به گزارش خبرگزاري مهر به نقل از خبرگزاري فرانسه، دبيركل اتحاديه عرب كه روز گذشته اولين سفر تاريخي خود را به منطقه كردستان عراق انجام داد از دستيابي به حمايت كردها از طرح ابتكاري خود پس از كسب حمايت شيعيان خبر داد.
عمرو موسي در سفر به كردستان ، حمايت هاي جلال طالباني و مسعود بارزاني رهبران دو حزب اصلي كردستان را از طرح ابتكاري خود بدست آورد.
طالباني در پايان ديدارش با عمرو موسي در سليمانيه در شمال عراق گفت : حمايت كامل خود را از ديدگاه ها و انديشه هاي عمرو موسي اعلام مي كنم زيرا آنها را در راستاي خدمت به عراق مي دانم هرچند در نظر گرفتن ويژگي هاي عراق را ضروري مي دانم.
وي افزود: ديدار موسي در زمان مناسب انجام شد اتحاديه عرب مي تواند در عراق ايفاي نقش كند و به اعتقاد من طرح اين اتحاديه خدمت زيادي به عراق مي كند.
رئيس جمهوري عراق تاكيد كرد در راستاي فراهم كردن تمام وسائل و ابزار لازم براي موفقيت اين طرح تلاش خواهد كرد.
عمرو موسي نيز گفت : همه ما به تشكيل عراق جديد به عنوان بخشي از جهان عرب بنا بر ويژگي هايي كه متن قانون اساسي بر آن تاكيد كرده است، چشم دوخته ايم.
به گفته وي، احمد بن حلي معاون سياسي دبيركل براي تسريع در اجراي اين طرح به زودي به بغداد بازمي گردد.
دبيركل اتحاديه عرب پيش از اين در مقابل نمايندگان مجلس محلي كردستان در اربيل گفته بود كه در نهايت به عراق جديد خواهيم رسيد، دوراني پايان يافت و عراق براي دوره جديدي آماده مي شود.
عمرو موسي كه تصميم گرفت ديدار خود از عراق را تا يك يا دو روز ديگر تمديد كند، ابراز اميدواري كرد كه عراق به واقعيتي باثبات مبتني بر صلح و دوستي و برادري ميان همه طيف ها و قشرها و قوميت هايش دست يابد.
دبيركل اتحاديه عرب كه از پنجشنبه گذشته در سايه انتقادهاي تند نمايندگان اكثريت از وي به دليل سفرديرهنگام ومواضع ضعيف اتحاديه در قبال تروريست ها و گروه هاي افراطي وارد عراق شده است، تلاش مي كند زمينه برگزاري كنفرانس آشتي ملي را ميان همه گروه هاي سياسي فراهم كند .
اگرچه برخي شخصيت هاي عراقي گفته اند نشست مقدماتي 15 نوامبر(24 آبان ماه) در قاهره برگزار مي شود، اما هنوز اين مساله به طور رسمي تاييد نشده است.
دبيركل اتحاديه عرب در ديدار با آيت الله سيستاني مرجع بزرگ شيعه در عراق از حمايت اين مرجع بزرگ از طرح ابتكاري اتحاديه عرب تقدير و تشكر كرد.
سفر عمرو موسي كه براي اولين بار از زمان سرنگوني رژيم ديكتاتوري صدام كه مورد حمايت اتحاديه عرب و كشورهاي عربي بود، در حالي صورت مي گيرد كه حكومت هاي عربي نسبت به آنچه خطرات تقسيم عراق ميان سني و شيعه و كرد ناميده اند، هشدار داده اند.
انجام اين ديدار كه پس از بيش از دو سال از سرنگوني رژيم صدام كه در گذشته مورد حمايت اين اتحاديه بود، بسيار دير صورت گرفت و همين امر با انتقادهاي شديد نمايندگان اكثريت ملت عراق روبرو شد.
نظر شما