۲۴ دی ۱۳۹۳، ۱۰:۰۲

در کهگیلویه و بویراحمد/

۳۰حلقه چاه آب غیرمجاز پر شدند/ شناسایی۵۰۰ چاه غیرمجاز

۳۰حلقه چاه آب غیرمجاز پر شدند/ شناسایی۵۰۰ چاه غیرمجاز

یاسوج- معاون حفاظت و بهره برداری آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد از پلمپ و پرشدن بیش از ۳۰ حلقه چاه غیرمجاز در این استان خبرداد.

رسول فرهادی به خبرنگار مهر گفت: این اقدام در راستای صیانت از منابع آبی استان انجام شده و بیشترین چاههای پر شده مربوط به شهرستانهای بویراحمد و بهمئی بوده است.

وی افزود: همچنین برق دهها چاه مجاز که دارای تخلفاتی از قبیل آب فروشی، یا برداشت بیش از حد از منابع زیر زمینی بودند، قطع و به مراجع قضایی معرفی شدند.

فرهادی تصریح کرد: هم اکنون ۵۰۰ حلقه چاه غیر مجاز در این استان شناسایی که از این تعداد ۱۸۵ حلقه در فهرست تعیین تکلیف وزارت نیرو ثبت شده است.

وی بیان داشت: به زودی اجرای احکام حدود ۳۵۰ حلقه چاه باقیمانده در دستور کار این شرکت قرار خواهد گرفت.

برداشت غیرمجاز سالانه ۱۳ میلیون متر مکعب آب

معاون شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: سالانه حدود ۱۳ میلیون متر مکعب آب از طریق چاههای غیر مجاز در استان برداشت می شود.

چاه غیرمجاز در یاسوج

وی افزود: همچنین چاههای مجاز نیز حدود ۱۷ میلیون متر مکعب اضافه برداشت دارند که در صورت تداوم این رویه در سالهای آینده حجم آب خوانهای استان به شدت کاهش پیدا خواهد کرد و به زودی شاهد بحرانی شدن وضعیت برخی از دشتهای استان خواهیم بود.

افت فشار آب در دشتهای استان

فرهادی افت سطح آبهای زیر زمینی در دشتهای این استان را نگران کننده دانست و گفت: بیشترین افت سطح آبهای زیر زمینی در شهرستانهای گچساران و کهگیلویه بوده است.

وی افزود: هم اکنون میزان آبهای زیر زمینی در دشت امامزاده جعفر ۲۰ متر و در دشت دهدشت ۹ متر افت کرده است.

فرهادی بیان داشت: بارشهای سالیانه در سالهای اخیر کم شده است و از طرفی برداشت های بی رویه بی محابا ادامه دارد.

معاون شرکت آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد تعداد چاههای آبی در این استان را دو هزار و ۴۰۰ حلقه عنوان کرد و گفت: در مجموع سالانه از چاههای این استان ۲۸۳ میلیون متر مکعب آب برداشت می شود.

وی افزود: از تعداد کل چاههای استان، دو هزارحلقه مربوط به بخش کشاورزی است که در مجموع ۲۰۷ میلیون متر مکعب آب از آنها برداشت می شود.

وی بیان کرد: همچنین ۱۷۰ حلقه چاه برای بخش صنعت با برداشت سالیانه ۱۶ میلیون متر مکعب و ۲۰۷ حلقه چاه تامین آب شرب با برداشت ۵۵ میلیون متر مکعب در سال وجود دارد.

فرهادی همچنین با اشاره به اهمیت منابع آبی در رشد و توسعه منطقه، از مردم خواست هرگونه تخلف در برداشت غیر مجاز آب را به این شرکت گزارش دهند.

وی همچنین از همکاری مراجع قضایی در پلمپ و پر کردن چاههای غیر مجاز آب در استان قدردانی کرد.

 

کد خبر 2464664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha