به گزارش خبرنگار مهر، فرشاد مومنی ظهر امروز در همایش بررسی رکود تورمی و راه های خروج از آن در اهواز اظهار کرد: در دولت های نهم و دهم به رغم درآمدهای بالای دولت، بدترین شرایط اقتصادی تاریخ کشور رقم خورد به گونه ای سفره های مردم کوچک شد.
اين اقتصاددان با گلایه از عدم توجه به بخش خصوصی در دولت های نهم و دهم ادامه داد: واقعیت جامعه و امنیت ملی به تولید وابسته است اما متاسفانه در دولت قبل با عدم اهمیت دادن به تولید کنندگان و همچنين بالا رفتن بهره بانكي، رکود در بازار را رقم زدند.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی با اشاره به اینکه در دولت قبل مردم ذخیره کردن پول های خود در بانک ها را به کار و تولید ترجیح می دادند، عنوان کرد: در این میان بانک های خصوصی با دادن سودهای بالا و ایجاد تورم و بالا بردن قیمت ارز و سکه بیشترین سود را در آن شرایط به دست آوردند و به همین دلیل باعث رکود در بخش خصوصی شدند.
وی اظهار کرد: نظام بانکی در کشور ما به گونه ای تنظیم شده که کسانی که زحمتی نمی کشند و حتی فکر نمی کنند و پول در بانک می گذارند پاداش می دهیم و برعکس از کسانی که در بخش تولید هستند و پول را در بانک می گذارند مالیات می گیریم به گونه ای که پس از مرگ هم بازماندگانشان در آسایش فکری نیستند زیرا اگر در کار تولید باشد مالیات بر ارث تعلق می گیرد اما به پولی که در بانک باشد اختصاص ندارد.
مومنی اضافه کرد: به ازا هر یک بنگاه تولیدی که که ورشکسته یا ناگزیر به تولید زیر ظرفیت شد بانک و موسسه غیر قانونی یا شعبه ای از ان به کشور اضافه شد، در هر کوچه و پس کوچه تهران شعبه ای از بانک را مشاهده می کنید.
استاد دانشگاه علامه طباطبایی به ارائه آمارهای متناقض در دولت قبل اشاره کرد و گفت: در دولت گذشته اشتباهات زیادی رخ داد که امارهای متناقضی نیز از ان ارائه شد و همین مسئله کار علمی برای بهبود شرایطرا با مشکل مواجه کرد.
از بين رفتن415 هزار فرصت شغلي
وی با بیان اینکه در فاصله سال های 85 تا 90 بالغ بر 415 هزار فرصت شغلی در کشور از بین رفت، تصریح کرد: این فرصت از دست رفته به معنای این است که 415 هزار خانوار در شرایط تورمی کشور شغلی نداشتند و همچنین باید به 158 هزار فرصت شغلی کاهش یافته در بخش مسکن اشاره کرد که باعث تشدید شرایط بد اقتصادی شد.
مومنی با اشاره به اینکه 716 هزار شغل غیرقانونی و کاذب در کشور ایجاد شد، بیان کرد: در حال حاضر به یک مشارکت همگانی و اراده جدی در همه عرصه ها نیاز است و برای اینکه این اراده جمعی به وجود آید بر مبنای علم، انصاف و اخلاق با یکدیگر حرف بزنیم و اینکه بگوییم در دولت قبل چه گذشته ممکن است حمل بر مسائل دیگری خارج از حوزه علم شود و بعد در زد و خوردهای زنده باد، مرده باد می افتیم.
وی افزود: در بحرانها و مشکلاتی که اتفاق می افتد اگر فضای رانتی دامن زده شود و اگر عدم شفافیت ها گسترش یابد ملت ضرر می کنند و گروهی هم در این بین نفع می برند به همين دليل با رویکرد خرد و ادب باید از این اتفاقات نامطلوب پیشگیری کنیم و با منطق رفتاری مشکلات را بررسی و به گونه ای عمل کنیم که در سطح ملی و منطقه ای فرایندهای تصمیمگیری و تخصیص منابع، علم فصل الخطاب باشد.
نظر شما