به گزارش خبرگزاری مهر، همایش «زیرساختهای فکری ـ فرهنگی تمدن اسلامی و ایرانی» با رویکرد آسیای میانه همزمان با ۱۶ آذر مصادف با روز دانشجو برگزار شد. در این همایش كه به همت رایزنی فرهنگی ایران و با همکاری انجمن اسلامی دانشجویان ایرانی در تاجیکستان برگزار شد، موضوع امت و تمدن اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
ضرورت توجه به بحث تمدّن و كلیدواژههای تفكر اسلامی
در ابتدای این همایش، محمدحسن صنعتی، رایزن فرهنگی ایران در تاجیكستان به هندسه اندیشه و عمل اسلامی اشاره و تصریح كرد: اسلام، دین انسانشناسی است؛ در واقع کارکردهای تربیتی و اجتماعی اسلام کارآمد است كه در عمل باید به بحث تمدن توجه لازم داشت.
وی افزود: همواره نیازمند بحث و گفتوگو در حوزه کلید واژههای تفکر و تمدن اسلامی هستیم؛ دین اسلام محضری برای پرورش انسان است و به انسان میگوید سختی، لازمه رشد است.
صنعتی به ضرورت محقق كننده تمدن اسلامی اشاره و تصریح كرد: فراموش نشود كه اخلاق تنها وقتی که از دایره فردی گسترش پیدا کرد، میتواند نوید دهنده شکلگیری مدینه فاضلهای باشد که قرار است محقق کننده تمدن اسلامی و در جغرافیای فرهنگ ایرانی، محقق کننده تمدن اسلامی و ایرانی باشد.
همچنین در حاشیه این همایش عزیز نوکنده، کلثوم غلامحسینزاده و جمیله سادات الحسینی به قرائت مقالههای خویش با موضوعات «تطور کلمه دادستان در گذشته و امروز تاجیکستان»، «تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی از نظر جامعه شناسی» و «جاده ابریشم» پرداختند.
در بخش پایانی این مراسم، به نفرات ممتاز مقالات اول تا سوم همچون علی توحیدی، سیده زهره تقیخانی و مروارید یغمایی جوایزی به رسم یادبود اهدا شد.
نظر شما