به گزارش خبرنگار مهر، از سر خیابان تا نزدیکی ایستگاه صلواتی یکسره جارو کشیده بود، جاروی بلند در پی هر آمدن و رفتن خاکروبهها را به کناری میزد و حالا مرد پاکبان دقایقی بود که به بنر و آدمهای اطرافش خیره نگاه میکرد.
ایستگاه صلواتی شلوغ بود و مرد و زن لیوانهای شربت را هر جا که میافتاد، رها میکردند... از جمع چند نفری که گوشهای ایستاده بودند، پسری بنر را به دوستانش نشان داد و در لابلای خندههای خود و دوستانش و نگاه رضایت مرد پاکبان لیوانها را درون سطل انداختند.
اتفاق سختی رخ نداده بود، جمله معترضه نقش بسته بر بنر کار چند کتاب و سخنرانی را میکرد... «لطفا» و دستی که زباله را درون سطل میانداخت، تلنگری بود که هر فرد ایستاده کنار ایستگاه را به رعایت یکی از ارکان اصلی شهرنشینی دعوت میکرد، «پاکیزگی و نظافت»، همان که جزئی از ایمان است.
یکی از آفتهای شهرنشینی که قم نیز از آن رنج میبرد، «فراموشی» است، مردم شهر دچار فراموشی میشوند و از یاد میبرند که صاحبان اصلی شهر خود آنها هستند و این خیابانها و کوچههای متعددی که کنار هم قرار گرفته و محلهها را ساختهاند برای آنها است اما بیتفاوتی که برآمده از دل فراموشی است باعث میشود که کمتر فردی به نظافت شهر توجه کند پس شهر نازیبا میشود و زبالهها کنار جوی آب و جدولهای سبز و سفید خیابان خودنمایی میکنند.
این فراموشی نیاز به فرهنگسازی دارد و لازم است به مردم یادآوری شود که اینجا شهر شماست... پس لطفا...
فعالیت هزار و ۵۰۰ پاکبان در شهر قم
مدیر عامل سازمان مدیریت پسماند قم در گفتگو با مهر میگوید: هزار و ۵۰۰ پاکبان در شهر قم، خدمات نظافت و رفت و روب را بر عهده دارند، اما اگر فضایی ایجاد شود که هر شهروند، نظافت محیط اطراف خود را مهم بداند، آلودگی در سطح شهر کمتر میشود.
رضا بامداد اصل، اشاره دارد به اینکه شهر برای مردم است و نصب بنرهای تبلیغی به منزله فرهنگسازی و یک تلنگر است که هر شهروند را به اهمیت موضوع واقف میکند.
چندی قبل شهردار قم نیز در جلسهای گفت: اینکه در افقی نزدیک، به نقطهای برسیم که مردم نظافت شهر را کنترل کنند، و اینکه در برنامههای مدیریت پسماند دیده شود که در سالهای آینده، شهر قم بدون پاکبان باشد به این معنی است که مردم در زمینه فرهنگ شهروندی به نقش خود واقف شوند.
اینکه در چند سال آینده به نقطهای برسیم که هیچ فرد بزرگ و کوچکی، زبالهای روی زمین رها نکند و نظافت شهر را هم مهم بداند تبدیل به خواستهای دور شده که تنها با حضور و آگاهی مردم به نقش خودشان نزدیک میشود.
نظر شما