پیام‌نما

وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ‌اللَّهِ جَمِيعًا وَ لَا تَفَرَّقُوا وَ اذْكُرُوا نِعْمَتَ‌اللَّهِ عَلَيْكُمْ إِذْ كُنْتُمْ أَعْدَاءً فَأَلَّفَ بَيْنَ قُلُوبِكُمْ فَأَصْبَحْتُمْ بِنِعْمَتِهِ إِخْوَانًا وَ كُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَكُمْ مِنْهَا كَذَلِكَ يُبَيِّنُ‌اللَّهُ لَكُمْ آيَاتِهِ لَعَلَّكُمْ تَهْتَدُونَ * * * و همگی به ریسمان خدا [قرآن و اهل بیت (علیهم السلام)] چنگ زنید، و پراکنده و گروه گروه نشوید؛ و نعمت خدا را بر خود یاد کنید آن گاه که [پیش از بعثت پیامبر و نزول قرآن] با یکدیگر دشمن بودید، پس میان دل‌های شما پیوند و الفت برقرار کرد، در نتیجه به رحمت و لطف او با هم برادر شدید، و بر لب گودالی از آتش بودید، پس شما را از آن نجات داد؛ خدا این گونه، نشانه‌های [قدرت، لطف و رحمت] خود را برای شما روشن می‌سازد تا هدایت شوید. * * * معتصم شو به رشته‌ى يزدان / با همه مردمان با ايمان

۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۳۰

آیت الله صافی گلپایگانی:

تعالیم غنی اسلام در امر قضاوت بی‌نظیر است

تعالیم غنی اسلام در امر قضاوت بی‌نظیر است

قم - یکی از مراجع تقلید شیعیان اصول قضایی اسلام را بالا‌ترین اصول قضایی عنوان کرد و گفت: تعالیم غنی اسلام در امر قضاوت بی‌نظیر است.

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله لطف الله گلپایگانی در دیدار حجت الاسلام صادقی معاون فرهنگی قوه قضائیه و همراهان وی که در بیت این مرجع تقلید برگزار شد، با اشاره به اهمیت مسئله قضاوت گفت: یکی از مطالبی که همه حکومت‌ها باید به آن توجّه داشته باشند تا نظامشان مرتب و بر سیر صحیح باشد، مسئله قضاست؛ آن هم قضاوت بر اساس احکام خداوند و دستورات پیامبر و اهل البیت (ع). چنین قضاوتی است که باعث می‌شود نظام‌ها پایدار باشد و هر حکومت و نظامی که قضاوت آن بر خلاف تعالیم نورانی اسلام باشد، پایدار نخواهد بود.

وی اصول قضایی اسلام را بی‌نظیر خواند و افزود: اصول قضایی اسلام بالا‌ترین اصول قضایی است که حتّی برخی حقوقدانان بزرگ دنیا به آن اعتراف کرده‌اند. الحمدلله ما در این امر از مراجعه به دیگران بی‌نیازیم و تعالیم غنی اسلام در امر قضاوت بی‌نظیر است.

استاد برجسته حوزه در ادامه سخنان خود با اشاره به اهتمام علمای سلف به امر قضا گفت: در گذشته با اینکه حکومت اسلامی نبود، علمای بزرگ خودشان در شهر خودشان قضاوت می‌کردند و حکومت و مردم تسلیم حکم آنها می‌شدند، مثلاً مرحوم آقای والد ما در گلپایگان امر قضاوت را بر عهده داشت و مردم و حاکم آنجا مطیع حکم ایشان بودند.

وی ادامه داد: همچنین علمای ما زحمات بسیاری در تدوین کتب قضا و استخراج فروع مختلف آن از آیات و روایات متحمّل شده‌اند که لازم است قدر آن را بدانیم و باید حوزه‌های علمیه در حفظ آثار آن بزرگواران و مطالعه کتب قضا و فروعات آن اهتمام بیشتری داشته باشند.

دیدار معاون قوه قضائیه

آیت الله صافی در ادامه، ضمن اشاره به لزوم افزایش مایه علمی متصدیان قضاوت بیان داشت: امر قضاوت بسیار دشوار است. واقعاً ورود به این کار خوف دارد و بنده هم از ورود به این امر مهمّ خوف دارم.

وی تصریح کرد: اگر بخواهیم عدالت واقعی بر مبنای آیات قرآن و دستورات اسلام را اجرا کنیم، باید در زمینه افزایش مایه علمی و فقهی متصدیان قضاوت توجه بیشتری داشته باشیم.

این مرجع تقلید شیعیان در بخش دیگری از توصیه‌های خود، با اشاره به قضیه‌ای تاریخی در صدر اسلام، درباره جایگاه قضاوت در بین مردم افزود: مردم، جایگاه قضاوت بر اساس عدالت را بسیار مهم می‌دانند.

وی افزود: مردم از شما می‌خواهند که قضاوت‌ها‌‌ همان طور باشد که پیامبر و امیرالمؤمنین (ع) طبق آن عمل می‌کردند. کسانی که متصدّی امر قضا هستند باید عالم به سیره آن بزرگواران باشند تا اعتماد مردم هم به قوه قضا بیشتر شود و الّا خطراتش بسیار است. مردم نمی‌خواهند در موارد جزئی، خلافکار مجازات شود و در موارد کلان و بزرگ، هیچ عملی برای اجرای عدالت انجام نگیرد.

آیت الله صافی در پایان این دیدار، با آرزوی توفیق برای حاضران جلسه، عزّت و عظمت جامعه اسلامی را از خداوند متعال مسmلت کرد.

کد خبر 2472406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha