پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۴ دی ۱۳۹۳، ۱۳:۱۰

هاشمی:

سازمان اوقاف با احیاء یک موقوفه در توسعه شهری گام بر میدارد

سازمان اوقاف با احیاء یک موقوفه در توسعه شهری گام بر میدارد

شاهرود - معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود ضمن تاکید بر اینکه برخی مشکلات در توسعه شهری با استفاده از وقف حل می‌شود، گفت: سازمان اوقاف با احیاء یک موقوفه در توسعه شهری گام بر میدارد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید محمد رضا هاشمی صبح پنج شنبه در دیدار با کارکنان ادارات اوقاف و امور خیریه شهرستان شاهرود در محل فرمانداری این شهرستان با تاکید بر اینکه اکتفا به منابع دولتی در راستای توسعه شهری امری اشتباه است تصریح کرد: در این صورت باید مطمئن باشیم که به جایی نخواهیم رسید زیرا منابع دولت به خصوص با سیاست کاهش وابستگی به نفت، بسیار محدود است.

وی اصل ۴۴ قانون اساسی را در راستای خصوصی سازی برای حل این مشکل مورد توجه جدی نخبگان اقتصادی و از همه مهم‌تر از جمله مطالبات مقام معظم رهبری ذکر کرد و افزود: توجه جدی به مقوله وقف را نیز به گونه‌ای می توان در راستای رونق بخشی به سیاست خصوصی سازی تفسیر کرد.

سازمان اوقاف با احیاء یک موقوفه در توسعه شهری گام بر میدارد

مقام عالی دولت در شهرستان شاهرود بیان کرد: زمانی که شخصی ملکی را در محدوده جغرافیایی مناسب وقف می‌کند، یا اداره اوقاف نسبت به احیای یک موقوفه در راستای نیازهای شهروندان اقدام می‌کند، به خودی خود در توسعه شهری گامی بلند برداشته‌اند که البته لازمه این اقدام وجود همدلی بین مسئولان است.

هاشمی تأکید کرد: باید با اطلاع رسانی عملکرد اوقاف و امور خیریه در حال و گذشته در راستای آگاه سازی مردم در زمینه آثار و برکات وقف در جامعه و سوق دادن مردم به سمت ایجاد تفکر ایثار و کمک به هم نوع گام‌های اساسی برداشته شود و با انجام فرهنگ‌سازی در بین آنان، نگاه مردم را در مورد وقف بهبود بخشید.

وی تصریح کرد: تشويق زباني همان تبليغ است، اين‌كه ابعاد مختلف احكام وقف تبليغ و با استفاده از رسانه‌ها‌ در جامعه مطرح و فرهنگ‌سازي شود.

تشويق عملي متوليان وقف در راستای امانت‌داري بسیار موثر است

معاون استاندار در ادامه با تصریح بر اینکه تشويق عملي متوليان وقف در راستای امانت‌داري بسیار موثر است بیان کرد: باید اعتماد عموم مردم جلب شود و جامعه نسبت به اوقاف و امور خیریه اعتماد كامل داشته باشد.

هاشمی گفت: در مورد زمین هایی که در بهترین نقاط شهر قرار دارند باید به سراغ سرمایه گذاری ویژه رفت و جهت دهی باید به گونه‌ای باشد که اولویت‌های مردم در وقف‌های جدید هم سو با نیازهای جامعه و در زمینه‌های سلامت مردم، جلوگیری از اعتیاد، مسائل اشتغال جوانان، امور فرهنگی و قرآنی، ازدواج جوانان، تقویت نخبگان علمی، فرهنگی و پژوهشی شکل بگیرد.

مسابقات قرآن کریم ویترین فعالیت‌های اوقاف است

رئیس اداره اوقاف وامور خیریه شهرستان شاهرودنیز در این نشست با اظهار اینکه مسابقات قرآن کریم به عنوان یکی از فعالیت های مهم و ویترین فعالیت های سازمان اوقاف و امور خیریه است، گفت: با برنامه ریزی‌ها و تلاش‌های مسئولان شاهرود تلاش شد مسابقات استانی قرآن کریم در حد مطلوب برگزار شود.

سید مصطفی مجیدی با یادآوری برگزاری تجمع بزرگ لبیک یا رسول الله (ص) در دومین روز هفته وقف و همزمان با سالروز شهادت حضرت رسول(ص) در شاهرود، ادامه داد: در این هفته با خانواده شهید مصطفایی به عنوان شهید شاخص شهرستان در حوزه وقف نیز دیدار شد.

