پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۳۰ دی ۱۳۹۳، ۱۵:۰۰

یادداشتی بر یک نمایشگاه گرافیک

«رابط کاربری» و کمالی که ناقص است

«رابط کاربری» و کمالی که ناقص است

آثار نمایشگاه «رابط کاربری» بر اساس دیدگاه تأثیر تکنولوژی امروز بر انسانها پدید آمده و جسارت طراح، آثار را تا مرز نامفهومی کشانده است که هم نقطه قوت و هم نقطه ضعف آثار محسوب می شود.

خبرگزاری مهر- گروه هنر: مفهوم «پوستر» را  می‌توان به نوعی پرچمدار، در دیدگاه هنری به مقوله‌ ارتباط تصویری (گرافیک دیزاین) دانست. دیدگاهی که اکثر طراحان را وسوسه به استفاده از این واسطه در بیان آرمان‌های هنری خود می‌کند و نیز شور به رخ نمایاندن تکنیک‌های طراحی بعضاً متفاوت و تجربه گرای خود را به دیگران به وجود می‌آورد. تا جایی که در برخی موارد ما شاهد زیر سوال رفتن تعاریف کلاسیک در مورد پوستر هستیم. تعاریفی که این شاخه از گرافیک را در حد اعلانی با اندازه‌های مشخص که دارای پیام‌هایی زبانی و غیر زبانی است، نگاه می‌دارد.

در عین حال، امروزه ما شاهد استفاده روز افزون از تکنولوژی و نوآوری‌های آن در کار هنرمندان هستیم و در صدر این فن‌آوری‌ها ما کامپیوتر را مشاهده می‌کنیم. فن‌آوری ای  که در چند سال اخیر نه تنها جنبه‌های علمی بلکه جنبه‌های بعضا شخصی و روزمره‌ انسان‌ها را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است.

همه ما از قدرت و نفوذ شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های وابسته به اینترنت آگاه هستیم و خواه نا خواه با آن‌ها درگیر خواهیم شد. این تأثیرات چه خوب و چه بد، راه خود را به سوی هنر نیز باز کرده اند و نهایتا در جایی ما شاهد برخورد این دنیای جدید و مجازی با دنیای کلاسیک امروزی خواهیم بود. شاید هم این اتفاق در حال حاضر رخ داده باشد.

نمایشگاه پوستر «رابط کاربری»

رخداد «رابط کاربری» که به صورت نمایشگاهی متشکل از 19 پوستر از تجربیات شخصی کاوه پژوهان، طراح گرافیک و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد در این رشته که در نگارستان شاهد برپاست، نیز با توجه به همین دیدگاه، به وجود آمده‌اند. دیدگاهی که دیگر نمی‌تواند تأثیر تکنولوژی امروزی را بر انسان‌ها نادیده بگیرد. دیدگاهی که دیگر طراحان را از افراد عادی جدا نمی‌پندارد، با توجه به این موضوع که به لطف کامپیوتر، هر کسی قادر به خلق اثر هنری و ارائه‌ آن از طریق اینترنت است و دیدگاهی که این پرسش را در خود احساس می‌کند که در واقع، یک پوستر یا یک نقاشی در دنیای امروز چه تعریفی دارد؟ و نهایتاً، اینکه در دنیای امروز، هنر چه معنایی دارد؟

ما شاهد ادغام علوم مختلفی همچون ارگونومی و علوم شناختی و رفتاری با یکدیگر هستیم و نیز در بخش بصری شاهد علمی به نام « طراحی رابط کاربری» هستیم که بعضا می‌توانند بسیاری از معیار‌های هنری را زیر سوال ببرند. در عین حال ما در علوم کامپیوتر و در کل ریاضیات که با منطق سر و کار دارد، شاهد مفهومی به نام «خطا» یا Error   هستیم. با اینکه تمام انسان‌ها در حال دوری از خطا هستند، ولی ناگزیر ما در مواجهه‌ تنگاتنگی با این مفهوم هستیم.

جسارت طراح در این مفهوم، آثار را تا مرز ناخوانایی و نامفهومی کشانده و به نوعی خطر عدم درک آثار را به وجود آورده است که این مورد می‌تواند هم نقطه‌ قوت و هم نقطه‌ ضعف آثار محسوب شود.  با دیدگاه «گرافیک»، آثار شکست خورده و ناقص به نظر خواهد رسید و با دیدگاه «هنر مفهومی» این آثار قابل تأمل و تجربه‌ای در خور نقد به نظر خواهد رسید. شاید بتوان مفهوم « نقص» را بن مایه‌ اصلی تجربه‌ طراح در این نمایشگاه دانست. مفهومی که با نام «انسان» در رابطه است، مفهومی که در جدال ابدی با ذات کمال‌گرای انسان است. گویی که تا بشر وجود دارد، نقص نیز وجود خواهد داشت.

کد خبر 2470165

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha