پیام‌نما

وَإِذْ تَأَذَّنَ رَبُّكُمْ لَئِنْ شَكَرْتُمْ لَأَزِيدَنَّكُمْ وَلَئِنْ كَفَرْتُمْ إِنَّ عَذَابِي لَشَدِيدٌ * * * و [نیز یاد کنید] هنگامی را که پروردگارتان اعلام کرد که اگر سپاس گزاری کنید، قطعاً [نعمتِ] خود را بر شما می‌افزایم، و اگر ناسپاسی کنید، بی‌تردید عذابم سخت است. * * * گر سپاس خدا كنيد اكنون / نعمت خويش را كنيم افزون

۱۲ آذر ۱۳۹۳، ۱۱:۱۷

در قالب نخستین پرتاب آزمایشی

فضاپیمای "اوریون" فردا پرتاب می شود

فضاپیمای "اوریون" فردا پرتاب می شود

نسل جدید فضاپیماهای سرنشین دار ناسا موسوم به اوریون فردا به فضا پرتاب می شود. البته این پرتاب آزمایشی است و خبری از حضور فضانوردان در آن نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری مهر، ناسا اعلام کرده که فضاپیمای اوریون ساعت 7 و 5 دقیقه به وقت محلی (شرق آمریکا) – برابر با 15 و 35 دقیقه به وقت تهران – از تأسیسات شماره 37 مرکز پرتاب ایستگاه کیپ کاناورال نیروی هوایی آمریکا به فضا پرتاب می شود.

تنها نگرانی فعلی اوضاع جوی است که می تواند پنجره پرتاب را ببندد اما پیش بینی ها حکایت از آن دارد که اوریون در زمان تعیین شده نخستین پرتاب آزمایشی اش را انجام می دهد زیرا اکثر پیش بینی ها حکایت از مساعد بودن اوضاع جوی به میزان 60 درصد است.

اوریون با راکت سنگین دلتا 4 ساخت شرکت United Launch Alliance از زمین جدا می شود.

بر اساس محاسبات صورت گرفته از زمان آغاز بازه زمانی مجاز برای پرتاب، مهندسان ناسا 2 ساعت و 39 دقیقه زمان در اختیار دارند که اوریون را راهی فضا کنند.

البته برخی مقامات ناسا نسبت به احتمال بارندگی ابراز نگرانی کرده اند اما با توجه به طولانی بودن زمان بازبودن پنجره پرتاب به احتمال فراوان اوریون پرتاب می شود.

در این پرتاب آزمایشی که Exploration Flight Test 1 (EFT-1) نام دارد اوریون دو بار به دور زمین می چرخد و درحالی که در دور دوم به ارتفاع 5 هزار و 793 کیلومتری یعنی نزدیک به 15 برابر فاصله ایستگاه فضایی بین المللی از زمین نیز می رسد در نهایت در آبهای ساحلی منطقه "باجا" کالیفرنیا با چتر فرود می آید. کل زمان این مأموریت از زمان پرتاب تا فرود چهار ساعت و نیم به طول خواهد کشید.

ناسا برای اینکه مثال روشنی از فاصله قابل توجه اوریون از زمین در نقطه اوج دور بودنش ارایه کند اعلام کرد که در آن لحظه تنها 60 درصد از سطح پنجره اوریون با تصویر زمین پر شده است!

اوریون در راه بازگشت به جو زمین دمای خیره کننده 2200 درجه سلسیوس را تجربه می کند.

یکی از اهداف اصلی ناسا از انجام این پرتاب آزمایشی بررسی تأثیرگذاری پرتوهای کیهانی بر فضاپیما و فضانوردان آن در سفرهای بعدی است به همین منظور حدود یکهزار حسگر در قسمتهای مختلف بدنه اوریون کار گذاشته شده تا اطلاعات کاملی دراین باره در اختیار دانشمندان ناسا قرار گیرد.

اوریون جانشین شاتل های فضایی می شود که نزدیک به سه دهه به انسان در توسعه برنامه های فضایی از جمله ساخت ایستگاه فضایی بین المللی کمک می کردند. قرار است بشر با استفاده از این فضاپیما راهی سفر همراه با بازگشت از مریخ شود.

کد خبر 2435052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha