به گزارش خبرنگار مهر، هوشنگ فلاحتیان بعدازظهر دوشنبه در بازدید از وضعیت احداث نیروگاه های بادی رشتخوار، نشتیفان و خواف گفت: هدف از این سفر بررسی نیروگاه های بادی در این مناطق، وضعیت تأمین برق متقاضیان و مشترکین برق است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی افزود: باتوجه به پتانسیل بسیار قابل توجهی که از نظر وزش باد در این مناطق وجود دارد، بخش خصوصی تمایل خود را برای سرمایه گذاری های بزرگ و عظیم جهت احداث نیروگاه های بادی اعلام کرده و در این رابطه قرارداد صدها مگاوات برق با بخش خصوصی مبادله شده است.
وی عنوان کرد: درحال حاضر مراحل اولیه کار شامل تخصیص زمین به متقاضیان، صدور پروانه های احداث، معرفی سرمایه گذاران به صندوق توسعه ملی و بعضا انتخاب بانک عامل برای پرداخت تسهیلات به این دسته از سرمایه گذاران انجام شده است.
معاون وزیر نیرو در مورد تهیه و تولید تجهیزات و میزان ظرفیت این نیروگاه ها نیز گفت: سرمایه گذاران موفق شده اند تجهیزات خود را از داخل و خارج کشور تهیه و تولید کنند و بخشی از آن وارد کشور شده و بخشی هم بزودی وارد خواهد شد.
فلاحتیان ادامه داد: انتظار می رود تا انتهای سال ۹۴ حداقل ۲۰۰ مگاوات برق در این منطقه تولید شود و به تدریج این میزان ظرفیت افزایش یابد چرا که پتانسیل و ظرفیت انرژی باد در این مناطق بالغ بر هزاران مگاوات برآورد شده و اراضی موجود برای احداث نیروگاه های بادی بسیار مستعد است.
وی بیان کرد: وزارت نیرو آمادگی خود را برای مساعدت و کمک به سرمایه گذارانی که تمایل به احداث نیروگاه های بادی دارند اعلام کرده و ما در کنار آنها هستیم تا از این انرژی خدادادی بهتر استفاده شود.
معاون وزیر نیرو درباره موقعیت بادی خواف گفت: بر اساس آخرین نمونه برداری ها از توربین های بادی نصب شده خوشبختانه بیش از ۵۰ درصد از ایام سال در این منطقه باد می وزد و خواف یک منطقه بی نظیر در دنیا محسوب می شود.
فلاحتیان تصریح کرد: برق تولیدی این نیروگاه ها به صورت تضمینی و برای ۵ سال خریداری می شود، ضمن اینکه نرخ خریداری برق جذابیت زیادی دارد و از طریق تبصره های بودجه سال ۹۲ و ۹۳ قراردادهای مورد نظر با بخش خصوصی امضاء شده و ما نیز پیگیر هستیم تا این بندهای قانونی در بودجه سنوات آینده لحاظ شود.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی همچنین کاهش سه درصدی تلفات انرژی در منطقه خواف را قابل تقدیر عنوان کرد و گفت: با شکل گیری صنایع بزرگ شاهد تأثیر شگرفی در مصرف برق خواهیم بود و باتوجه به زیرساخت های موجود، اشتغالزایی و رونق کسب و کار، آینده درخشانی در انتظار منطقه است.
وی بیان داشت: باتوجه به میزان برق مصرفی در خواف و وجود صنایع که به سه برابر افزایش خواهد یافت پست ۴۰۰ کیلوولت خواف از ظرفیت بزرگی برای تأمین برق برخوردار است و وظیفه آن گرفتن برق از نیروگاه های بادی ۱۰۰ مگاواتی و انتقال آن به شبکه است و این پست زودتر از نیروگاه های بادی راه اندازی می شود.
فلاحتیان افزود: اینجا منطقه بی نظیری است و باید تلاش کنیم از این پتانسیل به خوبی استفاده کنیم و دراین راستا بخشی از سرمایه صندوق توسعه ملی به امر انرژی پاک اختصاص یافته که معادل یک میلیارد دلار برای نیروگاه های بادی و تجدیدپذیر در نظر گرفته شده و دراین حال قیمت خرید تضمین انرژی تجدیدپذیر از ۱۷۶ تومان به ۴۶۳ تومان افزایش یافته است.
معاون وزیر نیرو اظهار کرد: راه اندازی توربین های بادی در این منطقه ضمن تولید انرژی پاک موجب جلوه، جذابیت و زیبایی منطقه می شود و به جذب گردشگر کمک خواهد کرد، ضمن اینکه تمایل سرمایه گذاری را افزایش خواهد داد.
نظر شما