پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

مهر گزارش می دهد:

قطعی آب شهر برف و باران درمیانه زمستان/ آب چاههای یاسوج به نیمه رسید

قطعی آب شهر برف و باران درمیانه زمستان/ آب چاههای یاسوج به نیمه رسید

یاسوج – شهر یاسوج در میان دو رودخانه پرآب و بابارش متوسط سالانه ۸۳۰ میلیمتر را می توان مرکز آب کشور نامید اما قطعی مکرر آب در میانه زمستان حکایت این روزهای شهر چشمه ساران و برف و باران است.

به گزارش خبرنگار مهر، شهر یاسوج در ارتفاع بیش از ۱۸۰۰ متری از سطح دریا و در دامنه دنای شرقی قرار دارد. این شهر چندین رودخانه کوچک و بزرگ و چشمه پرآب را در اطراف خود پذیراست.

بشار بزرگترین رود در این شهر است که از میانه آن می گذرد تا خارج از استان و با پیوستن به رودخانه های دیگر کارون را تشکیل دهد و رود مهریان نیز در شمال این شهر از دنای شرقی سرچشمه می گیرد و به بشار می ریزد. در کنار این چندین رودخانه کوچک دیگر هم در اطراف این شهر وجود دارد و برای مصارف کشاورزی استفاده می شود.

با همه این ها این شهر در تابستان گذشته تا مرز بحران آب پیش رفت و اگرچه در وضعیت تنش آبی باقی ماند و سوغات قطعی آب را به همراه آورد اما به رغم گذشت نزدیک به چهارماه از تابستان و بارش ۲۶۷ میلیمتر باران در سال زراعی جاری هنوز قطعی آب میهمان خانه شهروندان یاسوجی است.

شهر یاسوج

آب شرب ساکنان برخی از نقاط شهر یاسوج هر شب از ساعت  ۱۱ شب تا پنج صبح قطع است و این مشکلاتی را برای شهروندان این شهر ایجاد کرده است.

قطع آب برای پرشدن مخازن

این در حالی است که مسئولین آب و فاضلاب شهری می گویند به رغم بارشها هنوز کم آبی در این شهر وجود دارد و ادامه این وضعیت در بهار و تابستان آینده بحرانی جدی است.

مدیر اتفاقات آبفای یاسوج در این خصوص به خبرنگار مهر می گوید: هر شب مخازن آب شهر بسته می شوند تا آب به مقدار کافی ذخیره شده و مردم در طول روز با مشکل کم آبی مواجه نشوند.

احمد اندیشه می افزاید: همچنین شکستگی های نهانی در خطوط انتقال آب شهر وجود دارد که برای کاهش هدرروی آب شهر قطع می شود.

وی بیان می کند: اگر در شب اقدام به بستن این مخازن نکنیم، در طول روز با مشکل کم آبی مواجه خواهیم شد.

اندیشه با بیان اینکه بارش های سال جاری هنوز کمبود منابع آبی را جبران نکرده است، می افزاید: آب دهی چاههای تامین آب شرب این شهر به زیر ۵۰ درصد رسیده است.

مدیر اتفاقات آبفای یاسوج تصریح می کند: اگر این وضعیت ادامه یابد، سال آینده سال بحران آبی در شهر یاسوج است.

وی ادامه می دهد: آب شهر یاسوج از طریق ۲۱ حلقه چاه عمیق و سه دهنه چشمه تامین می شود که این منابع در تابستان با مشکل مواجه شده و نیازمند همکاری ومشارکت مردم بیش از هرزمان دیگر هستیم.

حفر چاه در شهر یاسوج دیگر جواب نمی دهد

براساس آخرین آمار هواشناسی استان میزان بارش در شهر یاسوج ۱۰۰ میلیمتر نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهش داشته و از طرفی سطح آبهای زیر زمینی نیز کاهش یافته است.

