به گزارش خبرنگار مهر، فیض الله شمس بعد از ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران در خصوص روند اجرای طرح های آبیاری تحت فشار استان اظهارداشت: پیش بینی می شود در 17 هزار هکتار از اراضی کشاورزی حوضه آبریز دریاچه ارومیه در طی یک سال آینده سامانه آبیاری تحت فشار اجرا شود.
وی با تاکید بر اینکه طرحهای آبیاری تحت فشار در شبکه های فرعی پایاب سدها و بندهای انحرافی در مناطق محروم و کم برخوردار استان توسط دولت به طور رایگان اجرا می شودافزود:صد درصد اعتبارات اجرایی آبیاری تحت فشار در این مناطق از سوی دولت پرداخت می شود و این امر شامل اراضی پایاب چاهها، چشمه ها، قنوات و کانالهای آبیاری اراضی خرده مالکی نمی شود.
شمس با بیان اینکه هیچ گونه محدودیت اعتباری در خصوص اجرای سیستمهای نوین آبیاری در استان نداریم، اضافه کرد: دولت برای بهره بردارنی که به صورت گروهی برای تجهیز یک چاه ، کانال یا یک دهنه چشمه یا قنات خود مراجعه و درخواست کنند، تسهیلات ویژه ای علاوه بر کمکهای 85 درصدی بلاعوض دولتی برای طراحی، نقشه برداری و آزمایشات آب و خاک نیز پرداخت می کند.
وی همچنین یاد آورشد: در راستای مدیریت مصرف بهینه آب در مزارع نیز، زارعینی که در مزارع خود به کشت محصولات آب بری از جمله چغندر قند گوجه فرنگی و سیب زمینی اقدام می نمایند، از تسهیلات ویژه ای جهت طراحی و اجرای آبیاری تحت فشار از نوع تی تیپ در اراضی زراعی برخوردار می شوند
شمس تاکید کرد : اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در مناطق مختلف استان یکی از اهداف اساسی و اولویت های کاری سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می باشد و در این زمینه برنامه ریزی ها و اقدامات لازم برای استفاده بهینه از آب کشاورزی در راستای کمک به بحران کمبود آب دریاچه ارومیه انجام گرفته و در حال اجراست.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اهمیت تجهیز اراضی کشاورزی استان به سامانه آبیاری تحت فشار، افزود : تجهیز این میزان از اراضی در حدود 10 هزار هکتار به صورت قطره ای و هفت هزار هکتار نیز به صورت بارانی خواهد بود.
شمس، مجموع اراضی کشاورزی زیر پوشش آبیاری تحت فشار استان را تا کنون در مجموع 43 هزار و 350هکتار اعلام و اضافه کرد:از این میزان نزدیک به پنج هزار هکتار را باغات تشکیل می دهد که به صورت قطره ای بوده و بیش از 38 هزار هکتار را مزارع تشکیل می دهد که به صورت آبیاری بارانی است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی جهاد کشاورزی آذربایجان غربی ادامه داد: با اجرای طرح های آبیاری تحت فشار در استان ، مجموع این اراضی در طی یک سال آینده به بیش از 50 هزار هکتار افزایش خواهد یافت.
شمس یاد آور شد: برای اجرای سیستمهای آبیاری تحت فشار 85 درصد کمکهای بلاعوض دولتی پرداخت می شود که برای اجرای آبیاری قطره ای در هر هکتار مبلغ 65 میلیون ریال، آبیاری بارانی 50 میلیون ریال و آبیاری کم فشار 32 میلیون ریال می باشد و 15 درصد باقیمانده نیز آورده شخصی خود بهره برداران است.
نظر شما