به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام سید محمود مرویان حسینی شامگاه چهارشنبه در ششمین جلسه خدمات سفر زائرین شهر مشهد مقدس که به مناسبت دهه اخر صفر در تالار استانداری خراسان رضوی برگزار شد عنوان کرد:با مساعدت همه مجموعه های فرهنگی و مردمی و کمیته فرهنگی دو جلسه برگزار کرده ایم و جمع بندی های لازم در خصوص خدمات به زائرین پیاده انجام شده است.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی ضمن بیان اینکه مرحوم ابوترابی از بنیان گذاران حرکتهای پیاده به سمت حرم علی بن موسی الرضا است عنوان کرد: تمامی کاروانهایی که حداقل ۱۰۰ نفر زائر داشته باشند میتوانند مجوز دریافت کنند و با یک روحانی همراه خواهد شد همچنین شروع حرکت کلیه کاروانها به صورت نمادین از اماکن متبرکه می باشد تا اذن حرکت گرفته شود و برای تمامی کاروانها حدود ۴۵۰ مبلغ در نظر گرفته شده است.
وی اظهار کرد: همایش مبلغان کاروانهای زائران پیاده در مشهد مقدس برگزار شد وهمایش توجیهی مبلغان نیز فردا در مشهد برگزار میشود.
این مقام مسئول بیان کرد: سعی میکنیم از تمامی امکانات موجود برای انتقال مفاهیم فرهنگی استفاده کنیم لذا به این منظور باید از مبدا فلش کارت هایی حاوی مضامین عرفانی، دینی، معرفتی و معنوی توزیع شود و در ایستگاه های بین راهی کارشناسان مذهبی و امامان جماعت به احکام شرعی زائرین پاسخ می گویند.
وی در ادامه افزود: همچنین در ایستگاه های سکونت گاهها حضور مبلغین محترم و کتابهای زیارتی و دینی برای تغذیه فکری زائرین باید تهیه شود و بنر هایی مزین به عکس شهدا و احادیث در مسیر برای ایجاد فضای معنوی و فرهنگی باید به کار گرفته شود.
حجت الاسلام مرویان حسینی به حضور کانون مداحان و ذاکران اهل بیت (ع) در طول مسیر این کاروانها اشاره کرد و گفت: مجموعه ای نظارتی نیز به صورت ناظر در سازمان تبلیغات تشکیل شده که از محصولات فرهنگی تولیدی نمونه می گیرد به صورت مداوم از ایستگاهها سرکشی میکند تا در جریان مباحث فرهنگی این کاروانها قرار بگیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی اذعان کرد: تقاضا داریم در طول سفر برای ۱۰ هزار نفر پیامک فرهنگی ارسال شود و کاروانهای زائران پیاده اهل سنت نیز تشکیل شده که ما از آنها نیز حمایت میکنیم.
وی در انتها با اشاره به نقش پررنگ صدا و سیما خاطر نشان کرد: صدا و سیما باید کمبودها را یادآوری کند و بستر تبلیغاتی و فرهنگی ایجاد کند همچنین برای تبیلغ بیشتر باید کاروانهای زائرین پیاده برتر شناسایی شود معرفی شده و مورد تشویق قرار گیرند.
کمبودی از لحاظ تامین منابع غذایی زائران در روزهای آخر صفر وجود ندارد
در ادامه رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز گفت: بحث تامین مواد اولیه و غذا و همچنین فرایندهایی که منجر به پذیرایی و حیات مذهبی شهر می شود و بحث بازرسی و نظارت به صورت ویژه در سطح شهر مشهد انجام می شود.
راضیه علیرضایی با اشاره به اینکه کمبودی از لحاظ تامین منابع غذایی در استان وجود ندارد افزود: از ابتدای ماه گذشته در این زمینه ۵ جلسه برگزار شده و اقدامات بازرسی از اوایل آذر ماه آغاز شده است.
وی بیان کرد: ۳ هزار و ۱۰۰ تن برنج، ۲۴۰۰ تن شکر و۲۴۰۰ تن مرغ منجمد برای ایام دهه آخر صفر در نظر گرفته شده است و ما فرایند توزیع را بازبینی کرده ایم تا مشکلی پیش نیاید.
