به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا بیاناتی عصر سه شنبه در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگ شهروندی "هگمتانه ما" با بیان اینکه هگمتانه به عنوان برند شهر همدان در بسیاری از برنامه ها مطرح شده است، اظهار داشت: از ۱۲ خرداد ماه سال جاری پیشنهاد برگزاری این جشنواره به شورای اسلامی شهر به عنوان سیاست گذاران و مجریان اصلی برنامه های شهر داده شد که پس از اخذ مجوز در ۱۴ تیرماه فراخوان این جشنواره از طریق صدا و سیما و تبلیغات بصری در سطح شهر اعلام و با استقبال خوب و بی سابقه ای از سوی هنرمندان و شهروندان روبرو گشت.
وی با اشاره به اینکه این معاونت ۲۷ برنامه با توجه به سیاست گذاری ها پیش رو داشته است، افزود: یکی از این برنامه ها افتتاحیه جشنواره فرهنگ شهروندی "هگمتانه ما" بود که در کوتاه مدت با مشارکت هنرمندان، اساتید و اعضای شورای اسلامی شهر برگزار شد.
معاون امور اجتماعی، فرهنگی و گردشگری همدان با بیان اینکه جشنواره در هشت رشته فعالیت داشت، عنوان کرد: رشته های کاریکاتور، فیلم کوتاه، انیمیشن، پوستر و المان شهری از عناوین رشته های بخش رقابتی و همچنین عکس، فیلم نامه و نمایش نامه جزو رشته های بخش غیر رقابتی این جشنواره مطرح شد.
بیاناتی با اعلام اینکه ۴۳۶ اثر به جشنواره راه یافته است، ادامه داد: از بین آثار رسیده ۲۵۱ اثر قابلیت مطرح شدن در جشنواره و داوری را داشته اند که نفرات نخست تا سوم هر هشت رشته مشخص شده اند.
وی محورهای اصلی جشنواره را مشارکت شهروندان در توسعه فرهنگ شهری، طرح موضوعات شهروندی، توسعه پایداری مدیریت شهری، مطرح سازی فرهنگ حمل و نقل و ترافیک و المان های عمرانی و شهری دانست و گفت: شهرداری همواره به عنوان یک نهاد فرهنگی سعی در فرهنگ سازی در زمینه های یاد شده دارد.
معاون امور اجتماعی، فرهنگی و گردشگری همدان هدف اصلی جشنواره "هگمتانه ما" را جلب مشارکت و بهره گیری از توان و پتانسیل هنرمندان در زمینه ارتقای فرهنگ شهروندی خواند.
بیاناتی اهداف دیگر جشنواره را نیز بیان داشت و افزود: تهیه و تولید محصولات شهروندی در راستای ارتقا فرهنگ شهروندی و ارتقا توسعه پایدار، نزدیک سازی و همسان سازی خرده فرهنگ ها با هم از طریق زبان هنر، هم افزایی بیشتر در ساختار کردار و گفتار شهروندان، شناسایی هنرمندان فعال و توانا در زمینه فرهنگ شهروندی، ارزیابی موضوعات شهروندی از دیدگاه هنرمندان و نویسندگان و ایجاد امکان تدوین محصولات شهروندی با تخصص هنرمندان از دیگر اهداف جشنواره بوده است.
گفتنی است پس از برگزاری مراسم اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگ شهروندی "هگمتانه ما" مراسم افتتاحیه آثار رسیده در رشته های شعر، داستان کوتاه، انیمیشن، تصویرسازی، المان شهری، پوستر، فیلم کوتاه و عکاسی با حضور جمعی از مسئولان برپاکننده جشنواره و هنرمندان آثار منتخب در نگارخانه نگاه نو برگزار شد.
نظر شما