به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسكر، نماینده ولی فقیه و سرپرست حجاج ایرانی در مراسم تواصی بحق، راهپیمایی اربعین را موجب عظمت شیعه دانسته و اظهار داشت: این مراسم هم بلحاظ بزرگداشت شعائر الهی و هم از این لحاظ كه قضیه عاشورا و كربلا، رمز قوت و جاودانگی تشیع در طول تاریخ بوده است باید مورد توجه و اهتمام بیشتر قرار گیرد.
مخالفت متوكل با زیارت مرقد حضرت ابا عبدالله الحسین (ع)
سرپرست حجاج ایرانی در باره دلیل مخالفت حكومت حكومتهای طاغوتی گذشته با زیارت مرقد حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) اظهار داشت: مردم در زمان متوكل به زیارت مرقد امام حسین (ع) میآمدند، به گونه ای كه مرقد وی به مركز تجمع و گردهمایی شیعیان كه مخالفان حكومت وقت بودند تبدیل شده بود. زائران در آنجا با حسین ابن علی (ع) پیمان میبستند كه در راه او پایدار بمانند و قیامش را استمرار بخشند و همین مساله موجب شد متوكل احساس خطر كرده و دستور داد مرقد مطهر امام حسین (ع) را به آب بسته و با زمین یكسان كنند تا مردم ندانند كه مرقد آن حضرت در كجا قرار دارد و در آنجا تجمع نكنند.
عاشورا رمز شكوه و عظمت شیعه
وی افزود: صرف این كه مردم بر مزار كسی گردآیند و در آنجا گریه و عزا داری كرده و دعا و زیارت بخوانند نمیتواند خطری را متوجه كسی نماید و متوكل نیز به این دلیل از برگزاری مراسم عزاداری حسینی جلوگیری نكرد. قضیه اربعین، كربلا و عاشورا رمزی بوده برای تجمع شیعیان و بستن عهد و پیمان با حسین بن علی (ع) و همان گونه كه در ایام سوگواری برای حضرت ابا عبدالله الحسین شعار میدهیم سلم لمن سالمكم و حرب لمن حاربكم، مطیع لكم و… اینها نوعی پیمان و بیعت با امام حسین (ع) است. یعنی هر آنچه را كه شما حق میدانید، حق میدانم و هر آنچه را كه باطل میدانید، باطل میدانم. با هر كسی كه شما سر صلح و سازش دارید من اهل سازشم، با هر كس كه میجنگید من در حال جنگم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت تصریح كرد: تعابیری كه بیان شد، در زیارت نامه اربعین نیز آمده است و در جایی از آن میخوانیم: حسین بن علی (ع) جان خود را در راه خدا نثار كرد تا مردم را از جهل و نادانی وسرگردانی كه منشاء نفوذ شیطان است، برهاند و به آنها راه درست زندگی كردن را بیاموزد. هدف عاشورا نیز همین بود و اگر عاشورا در طول تاریخ زنده نگه داشته شده رمز آن همین هدف و شعار است به همین دلیل هم در زمانهای مختلف حكومتهای جائر و ستمكار از برگزاری مراسم عزاداری حسینی جلوگیری به عمل میآوردند.
وی به شرایط مراسم عزاداری حسینی در زمان رژیم صدام اشاره كرده و اظهار داشت: در زمان صدام از برگزاری مراسم عزاداری جلوگیری میشد و كسی در اربعین اجازه شركت و تجمع نداشت. این حركت و خروش مردم در اربعین كه امروز شاهد آن هستیم بعد از سقوط صدام اتفاق افتاد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسكر به مراسم اربعین و برنامه هایی كه برای این روز در نظر گرفته شده است اشاره كرد و اظهار داشت: اعلام شده كه در مراسم اربعین سال گذشته حدود ۱۸ میلیون نفر شركت كرده اند و امسال نیز پیش بینی میشود میزان جمعیت از این تعداد فراتر رود. همان گونه كه در رسانهها شاهدیم، جمعیت انبوهی برای اعزام به كربلا در مرزهای استانهای خوزستان و ایلام حضور یافته اند و تا كنون بیش از ۹۰۰هزار زائر از مرزهای كشور خارج و به سمت كربلا رهسپار شده اند. كسانی كه در راهپیمایی اربعین حسینی شركت میكنند به قشر و یا گروه سنی خاصی تعلق ندارند بلكه از همه اقشار در این راهپیمایی شركت دارند.
