موسي قرباني نماينده مردم قائنات در مجلس شوراي اسلامي در گفت وگو با خبرنگار سياسي "مهر"، با اشاره به تحقيق و تفحص هايي كه تاكنون در مجلس صورت گرفته است، اظهار داشت: با وجود گذشت بيش از 500 روز از آغاز به كار مجلس و انجام بيش از 10 تحقيق و تفحص از طرف نمايندگان مجلس ، متاسفانه فقط گزارش يك تحقيق و تفحص (تحقيق از مناقصه هاي شركت مخابرات) در صحن علني قرائت شده است كه به نظر مي رسد در اين زمينه برآيند فعاليت هاي مجلس خيلي مثبت نبوده است .
وي با دسته بندي تفحص ها به سه دسته كند ، نيمه كند و نسبتا خوب گفت : تحقيق و تفحص از قوه قضائيه در دسته كند قرار مي گيرد، تفحص از وزارت نفت در دسته نيمه كند و تحقيق از وزارت علوم و سازمان مديريت و برنامه ريزي در دسته نسبتا خوب از مجموع تحقيق و تفحص هاي نمايندگان جا دارد.
قرباني در ادامه در تشريح علل كندي تحقيق و تفحص از نهادهاي مختلف افزود: عوامل متعددي در اين زمينه دخالت داشته است كه از جمله آنها مي توان به مسئوليت هاي متعدد نمايندگان ، برگزاري انتخابات رياست جمهوري ، تعطيلات تابستاني مجلس و بررسي صلاحيت وزراي كابينه اشاره كرد .
نماينده قائنات اضافه كرد : البته عدم وجود ابزارهاي كافي مثل در اختيار نداشتن كارشناس براي بررسي مسائل دقيق و ظريف در حوزه هاي تخصصي و نيز همكاري نامناسب دستگاههاي مربوطه در اكثر موارد از جمله ديگر مواردي است كه اين ابزار نظارتي مهم را از كارآيي لازم خارج نموده است .
نماينده ويژه هيات رييسه مجلس در بررسي از تحقيق و تفحص ها با اشاره به اينكه اين وظيفه به تازگي به وي محول شده است تاكيد كرد : البته هيات رييسه مصمم است با آسيب شناسي روند تحقيق و تفحص ها بتواند سرعت اين مساله را بيش از پيش كند. بنابراين پس از بررسي موانع موجود در اين راه ، پيشنهادات خود را براي تسريع اين روند ارائه خواهم كرد .
قرباني به مركز پژوهشهاي مجلس به عنوان ديگر بازوي كمك رسان در كالبد شكافي تحقيق و تفحص ها اشاره كرد و افزود : قرار است با همكاري مركز پژوهشها بتوانيم علل و موانع موجود در راه تحقيق و تفحص ها را شناسايي كرده و برطرف كنيم .
اين عضو هيات رييسه مجلس در پايان از بررسي موضوع تحقيق و تفحص از ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادي به عنوان جديد ترين طرح نمايندگان در اين زمينه خبر داد.
نظر شما