به گزارش خبرگزاری مهر، هفتمین جلسه مجمع عمومی انجمن ژئوپلیتیک ایران با حضور هیأت مدیره انجمن، اعضاء و نماینده کمیسیون انجمنهای علمی ایران در سالن همایش های سرای محله خاقانی برگزار شد.
این جلسه با سخنرانی رحیم صفوی رئیس انجمن ژئوپلیتیک آغاز شد، وی در این جلسه گفت: از آنجا که در آستانه اربعین هستیم مقدمه من درباره اربعین است. هم اکنون بیش از بیست میلیون زائر به سمت کربلا در حرکت اند که چهار میلیون آن از خارج از عراق آمده اند و از این مقدار بیش از یک میلیون و سیصدهزار نفر از ایران رفته اند. آیا تا کنون راجع به ژئوپلیتیک جهان اسلام یا ژئوپلیتیک تشیع فکر کرده اید؟
وی تاکید کرد: اگر سرزمین جزء لاینفک جغرافیاست، اگر قدرت و سیاست را جزیی از اجزا ژئوپلیتیک بدانیم، انتخاب سرزمین کربلا و قدرت عشق که مافوق همه چیز است و سیاست امام حسین(ع) و این استراتژی و قدرت عشق که توام با قدرت و دانایی است را چگونه می توان تفسیر کرد.
سرلشکر صفوی افزود: امام (ره) فرمودند را ه قدس از کربلا می گذرد. شما چگونه این مفهوم را در مفاهیم ژئوپلیتیک تفسیر می کنید؟ شما که اهل علم هستید، سیاست و جغرافیا را می دانید، محور ایران، عراق و سوریه، لبنان و فلسطین اشغالی چه مفهومی دارد.
رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران در ادامه با اشاره به عملکرد این انجمن گفت: دو سال قبل در چنین روزی شما اعضای محترم هیئت مدیره ای را انتخاب کردید . هیئت مدیره ای که دلسوز بودند، منسجم بودند، بی توقع بودند، کارآمد بودند و طی این دو سال این انجمن پیشرفت های خوبی داشته است.
وی افزود: در دو سال پی در پی ما رتبه ممتاز را از وزارت علوم دریافت کردیم که یکی از موفقیت های انجمن بود. برگزاری کنفرانس ها و همایش های متعدد و اینکه اعضای انجمن، اساتید و اعضا هیئت مدیره انجمن در تدوین برنامه ششم کشور سال 1395 تا سال 1399 به طور خاص در آمایش سرزمینی یک مشارکت جدی در سازمان برنامه و بودجه دارند، این نشان می دهد که انجمن کارایی مناسبی دارد.
دکتر صفوی اضافه کرد: علوم جغرافیایی ظرفیت های بالائی دارد. امیدوار هستیم از ظرفیت علوم جغرافیایی و سایر علوم بتوانیم در خدمت مردم و کشور عزیزمان ایران و درخدمت به بشریت و برطرف کردن نابسامانی های سرزمینی مان و اداره بهتر مردم استفاده کنیم و مدیریت سرزمین و مدیریت منابع انسانی را، برای پیشرفت مادی و معنوی و علمی بکار ببریم و کشورمان را به آن جایگاهی که شایسته این ملت است، به جایگاه اول در منطقه جنوب غرب آسیا برسانیم.
وی ادامه داد: آرزوی ما این است که بتوانیم این انجمن را هم از نظر علمی و هم از نظر اینکه نقشی را در برنامه پیشرفت کشور داشته باشد به کار گیریم . امیدوار هستیم در دوره جدید از ظرفیت شما بزرگواران بتوان با فکر و با هماهنگی سازمان برنامه بودجه استفاده کنیم. یک آرزوی دیگری که جناب آقای دکتر حافظ نیا و بنده داریم این است که برای فارغ التحصلان علوم جغرافیایی جایگاه و ردیف حقوقی و استخدامی تخصیص داده شود.
نظر شما