مدیرعامل شرکت آبفای کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار مهر می گوید: ۹۰درصد آب شهر یاسوج از چاهها تامین می شود و این چاهها در تابستان دچار کم آبی هستند.

بحران آب در یاسوج

سید علی لدنی نژاد این چاهها را چم گنجشکی، تنگ کناره و مهریان عنوان می کند و می افزاید: تنها کمتر از ۱۰درصد آب این شهر از دو چشمه آبشار یاسوج و آب نهر تامین می شود.

وی تصریح می کند: حفر چاه دیگر در شهر یاسوج جواب نمی دهد و باید به دنبال تامین آب شهر یاسوج در بلند مدت از طریق احداث سد تنگ سرخ بود.

هر ساله پنج چاه آب از مدار خارج می شود

این مسئول یادآور می شود: هر ساله پنج چاه تامین آب شرب شهری و روستایی در این استان به دلیل افت فشار آب از مدار خارج می شود.

لدنی نژاد به وجود دو رودخانه بشار و مهریان در کنار شهر یاسوج اشاره می کند و بیان می دارد: در میان مدت می توان بخشی از آب مورد نیاز شهر را از طریق این دو رودخانه تامین کرد اما برای این کار نیاز به ایجاد تصفیه خانه است که هزینه بالایی نیاز دارد.

وی ادامه می دهد: برداشت آب از رودخانه مهریان در دستور کار قرار گرفته است اما تحقق این مهم نیازمند تخصیص آب از سوی آب منطقه ای و اجرای سیستم تصفیه و انتقال است که این مستلزم تامین اعتبار لازم است.

مدیرعامل آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد نگاه سنتی به آب را یکی از مشکلات موجود در این استان می داند و می گوید: این نگاه موجب استفاده بی رویه و هدرروی آب شده است.

هدرروی آب بیشتر از متوسط کشوری

لدنی نژاد می افزاید: سرانه مصرف آب در این استان بیش از ۱۸۰ لیتر است که این میزان ۲۵درصد بیشتر از میانگین کشوری است.

وی همچنین بیان می کند: یکی از مشکلاتی که در حوزه آب شرب به وضوح به چشم می خورد وجود انشعابات غیر مجاز در شهرهای کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهر یاسوج است.

شهر یاسوج

وی ادامه می دهد: در برخی محلات شهر یاسوج بیش از ۵۰ درصد انشعابات، غیرمجاز و پشت کنتوری هستند.

لدنی نژاد همچنین فرسوده بودن ۳۰درصد شبکه توزیع آب را از دیگر مشکلات در استان عنوان می کند و می گوید: اصلاح و بهسازی این شبکه های نیازمند تامین اعتبار لازم است.

به گزارش خبرنگار مهر، یاسوج شهری که در دهه چهل تنها ۱۰هزار نفر جمعیت و یک خیابان اصلی داشت و آب آن از طریق چشمه آبشار یاسوج تامین می شد، اکنون جمعیتش به ۱۲۰هزار نفر و وسعتش به ۱۸ کیلومتر رسیده و در غفلت مسئولان هر روز بر آن افزوده می شود.

آنچه معلوم است، منابع آبی فعلی یاسوج دیگر جوابگوی رشد جمعیت آن نیست و از طرفی هدروی بی رویه آب ناشی از مصرف بیش از حد مردم و فرسوده بودن شبکه توزیع این زخم را کاری تر کرده است تا جایی که امکان بحران آب در یاسوج با همه این داشته ها هم وجود دارد.

با این حال سد "تنگ سرخ" که با هدف تامین آب شرب دراز مدت شهر یاسوج و روستاهای اطراف، در سال ۹۰ کلنگش به زمین زده شد، به بهانه های مختلف حرکتی لاک پشتی دارد و با اعتبار قطره چکانی حتی نتوانسته زمین های مورد نیاز را تملک کند و معلوم نیست با این اعتبار اندک کی به پایان برسد.

.....................

گزارش: شریف اسلامی

کد خبر 2464519

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha