حسین کشاری رییس سینما سپیده در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به ظرفیت این سینما گفت: سینما سپیده با ظرفیت 606 صندلی جزو پر مخاطب ترین سالن های سینمای تهران به شمار می رود و گواه آن اینکه این سالن سال گذشته توانست با ارائه خدمات مختلف به مشتریان به عنوان پرمخاطب ترین سالن سینما در تهران معرفی شود.
به گفته وی، سینما سپیده نزدیک به 6 سال پیش بازسازی و تبدیل به 2 سالن 528 نفری و 78 نفری شد؛ سینمایی که بلیت آن تنها به قیمت 3 هزار تومان به فروش می رسد و نسبت به بسیاری از سالن ها بلیت بیشتری می فروشد. سینما سپیده با توجه به اینکه قیمت ارزان تری برای بلیت های سینمایی در نظر گرفته است، تعداد مخاطبان بیشتری هم نسبت به دیگر سالن ها دارد و همین مساله سبب می شود تا بهنسبت فروش بهتری داشته باشد.
کشاری ادامه داد: به عنوان مثال در سینماهایی که در محدوده سینمای ما قرار دارند و با این پیش فرض که همه سالن ها یک فیلم نمایش می دهند روزانه 60 بلیت فروخته می شود، اما در سینمای ما با همان فیلم 200 بلیت فروخته می شود که نشان می دهد فروش روزانه ما نسبت به این سالن های بیشتر است.
مشتریان فقط برای بلیت ارزان نمیآیند
این سینمادار تاکید کرد: خوشبختانه مشتری ما در سینما سپیده تنها برای بلیت پایین به سینما نمی آید. ما طی این سال ها تلاش کرده ایم تا این سینما بتواند خدمات مناسبی را به مشتریان بدهد تا مشتری با رضایت از سالن خارج شود. در چنین شرایطی مشتری از حضور در سینما لذت می برد و ترجیح می دهد باز هم برای دیدن فیلم در سینما حضور داشته باشد. هرچند در طول هفته اکثر مخاطبان ما دانشجویان هستند اما معمولا در روزهای جمعه نیز شاهد حضور افرادی از اقشار مختلف هستیم که می توان گفت از شرایط مالی خوبی هم برخوردارند.
سینما را پاتوق فرهنگی کرده ایم
کشاری در پاسخ به این پرسش که به عنوان یک سینمادار چگونه مخاطبان خود را که اکثرا دانشجویان هستند حفظ می کنید؟ بیان کرد: راضی نگه داشتن قشر دانشجو بسیار سخت است، چرا که دانشجویان بسیار نکته سنج هستند و باید در این زمینه دقت کافی داشت. در سینما سپیده شرایطی را فراهم کرده ایم تا مشتریان فضای مناسبی را برای گذراندن زمان خود قبل از نمایش فیلم داشته باشند. به عنوان مثال اگر قرار باشد یک فیلم ساعت 6 بعد از ظهر نمایش داده شود ممکن است یک دانشجو از ساعت 2 بعد از ظهر در سینما حضور پیدا کند و زمان خود را یا صرف درس خواندن و یا گفتگو با دوستان خود کند. البته ما نیز خوشحال می شویم که سینما سپیده که یکی از سالن های حوزه هنری است، تبدیل به یک پاتوق فرهنگی برای سینمادوستان جوان شده است و همین فضای مناسب برای دانشجویان بسیار دلچسب است.
این مدیر سینما در جواب این سوال که قیمت پایین بلیت در این سینما تا چه اندازه در جذب مشتری تاثیر داشته است، تاکید کرد: نباید به این فکر کنیم چون قیمت بلیت کم است پس فروش خوب است، در این صورت سینما سپیده در همه فصل ها از فروش خوبی برخوردار بود. فروش بلیت در یک سینما بستگی به فصل و اکران فیلم دارد، به عنوان مثال ما برای فیلم «آتش بس 2» گاهی به فروش روزانه 2 هزار نفر دست پیدا کردیم. اما در ماه های محرم و صفر و یا رمضان، معمولا بین 300 تا 400 بلیت به فروش می رسد. نباید فراموش کرد که نوع فیلم ها در فروش فیلم در سالن های سینما بسیار تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: گردش اقتصادی در سینما و برای سینماداران با اکران فیلم های پرفروش معنا پیدا می کند. این فروش به اندازه ای مهم است که اگر یک سالن مانند سپیده در طول سال تنها 2 یا 3 فیلم پرفروش اکران کند هزینه کل سالن سینما تامین می شود.
سینما محل درآمدزایی نیست
کشاری در پاسخ به اینکه اگر صاحب یک سینمای خصوصی بودید، باز هم بلیت را با چنین قیمتی به فروش می رساندید؟ توضیح داد: بسیاری از دوستان سینمادار با اینکه هزینه بلیت را به 3 هزار تومان برسانیم مخالف بودند، اما من حتی اگر سینمای خصوصی هم داشتم باز هم بلیت سینما را به 3 هزار تومان می رساندم چرا که دوست دارم سالن من در طول اکران به جای 5 نفر مثلا برای 20 نفر فیلم را اکران کند.
وی ادامه داد: به هر حال سینماهای خصوصی و دولتی نباید فراموش کنند که سینما یک مکان کاملا فرهنگی است و نباید انتظار درآمدزایی از چنین مکان هایی داشت اما یکی از مهمترین مسایل در حفظ مشتری این است که سرویس های مناسبی را به او ارائه دهیم، مشتری باید از صندلی که رویش می نشیند، متصدی فروش بلیت، صدا و کیفیت فیلم و فضای داخلی سالن راضی باشد تا دوباره به آن سالن بازگردد.
مدیر سینما سپیده بیان کرد: خوشبختانه حوزه هنری هر زمان که سینما سپیده نیاز به تعمیر و یا بازسازی داشته باشد، شرایط را برای تعمیر و بازسازی فراهم می کند. علاوه برآن واحد فنی سینما هفته ای یک بار کل صندلی های 2 سالن را آچارکشی می کند. آخرین بهروز رسانی این سالن پیش از شروع سی و دومین جشنواره فیلم فجر بود. همچنین مدت ها قبل از آن سالن های این سینما به عنوان اولین سینما در کشور به سیستم پخش دیجیتالی تجهیز شد.
وی با اشاره به وضعیت سالنداری در سینمای ایران توضیح داد: متاسفانه این روزها سینماداران با مشکلات بسیاری در زمینه تامین هزینه سالن های خود مواجه هستند، هزینه آب و برق بسیار گران است و اکثر سالن ها توانایی تامین این هزینه ها را ندارند.
وی توضیح داد: البته سیستم دیجیتال برای پخش بسیار هزینه براست، چرا که لامپ های این دستگاه ها تنها 5 ماه عمر می کنند و ما مجبور هستیم هر 5 ماه مبلغی نزدیک به 10 میلیون تومان برای تعویض این لامپ ها هزینه کنیم اما باز هم اگر در طول سال تنها 2 فیلم پرفروش اکران کنیم به راحتی می توانیم تمام هزینه های سینما را تامین کنیم.
کشاری در پایان گفت: بین سینماهای تهران رقابت بسیاری وجود دارد، به همین دلیل گاهی فروش در یک سالن خوب است گاهی بد. به عنوان مثال سینما سپیده در شرایطی قرار دارد که با 16 سالن سینمای محدوده خود رقابت می کند. به همین دلیل باید شرایط مناسبی را برای مشتری خود فراهم کند، اما سالن هایی که در شهرستان ها قرار دارند نمی توانند بهانه ای برای فروش کم سالن های خود داشته باشند، چرا که معمولا در هر شهرستان یک سالن سینما وجود دارد. این سالن داران باید بهترین شرایط را برای جذب مخاطب فراهم کنند.
نظر شما