وی همچنین از برپایی ایستگاه همه واقف باشیم در شهرستان خبر داد و تصریح کرد: این ایستگاه‌ها در بخش‌های مختلف از جمله غرفه پاسخگویی به سوالات مذهبی اجتماعی و شبهات جوانان در آستان مقدس امامزادگان شهرستان شاهرود برپا شد.

نشست صنفی تخصصی وقف با بازاریان شاهرود برگزار می شود

این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه نمایشگاه عکس در رواق عاشورا طی هفته وقف در شاهرود برگزار شد گفت: طبق فراخوانی که از قبل داده شده بود این نمایشگاه از بین آثار برگزیده انتخاب شده برگزار شد.

مجیدی خاطرنشان کرد: همایش یاوران وقف با هدف تجلیل از واقفان، مستاجران، هیئت امنا و متولیان نمونه در مسجد امام حسن عسگری(ع) بعد از نماز مغرب و عشاء برگزار شد.

وی برگزاری نشست صنفی تخصصی با بازاریان، پزشکان وروسای دادگستری وثبت اسناد با هدف بررسی همکاری های دو جانبه و تسهیل ارتباطات کاری در حوزه وقف را از دیگر برنامه‌های هفته وقف شهرستان شاهرود خبر داد.

نخستین انگیزه وقف، نابودی فقر در جامعه است

رئیس هیئت امناء امامزاده سلطان شاه نظر آرادان نیز در نشستی با چند تن از مردم این شهرستان در محل امامزاده، نخستین انگیزه واقفان برای وقف را نابودی فقر و محرومیت در جامعه ذکر کرد و افزود: وقف سنت حسنه‌اي است که از دير باز به اشکال گوناگون در تاريخ بشر وجود داشته است و اسلام نيز آن را در مسيري روشن، منطقي و هدفدار مورد استفاده قرار داده‌است.

حسین شریفی افزود: اکنون پس از گذشت چهارده قرن، وقف همچنان یکی از بهترین روش‌های تأمین اجتماعی است و باید بیش از پیش در جامعه رواج پیدا کند.

وی ضمن تصریح بر اینکه با استفاده از ظرفیت وقف می‌توان مشکلات روز جامعه را بدون استفاده از بیت المال حل کرد، یاد آور شد: وقف با داشتن احکام و میدان دید وسیع می‌تواند یکی از مؤثرترین شیوه‌های از بین بردن فقر در جامعه باشد.

وقف نمونه بارز انفاق است

عضو شورای اسلامی شهر دامغان نیز در نشستی وقف را نمونه بارز انفاق، نوع دوستی و تعاون دانست و گفت: وقف احیای سنت الهی اسلامی بوده و در واقع بزرگداشت شعائر الهی محسوب می شود.

سید محمد حسینی پور با اذعان بر اینکه وقف می‌تواند یکی از بارزترین اعمال دین اسلام و فعالیت‌های اجتماعی یک انسان خیرخواه باشد، افزود: در راستای گسترش این سنت حسنه یکی از وظایف علما و فعالان عرصه فرهنگی و اجتماعی معرفی بیشتر فرهنگ وقف است و هر فرد در جامعه به نحوی وظیفه دارد نسبت به تبلیغ  این سنت پسندیده اقدام کنند.

وی گفت: نکته‌ای که باید به آن توجه داشت این است که املاک وقفی را به مردم بیشتر بشناسانیم و بتوانیم در قیمت‌گذاری که کارشناسان انجام می دهند آنها را توجیه کنیم.

۹۶ درصد موقوفات دامغان در راستای عزاداری برای اهل بیت (ع) است

عضو شورای اسلامی شهر دامغان با اشاره به اینکه فاصله قیمتی املاک وقفی با املاک آزاد خیلی زیاد است و با به روز شدن قیمت اجاره ها اعتماد مردم به وقف بیشتر می‌شود، بیان کرد: همچنین به روز شدن اجاره بها موقوفات باعث می‌شود تا از موقوفات بهتر حراست شود.

حسینی پور اظهار کرد: کمسیون آموزش شورای اسلامی شهر دامغان آمادگی خود را برای همکاری با اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان دامغان در راستای گسترش این سنت حسنه اعلام می‌کند و امیدواریم با فرهنگ سازی صحیح مردم نگاه ویژه به این امر داشته باشند.                                                                                                             

حسینی پور با بیان اینکه ۹۶ درصد موقوفات دامغان در راستای عزاداری برای اهل بیت (ع) است اظهار داشت: نیات موقوفات باید متناسب با نیاز های جامعه باشد.

وی در خاتمه گفت: باید از ظرفیت وقف برای رفع نیازهای روز جامعه استفاده و پیامدهای این سنت حسنه را به مردم معرفی کرد.

کد خبر 2449070

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha