۲۴ دی ۱۳۹۳، ۱۵:۴۸

رشیدیان خبر داد:

مشهد صاحب روز ملی می‌شود

مشهد صاحب روز ملی می‌شود

مشهد- استاندار خراسان رضوی در خصوص روز ملی مشهد و طرح پیشنهادی کارگروه فرهنگی شورای فرهنگی استان گفت: با توجه به همه ملاحظات یک فرصت سه ماهه در اختیار این کارگروه جهت تشکیل کمیته پیش بینی شده است.

گزارش خبرنگار مهر، علیرضا رشیدیان، ظهر امروز در جلسه شورای فرهنگ عمومی استان در محل استانداری خراسان رضوی، با اشاره به این که مسئولیت این شورا به عنوان یک شورای سیاستگذاری، نظارت و هدایت جامعه به سمت توسعه فرهنگ است، اظهار داشت: باید به اهداف اساسی شورا، کارگروه ها، ضرورت ها و اولویت های فرهنگی جامعه، توجه بیشتری شود.

وی هدف نظام جمهوری اسلامی و انقلاب اسلامی را متوجه مسائل فرهنگی کشور دانست و افزود: باید به سمت یک جامعه اخلاق مدار و دین محور حرکت کنیم.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: شورای فرهنگ عمومی استان، بالاترین سطح شورا در حوزه فرهنگی را در استان دارد که ریاست این جایگاه به عهده نماینده ولی فقیه در استان است و به تشخیص ایشان، استاندار در این جایگاه قرار گرفته است.

وی به تشکیل جلسات متعدد کارگروه های شورای فرهنگ عمومی استان اشاره کرد و تصریح کرد: وظیفه شورا توسعه فرهنگی و جاری کردن ارزش های  فرهنگی در جامعه است.

رشیدیان ادامه داد: این وظیفه شورا در شرایطی که به هویت ایرانی اسلامی ما تهاجم بسیاری صورت می گیرد این است که محورهای این تهاجمات را بشناسید و با توجه به مزیت های فرهنگی و محدودیت ها و امکاناتی که داریم، در راه مقابله با آن گام برداریم.

وی در خصوص دستور اول این جلسه که ناظر بر پیگیری بیشتر در اجرای قانون منع استفاده از اسامی و القاب بیگانه بود، اظهار داشت: طبق تبصره ۱۲ این قانون، سازمان ها و شرکت هایی که مکلف به تغییر نام هستند، می توانند تا دو سال نام قبلی خود را در نامه ها و تبلیغات خود تا دو سال داخل پرانتز ذکر کنند که ما از این سازمان ها و شرکت ها خواسته ایم که حتی الامکان این تبصره را نادیده گرفته و نام قبلی را به طور کامل حذف کنند.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: برخی اصطلاحات نامانوس که عمدتا در نسل جوان شیوع دارد و حتی بعضی نمایندگی های کالاهای خارجی و بعضی اسامی عربی در سطح استان مشاهده شده که باید در خصوص اصلاح این موارد و جایگزین کردن آن ها با فرهنگ عمومی استان، تصمیم های جدی تری اتخاد شود.

وی به پیش نویس نظام نامه اجرایی پیوست فرهنگی و اجتماعی استان اشاره کرد و گفت: هر طرح و پروژه کلانی می باید پیوست کلان فرهنگی داشته باشد تا از آسیب های احتمالی کشور در آینده پیشگیری شود.

رشیدیان جهت تکمیل و اصلاح پیش نویس این نظام نامه به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی فرصت یک ماهه داد و گفت: دبیرخانه در این یک ماه باید به تکمیل نظام نامه و لحاظ پیشنهادات اعضای شورا وهمچنین  رفع اشکالات شکلی و محتوایی آن بپردازد.

وی در خصوص روز ملی مشهد و طرح پیشنهادی کارگروه فرهنگی شورا گفت: با توجه به همه ملاحظات یک فرصت سه ماهه در اختیار کارگروه فرهنگی جهت تشکیل کمیته پیش بینی شده و در طرح و تعیین روز مناسب قرار خواهد گرفت.

استاندار خراسان رضوی ادامه داد: در تعیین این روز به ملاحظات فرهنگی، دینی و تاریخی شهر توجه و مناسب ترین گزینه ها انتخاب شود.

وی  ادامه داد: با توجه به شرایط فرهنگ عمومی که در استان با آن مواجه هستیم، هم از نظر مسائل داخلی و از هم فرهنگ زیارت، باید از نظرات کارشناسان بیشتر استفاده کنیم.

۱۳ برج در خراسان رضوی نام بیگانه دارند

در ابتدای این جلسه مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی خراسان رضوی، به طرح دستور کار جلسه پرداخت و اظهار داشت: اجرایی شدن قانون منع استفاده از اسامی و اصطلاحات بیگانه از شهریور امسال و با تأکید استاندار، دنبال شد و مصوباتی در کارگروه مربوطه صورت گرفت.

سید سعید سرابی افزود: این کارگروه از ۲۶ مرداد جلسات خود را شروع کرد و تاکنون سه جلسه برگزار کرده است.

وی گفت: طبق قانون مربوطه، مرجع تشخیص القاب و اسامی بیگانه وزارت ارشاد است و ضابط اجرایی آن نیروی انتظامی پیش بینی شده است.

سرابی ادامه داد: طبق بررسی های کارگروه، تعداد ۱۳ مجتمع بلند مرتبه مشهد شناسایی شدند که نام بیگانه دارند و هشدارهای لازم جهت تغییر نام به این مجتمع ها داده شده است.

 مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اسلامی استان به تشکیل ستاد اجرایی این قانون اشاره کرد و گفت: تشکیل این ستاد باید به تأیید شورای فرهنگ عمومی برسد و پیشنهاد شده که ریاست آن به عهده معاونت عمرانی استاندار باشد.

کد خبر 2465121

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha