۷ دی ۱۳۹۳، ۱۲:۰۲

افتتاح آزمايشگاه حيوانات تراريخته/ راه‌اندازی کنترل کیفیت خاكپوش‌ها

افتتاح آزمايشگاه حيوانات تراريخته/ راه‌اندازی کنترل کیفیت خاكپوش‌ها

آزمايشگاه‌هاي "سلول‌هاي بنيادي و حيوانات تراريخته"، "ماكروگرافي" و " بهينه‌سازي پرورش انبوه حشرات مفيد" در پژوهشكده كشاورزي سازمان پژوهش هاي علمي و صنعتي ايران افتتاح شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، فعاليت‌ آزمايشگاه "سلول‌هاي بنيادي و حيوانات تراريخته" در زمينه لقاح آزمايشگاهي (IVF)، سلول هاي بنيادي روياني و اسپرماتوگونيال و توليد حيوانات تراريخته است.

ويژگي منحصر به فرد اين آزمايشگاه در مقايسه با ساير مراكز فعال كشور در اين حوزه، انجام پروژه هاي كاربردي در زمينه اصلاح نژاد دام است كه افزايش عملكرد توليدي و توليد مثلي دام‌ها را به همراه خواهد داشت.

اين آزمايشگاه به مدت يك سال فعاليت آزمايشي داشته است که از جمله دستاوردهای آن می توان به توليد سلول‌هاي بنيادي اسپرماتوگونيال و استفاده از آن‌ها به منظور انتقال ژن‌هاي اقتصادي به دام، استفاده از عصاره گياهان دارويي به منظور افزايش باروري  تخمك و اسپرم، استفاده از عصاره گياهان دارويي به منظور درمان سرطان و همكاري با تيم تحقيقاتي Lab on Disc به منظور تعريف پروژه‌هاي تعيين جنسيت اسپرم، استخراج DNA و RNA، دستگاه ترموسايكلر و آزمايش هاي تشخيص طبي با استفاده از فناوري Lab on Disc اشاره کرد.

"آزمايشگاه ماكروگرافي" با داشتن لايت روم، ميكروسكوپ و استريو ميكروسكوپ‌هاي حرفه‌اي كه مجهز به دوربين با كيفيت بسيار بالا هستند توانايي تهيه عكس‌هاي ماكرو با كيفيت بالا از نمونه های در مقياس كوچك نظير کریستالهاي شیمیایی، قطعات صنعتی بسیار کوچک مانند میکروچیپها و نمونه‌های بیولوژیک دارد.

عکاسی ماکرو به نوعی عکاسی گفته می شود که در آن تصویر اشیا بزرگتر از اندازه واقعی شان، با نسبتی بزرگتر از ۱/۱ گرفته می‌شود. ویرایش حرفه‌ای تصویر برای چاپ در مقالات و پایان نامه ها از دیگر خدمات این آزمایشگاه است. خدمات آزمایشگاه می تواند به‌صورت یک پروژه کاری و یا به‌صورت ساعتی ارائه شود. برگزاري كارگاه هاي تخصصی آموزشي در خصوص ويرايش عكس و آموزش مهارت‌هاي عكسبرداري ماكرو از ديگر خدمات اين آزمايشگاه است.

مركز "بهينه سازي پرورش انبوه حشرات مفيد" نیز در این مرکز افتتاح شد. هدف از راه اندازي اين آزمايشگاه، علاوه بر تامين دشمنان طبيعي و يا ميزبان هاي واسط آنها، بهينه و به روزسازي روشهاي موجود در پرورش حشرات مفيد يا ميزبان هاي واسط است تا بدين‌وسيله گامي در راستاي توسعه مبارزه بيولوژيك كشور برداشته شود.

همچنین آزمايشگاه مرجع كنترل كيفي و ارتقاي كيفي خاكپوش‌ها نیز در سازمان پزوهشهای علمی و صنعتی راه‌اندازی شد.

آزمایشگاه استانداردسازی خاک‌پوش های کشور با مديريت اجرايي دكتر مهران كياني‌راد عضو هيئت علمي پژوهشکده زیست فناوری سازمان پزوهشهای علمی و صنعتی، تجهیز و راه‌اندازي شد.

 اعتبارات تخصیص یافته از محل طرح‌های تکمیلی مالچ‌های بیولوژیک از سوي معاونت توسعه فناوری آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست معاونت علمی وفناوری ریاست جمهوری اختصاص يافته‌است. با توجه به کاربردهای متنوع مالچ‌ها در سطح كشور، استانداردسازی و کنترل کیفی مالچ‌ها از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.  در اين خصوص ارزيابي کیفی و استانداردسازي خاک‌پوش‌های مورد استفاده در محیط‌زیست طبیعی مانند بیابان‌ها ،جنگل‌ها، مراتع و اراضی کشاورزی و فضاهای شهری بسيار حائز اهميت است.

آزمایشگاه مرجع کنترل کیفیت وارتقای کیفی خاکپوش‌ها با اهداف ارزيابي كيفي انواع خاك‌پوش‌ها يا مالچ‌هاي طبیعی، سنتتیک وبیولوژیک، ارتقاي كيفي خاك‌پوش‌ها براي دست‌یابی به دانش فني توليد براي واحدهاي صنعتي و اخذ مجوز آزمايشگاه استاندارد منطقه‌اي مالچ از مراجع بين‌المللي راه‌اندازي شد.

کد خبر 2450708

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha