یكی از رویكردها و محورهای فعالیت های معاونت های سیاسی استان ها افزایش سطح مشاركت عمومی مردم در قالب سازمان های مردم نهاد است و كاهش موانع موجود و افزایش همكاری مردم نیز در همین راستا مورد توجه قرار است.

وی گفت: نكته دیگر، توجه به تعامل نهادهای مردمی و سازمانهای دولتی است كه بتوانند با هم اندیشی مستمر به تقویت بخش غیر دولتی پرداخت و با آسیب شناسی و كاستی های برنامه پنجم به برنامه ریزی درست تر و مطلوب تر در برنامه ششم به تقویت عملكرد و تعامل سازمانهای مردم نهاد دست یابیم.

صادقی ادامه داد: همچنین برای ایجاد یك ارتباط ارگانیك و ساختاری باید سازمان های مردم نهاد در سطح های محلی، استانی، كشوری دارای ترتیب و ساختار شوند و كارگروه تشكیل بدهند.

گفتنی است، استان خراسان رضوی ۲۰ كارگروه، كمیته، كمیسیون در زمینه امور اجتماعی زنان و خانواده دارد.

تجربه نشان میدهد كه نهادهای مردمی به عنوان انتقال دهنده آسیب ها و مشكلات اجتماعی به دولت را داشته و می تواند با یك رویكرد جدی چالشهایی كه در زمینه نفوذ سازمان های مردم نهاد به لایه های اجتماعی را به ضریب قابل استانداردی برسانیم.

یكی از مشكلات سازمان های مردم نهاد سابقه كم در فعالیتهای اجرایی است كه نیازمند كار حرفه ای و مدیریت حرفه ای برای پویاتر شدن و رشد فعالیت های آنان می باشد.

کد خبر 2431353

برچسب‌ها