سید نقی عزیزی در گفتگو با خبرنگار مهر آب، خاک و پوشش گیاهی را سه عنصر اساسی منابع طبیعی مطرح کرد و افزود: پوشش گیاهی در سطح مراتع یکی از شاخصهای اساسی در مدیریت آب و خاک است که تأثیر مهمی در جلوگیری از سیلاب و فرسایش و افزایش آب سفرههای زیرزمینی دارد.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به تأثیر پوشش گیاهی در تولید اکسیژن و پالایش هوا از ذرات گرد و غبار و گازهای گلخانهای عنوان کرد: طبیعت به عنوان مأمن گیاهی و جانوری به شمار میرود که این امر از کارکردهای مهم زیستمحیطی منابع طبیعی است.
به گفته عزیزی، انسان امروزی به دنبال آرامش است و طبیعت نقش مهمی در تأمین آرامش روح و روان انسان دارد.
وی با بیان اینکه گونههای گیاهی از ذخایر ژنتیکی مهم محسوب میشوند، افزود: هشت هزار گونه گیاهی در ایران شناسایی شده که حدود ۷۰۰ گونه از بین رفته و حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ گونه نیز تحت حمایت هستند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با بیان اینکه در حال حاضر ما از مراتع بیشتر برای تولید علوفه استفاده میکنیم، بیان داشت: منابع طبیعی کارکردهای مختلفی دارد، به طوری که ارزش زیست محیطی آن ۸۰ درصد و اقتصادی آن کمتر از ۲۰ درصد است که ما باید به سمت استفاده از کارکرد زیست محیطی منابع طبیعی برویم و برای این امر توسعه و تولید گیاهان دارویی و صنعتی را در برنامه قرار دهیم.
عزیزی با اشاره به اهمیت منابع طبیعی یادآور شد: امروزه بحث پوشش گیاهی و سرانه فضای سبز و جنگل یکی از شاخصهای توسعهیافتگی جوامع در دنیا به شمار میرود که سرانه فضای سبز در دنیا بیش از شش هزار متر به ازای هر نفر و در ایران کمتر از دو هزار متر است و این رقم در استان سمنان کمی بیشتر از شش هزار متر است.
وی ابراز داشت: از دلایل کم بودن جنگل در فلات ایران بحث خشکسالی و بارش کم و شرایط اقلیمی است که اگر بخواهیم در سرانه جنگل و فضای سبز به رقم جهانی برسیم، باید از فرصتها استفاده کرده و فضای سبز را ایجاد کنیم و مردم را تشویق کنیم تا یاریگر ما باشند.
معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمناندر خاتمه تأکید کرد: توسعه فضای سبز و بالا بردن سطح زیرکشت از مهمترین اقداماتی است که تأثیر بسزایی در کاهش اثرات گرد و غبار و ریزگردها دارد.
نظر شما