خدمات رسانی به زائران در اربعین حسینی
وی تصریح كرد: مردم در خدمات رسانی به زائران اربعین حسینی تلاشهای بسیاری انجام داده اند. این از لایههای پنهان عزاداری اربعین برای مردم دنیاست كه هنوز ناشناخته مانده است و لازم است رسانه هابا تمام توان این بعد از مراسم اربعین را بیشتر به تصویر بكشند تا همگان از ان آگاه گردند.
سرپرست حجاج ایرانی افزود: با اقداماتی كه سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری و همچنین سایر نهادها وارگانها انجام داده اند، موكبهای بسیاری در بین راه برای پذیرایی از زائران و راهپیمایان اربعین حسینی تشكیل شده است. از سوی دیگر مردمی كه خیلی هم دستشان باز نیست با غذا و خرما ودیگر امكانات محدود خود به زائران خدمت ر سانی میكنند. هركسی با هر توانایی در مسیر راهپیمایی زائران موكبی راه اندازی كرده و با اصرار از آنان میخواهد تا به موكب او رفته و استراحت كنند و از این طریق خدمتی به زائر حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) انجام دهد و اگر زائران به موكبهای این افراد نروند، ناراحت میشوند. اینها از صحنههای بسیار زیبا و شگفت آور در اربعین است كه باید مورد توجه قرار گیرد.
وی برگزاری مراسم اربعین را نشانه عظمت و اقتدار تشیع دانست و اظهار داشت: ما در حج شاهد اقتدار جهان اسلام هستیم كه میلیونها زائر به مكه میآیند تا در مراسم حج شركت كنند اما در اربعین اقتدار شیعه به نمایش گذاشته میشود هرچند اهل سنت هم در این مراسم شركت میكنند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسكر افزود: این گونه مراسم در هیچ جای دنیا وجود ندارد كه میلیونها زائر از اقشار و سنین مختلف، دهها كیلومتر راهپیمایی كنند و روزها در راه باشند تا در مقابل مرقد آقا ابا عبدالله الحسین (ع) بایستندو فقط اظهار ارادت كرده و بگویند السلام علیك یا اباعبدالله الحسین (ع) و بروندو به این طریق بیعت خود را با امام حسین (ع) اعلام كنند.
وی زیارت اربعین را از نشانههای شیعه دانست و اظهار داشت: بر اساس روایات نشانههای شیعه زیارت اربعین، داشتن انگشتر عقیق به دست راست، خواندن ۵۱ ركعت نماز در شبانه روز و… است. شیعه باید بواسطه نشانه هایش برای مردم دنیا شاخته شود. پس باید اربعین را با این نگاه دید نه صرف این كه یك عمل مستحبی است و میخواهیم انجامش دهیم.
نماینده ولی فقیه زحمات و اقداماتی كه از سوی نهادها و ارگانهای مختلف و بویژه مردم برای برگزاری هرچه با شكوهتر مراسم اربعین صورت گرفته است را شایسته تقدیر دانست و افزود: این بسیج ملی كه برای برگزاری مراسم اربعین امسال صورت گرفت یك حركت بسیار مهمی است كه در سالهای آینده گستردهتر خواهد شد. این بسیج همگانی در كشور از كارهای بیاد ماندنی برای شیعه محسوب میشود.
وی تاكید كرد: دست اندركاران حج و زیارت باید برای اربعین حساب ویژه باز كرده و همان گونه كه مقام معظم رهبری فرمودند الان هم كه اربعین تمام میشود ستاد اربعین باید فعالیت خود را برای برگزاری و ساماندهی اربعین سال آینده آغاز كند.
سرپرست حجاج ایرانی اظهار داشت: با تلاش هایی كه امسال در حوزه حج وز یارت برای برگزاری هرچه باشكوهتر مراسم اربعین صورت گرفت، همكاران عزیز نمره قبولی گرفته ودر مجموع خوب عمل شد و اكنون نیز برای بازگشت زائران وعزاداران اربعین حسینی (ع) برنامه ریزیهای لازم صورت گرفته است البته بودجه ای برای این كار در اختیار مجموعه حج و زیارت قرار نداشت ولی درحد توان به زائران حضرت ابا عبدالله الحسین خدمت رسانی شد تا حركت پرافتخاری برای شیعه ثبت شود زیرا این حركت از هر چیزی برای دشمنان رعب آورتر است. دشمنانی كه حدود نیمی از كشور عراق را تصرف كرده بودند اكنون در موضع ضعف قرار دارند.
نظر شما