به گزارش خبرگزاری مهر، با توجه به اهمیت همسایگی ایران و عراق، شناخت مشترک و تعامل این دو کشور در زمینه های مختلف از اهمیت بسزایی برخوردار است و یکی از راه های شناخت این مشترکات بررسی زمینه ها و به ویژه وضعیت فرهنگی دو کشور در ادوار گذشته است. بدون تردید عراق و حوزه فرهنگی آن در قرن چهارم تحت تأثیر عالمان شیعه آن زمان چون شیخ مفید و شاگردان ایشان قرار داشته و با تحوّلی شگرف مواجه بوده است. بررسی وشناخت مکتب شیخ مفید و شاگردان وی گامی مؤثر در راستای شناخت مشترکات ایران و عراق است.
شرایط حوزه علمی و فکری عراق و ایران در زمان شیخ مفید، تأثیر مکتب شیخ مفید بر حوزه های علمی و فرهنگی عراق و تأثیر شاگردان شیخ مفید از جمله شریف مرتضی، شریف رضی و شیخ طوسی بر حوزه های علمی و فرهنگی عراق و در نتیجه تأسیس مهمترین مرکز علمی شیعی در عراق قرن پنجم از جمله محورهای اصلی این نشست علمی است که توسط حجت الاسلام و المسلمین قاسم خانجانی استادیار گروه تاریخ اسلام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه و حجت الاسلام و المسلمین سیّدمحمدصادق اشکوری رئیس مؤسسه مجمع ذخائراسلامی ارائه می شود.
پاسخ به سؤالاتی از این دست که بیشترین حوزه های علمی و فکری مدنظر شیخ مفید چه بوده است؟ شیخ مفید در چه زمینه هایی بیشترین نقش را داشته است؟ و شاگردان وی بیشتر درچه زمینه هایی نقش ایفاء کرده اند؟ دراین نشست مدنظراست.
نشست مزبور چهارشنبه ۱۲ آذرماه از ساعت ۱۰ تا ۱۲ در سالن اجتماعات پژوهشگاه حوزه و دانشگاه به نشانی قم، پردیسان، بلوار دانشگاه برگزار می شود و شرکت در آن برای علاقه مندان آزاد است.
نظر شما