نیما ذاکری سعید، یکی از هنرمندان صنایع دستی در زمینه چرم از قطع بیمه هنرمندان خبر داد و افزود: از شهریور 93 تاکنون هیچکدام از هنرمندان و صنعتگرانی که به معاونت صنایع دستی مراجعه کردهاند تا از حداقل حقوق خود که همان بیمه است بهرهمند شوند را بیمه نکردهاند. جز این بیمه تعدادی از هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی را به بهانه منسوخ شدن هنرشان قطع کردهاند و کسی هم پاسخگو نیست.
او با اشاره به اینکه در دولت نهم و دهم وعدههایی مبنی بر حمایت از هنرمندان صنایع دستی داده شد اما همه در مرحله حرف باقی ماند و به اجرا در نیامد گفت: انتظار ما این بود که در دولت تدبیر و امید، اندک خواستهها و انتظارتمان برآورده میشود اما متاسفانه از شهریور ماه تاکنون، معاونت صنایع دستی، درخواست بیمه هیچ عضو جدیدی را نمیپذیرد و با این کار صنعتگران را از حداقل حقوق خود محروم میکند.
ذاکری سعید در پاسخ به اینکه دلیل معاونت میراث فرهنگی برای نپذیرفتن بیمه اعضای جدید چیست، بیان کرد: میگویند تعداد هنرمندان زیاد شده و همه این افراد فعال نیستند؛ تعدادی از رشتهها چون رشته قلاببافی نیز حذف شدهاند و هنرمندان این رشتهها که قبلا بیمه بودهاند از فهرست بیمه خارج شدهاند. ضمن اینکه معاونت صنایع دستی میگوید دولت، بودجه ندارد و نمیتواند از عهده پرداخت مبلغ بیمه برآید.
این هنرمند صنایع دستی با اشاره به شرایط لازم برای بهرهمند شدن از بیمه معاونت صنایع دستی گفت: ما ابتدا به سازمان فنی، حرفهای مراجعه میکنیم و مدرک میگیریم پس از آن به معاونت صنایع دستی میرویم و مدارک خود را ارائه و برای بیمه شدن اقدام میکنیم. درصورت بیمه شدن 20 درصد حق بیمه را ما و باقی را دولت پرداخت میکند. اگر بیمه را قطع کنند، چند درصد میتوانند تمام حق بیمه خود را بپردازند!؟
به گفته ذاکری سعید، بیمه پیشکسوتان صنایع دستی یکی دیگر از مشکلات جدی است. چرا استادان بزرگ این رشته که عمری را رقف هنر این کشور کردهاند، بیمه نداشته باشند و از پس مخارج درمان خود برنیایند!؟
او همچنین به شرایط اعطای وام از سوی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی اشاره و بیان کرد: ما را به صندوق مهر رضا معرفی میکردند. صنودق یک برگه با 21 مورد در اختیارمان میگذاشت. ما باید هفت نفر را بیمه و برایشان دفترچه باز میکردیم و بعد وام 100 میلیونی را به حساب آن 7 نفر میریختند حالا این شرایط کمی تسهیل شده و ما به جز وام پشتیبان، وام کارفرما و خویشفرما هم داریم که دریافت آن، آسانتر است.
ذاکری سعید با اشاره به اینکه در شرایط فعلی، مشکل اصلی صنعتگران، وام نیست گفت: مهم گردش مالی کارگاه و حق و حقوق کارگران است. بسیاری از هنرمندان صنایع دستی نتوانستهاند پول کارگران خود را بپردازند و کارهای خود را بفروشند در نتیجه کلی بدهی دارند و با وام صنایع دستی تنها میتوان تجهیزات کارگاهی خرید. حالا با بدهیهامان چه باید بکنیم، خدا میداند؟
نظر شما