علیرضایی اذعان کرد: نانوایی هایی در سطح شهر مشهد به صورت ویژه خدمت رسانی می کنند و ما موضوع کیفیت نان و خدمات را رصد کرده ایم و علاوه بر آن فهرستی از نانوایی های کشیک را اعلام نموده ایم همچنین سهیه آرد و آرد اضافه نانوایی ها تعیین شده است لذا به نظر نمی رسد که مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تصریح کرد: بحث نانوایی های پرتابل برای شرایط ویژه در نظر گرفته شود و به نظر می رسد باید به این ضرورت بها داده شود زیرا شهر مشهد با نظر به اینکه یک شهر زیارتی است نیاز ویژه ای به این دستگاه ها مخصوصا در نانوایی های اطراف حرم مطهر داردهر چند که هم کانون ۴ نانوایی مجهز به این دستگاه ها است اما باید افزایش یابد.
علیرضایی با اشاره به اینکه سامانه پیامکی شکایات به صورت ویژه آماده ارائه پاسخ است خاطر نشان کرد: ۱۵۰ نفر از کارکنان به صورت خاص به اکیپ بازرسی منتقل می شوند، ۹ اکیپ در پایگاه ثابت، ۷ اکیپ در پایگاه سیار، ۴ اکیپ خاص در اطراف حرم امام رضا (ع) و ۲ اکیپ در ملک آباد و پلیس راه مستقر می باشند.
هنوز مشکلات زیادی که در حوزه اسکان زائران وجود دارد
رئیس سازمان حج و زیارت استان خراسان رضوی همچنین در ادامه این جلسه گفت: ما در سه حوزه حمل و نقل، طبخ و استفاده از نیروی انسانی کار کرده ایم و از امکانات نیروی انسانی متخصص در حج و زیارت استفاده کرده ایم همچنین ۱۲ جلسه تخصصی بررسی مشکلات زائر در حوزه پرواز زائران در مشهد مقدس برگزار شده است.
مسعود مجردی ادامه داد: در مورد طبخ ما با بررسی مشکلات سال های گذشته مشکلات امسال را کم رنگ کرده ایم و اجازه نمیدهیم مشکلات سالهای گذشته دوباره تکرار شود.
وی بیان کرد: مشکلات بسیار زیادی که در حوزه اسکان زائران وجود دارد در مورد اسکان ما محل های اسکان زائرین را افزایش داده ایم و از آموزش و پرورش مکان هایی را برای تخصیص سکونت این عزیزان در نظر گرفته ایم زیرا محلهای اسکان دارای شرایط کامل در این زمینه نیستند و شاید با افزایش نرخ مسافر در این ایام مشکلات متعددی در این حوزه به وجود بیاید.
این مقام مسئول ضمن با اشاره به اینکه فعالیتهای بسیار مناسبی با بعثه مقام معظم رهبری انجام شده است اظهار داشت: طبق توافقات صورت گرفته از امکانات و راویان تخصصی سازمان حج و زیارت خراسان رضوی در کاروانهای مختلف استفاده میشود و از روحانیون سازمان حج و زیارت در محل های اسکان زائران پیاده استفاده می کنیم همچنین برخی از مبلغان سازمان حج و زیارت استان خراسان رضوی در کاروان زائران پیاده حرم مطهر رضوی شرکت میکنند.
طرح ساماندهی توسعه سفر نوروزی زائرین در سال آینده ابلاغ شد
در ادامه این نشست مدیر کل سازمان میراث فرهنگی خراسان رضوی گفت: در جلسه گذشته این ستاد ۴ رویکرد مطرح شد و قرار بر این شد معاونتهای ذیربط موضوعات مختلف را پیگیری کنند.
رجبعلی لباف خانیکی ادامه داد: طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته قرار شد معاون فرهنگی سازمان تبلیغات اسلامی جایگزین نماینده سازمان ارشاد اسلامی شود و سازمان حج و زیارت نیز به مجموعه اضافه شود همچنین بخش دولتی نیز حمایتهای خود را در برگزاری بهتر این برنامه افزایش دهد.
این مقام مسئول بیان کرد: طرح ساماندهی توسعه سفر نوروزی سال ۱۳۹۴ را نیز به ستاد مرکزی خدمات کشور ابلاغ کرده ایم و خواستار همکاری معاونت ها و ساماندهی آنها در این ایام می باشیم.
وی خاطر نشان کرد: با موضوع ارائه خدمات به زائران نوروز ۹۴ بایستی از هم اکنون مورد بررسی قرار بگیرد و ما امیدواریم این کارگروه بتواند تا پایان امسال تمهیدات مورد نیاز برای ارائه خدمات به زائران را در دستور کار خود قرار دهد.
نظر شما