به گزارش خبرگزاری مهر، سیدحمیدطهایی با بیان این مطلب در نخستین جلسه شورای عالی آب استان البرز اظهار داشت: در حال حاضر 12 هزار متر مکعب بر ثانیه آب از سدهای استان خارج می شود؛ به بیانی دیگر روزانه معادل یک رودخانه آب از استان خارج می شود به ازای آن هیچ آبی به استان باز نمی گردد، همین امر کاهش بی رویه حجم آب های استان و تشدید بحران خشکسالی در آینده نزدیک خواهد شد.
وی تصریح کرد: حداقل 50 درصد از آبی که از سدهای موجود در این استان خارج می شود باید بازگشت داشته باشد در غیر این صورت با بحران جدی کم آبی مواجه خواهیم شد.
طهایی آب منطقه ای استان البرز را مأمور کرد تا پیشنهاد بازگشت 50 درصدی سهم حق آب استان را که در جریان سفر وزیر نیرو به البرز مطرح شد را پیگیری و مطالبه گری کند و ابن مهم در دستور کار ویژه شورای عالی آب استان قرار گیرد.
بازگشت آب های مرزی، استانهای تشنه را سیراب می سازد
استاندار البرز در ادامه پیشنهاداتی را نیز در شورای عالی آب استان جهت پیگیری و برون رفت از وضعیت موجود مطرح ساخت.
وی با بیان اینکه البرز در تقسیمات منطقه ای کشور، در کنار استانهای تهران، قم، قزوین، سمنان، مازندران و گلستان در زمره استانهای منطقه (1) محسوب می شود، افزود: بخشی از آب های کشور که از استانهای شمالی به سمت دریای خزر می ریزد به عنوان رودخانه های مرزی در تقسیمات منطقه ای می توان به استانهای هم منطقه بازگشت داشته باشد و از کشور خارج نشود.
تولید باران از ابرهای بارور و مطالعه
طهایی همچنین انجام طرح های مطالعاتی الگوهای گردشی جو، به منظور باورسازی ابرها در مناطق محروم از بارندگی را دیگر راهکار هایی دانست که می تواند وضعیت بارش های جوی را در شرایط متعادل تری قرار دهد و مقابله ای بحران خشکسالی باشد.
وی شناسایی مناطق آبخوان و آبخیزدار و انجام مطالعه اولیه بر این مناطق را نیز موضوعی مهم برشمرد.
مقابله با بیابان زدایی
استاندار البرز همچنین با اشاره به وجود کویر اشتهارد در استان، بر ضرورت مقابله با افزایش مناطق کویری و بروز رسانی مطالعه پایه و اولیه در این مناطق و استفاده از مزایای طرح تصفیه پساب ها را مورد تأکید قرار داد.
فعال شدن سمن های آب در استان به منظور آگاهی بخشی به اقشار مختلف جامعه و مدیریت بهینه در دستور کار شورای عالی آب استان قرار گرفت.
نظر شما