۹ بهمن ۱۳۹۳، ۱۷:۴۷

آیت الله جوادی آملی:

اگر شورای شهر خوب کار کند پروژه‌های نیمه کاره چندین سال باقی نمی‌ماند

اگر شورای شهر خوب کار کند پروژه‌های نیمه کاره چندین سال باقی نمی‌ماند

قم - یکی از مراجع تقلید با انتقاد از عدم تکمیل پاساژهای نیمه کاره و ضلع شرقی حرم قم گفت: اگر شورای شهر کار خود را خوب انجام دهد، دیگر بافت‌های فرسوده و مجتمع‌های نیمه کاره چندین سال باقی نمی‌مانند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای اسلامی شهر قم، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی در دیدار رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر قم با وی اظهار داشت: امیدوارم زحمات شما در خدمت به زائران و مجاوران کریمه اهل بیت(س)، مأجور باشد و در این راه فعالیت کنید.

وی افزود: مدیریت یک هنری است که باید آن را قدر دانست زیرا مدیریت غیر از تئوری است و ذوق و هنر می‌خواهد و اگر این هنر در کسی پیدا شد، فضل خداوند است و مسئولیت نیز برای وی به همراه دارد.

استاد عالی حوزه علمیه قم تصریح کرد: این نیست که کسی یک کتاب مدیریت شهری بخواند و بتوند مدیریت کند و اگر کسی در خود یک مدیریتی دید، این فضل زائدی است و مسئولیت بر عهده دارد و از این رو، مدیریت یک نعمت است.

وی با اشاره به این که مسئولان نظام مستقیماً در داخل شهر نیستند، اظهار داشت: شورای شهر باید مردم را هدایت کند و مشکلات را رصد کند و اگر شورای شهر کار خود را خوب انجام دهد، دیگر بافت‌های فرسوده از یک سو و مجتمع‌های نیمه کاره از سوی دیگر، چندین سال باقی نمی‌مانند.

آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: کسانی که در بالا نشسته‌اند، از آن چه در شهر است، خبر ندارند و شورای شهر باید اخبار درست را بدهند و آنها بودجه را می‌دهند و در این مدت اگر یکی از پاساژهای نیمه کاره، انبار هم شده بود، بازده بهتری داشت و یا ضلع شرقی حرم تکمیل شده بود.

وی با تقدیر از شورایاری به عنوان یک فعالیت مثبت در شورای اسلامی شهر قم، افزود: قم محل گذر و معبر بیش از ۱۴ استان است و جمعیت زیادی دارد و مهاجرپذیر نیز هست که این مسئله خود منشاء خطر نیز هست.

این مرجع تقلید شیعیان با اشاره به آمار بالای کشفیات مواد مخدر در قم، تاکید کرد: کشفیات زیاد مواد مخدر قم، متعلق به قم نیست زیرا از قم باید به بسیاری از استان‌های دیگر برسد و به همین خاطر کشفیات در قم بالاست.

شورای شهر باید یاور مسئولان باشد

وی تصریح کرد: ما از منبر با جوانان صحبت می‌کنیم و دشمنان از آسمان جوانان را هدف گرفته‌اند و شورای شهر باید یاور مسئولان باشد تا برای جوانان راهکار ارائه کنند. دشمن با جاذبه ۹۰ درصد در حال حمله کردن است و تنها جاذبه ۱۰ درصدی در دست شماست و برابر نیست.

آیت الله جوادی آملی با اشاره به پیشرفت‌های علمی، تأکید کرد: علم اکنون این قدرت را دارد که مانند کمربند شهری، کمربندی نیز به دور آسمان شهر بکشد و جلوی ورود آن چه نباید وارد شود را بگیرد و باید تنها طرح داد و این کار را کرد.

وی با اشاره به ضرورت حفاظت از جوانان، اظهار داشت: شورای شهر برای مردم فعالیت می‌کند و در عین حال باید به امور دینی مردم نیز برسد و از این رو، طرح‌های فرهنگی بسیار خوب است، البته بودجه محدود است و باید با دقت خرج شود و صرف پروژه‌هایی شود که بازده مناسبی دارد.

این مفسر قرآن کریم با اشاره به فعالیت‌های قرارگاه قائم و دیگر دستگاه‌های نظامی که قدرت اجرای بسیار خوب دارند، افزود: کارهای بزرگ را باید به پیمانکاران بزرگ داد تا نتایج خوب و سریع داشته باشند و با سرعت و با کیفیت ساخته شوند.

وی با اشاره به ضرورت دقت در فعالیت‌های مسجد محورانه، تأکید کرد: اگر وارد مساجد می‌شوید، باید مانند عمار و ابوذر و سلمان انجام دهید تا مردم از مسجد زده نشوند، بلکه به مسجد بیشتر جذب شوند و در این صورت فعالیت‌های فرهنگی با موفقیت بیشتر روبرو می‌شود.

۷۰ درصد بودجه ۸۴۶ میلیارد تومانی سال ۹۳ شهرداری قم تحقق یافته است

رئیس شورای اسلامی شهر قم نیز در این دیدار با اشاره به تخصصی شدن دور چهارم شورای اسلامی شهر قم، اظهار داشت: پس از افزایش اعضای شورای اسلامی شهر به ۲۱ نفر، امکان تخصصی شدن شورا بیشتر فراهم شد و تخصص‌های گوناگون در شورای شهر حضور پیدا کردند و از این رهگذر، اکنون شورای اسلامی شهر قم کمیته‌های تخصصی خوبی را فعال کرده است.

ولی الله بیاتی افزود: در یک سال و نیمی که از فعالیت شورای شهر می‌گذرد، تفاهم میان شورا و فرمانداری و استانداری و دیگر دستگاه‌های استان قم بسیار خوب بوده است و مصوبات شورای شهر پس از تأیید فرمانداری، اجرایی شده است.

وی با اشاره به بودجه ۸۴۶ میلیارد تومانی سال ۹۳، تصریح کرد: ۷۰ درصد این بودجه تاکنون محقق شده است و امیدواریم تا آخر سال، تمام این بودجه به طور کامل تحقق یابد.

دیدار اعضای شورای شهر قم

رئیس شورای شهر قم با اشاره به افتتاح و نامگذاری پل ۹ دی در لبیک به رهبر معظم انقلاب اسلامی در زنده نگه داشتن سالروز نهم دی، افزود: هر ماه علی رغم مشکلات مالی، با تدابیر در نظر گرفته شده، یک پروژه افتتاح می‌شود و بودجه امسال شهرداری نیز نزدیک به ۱۳۰۰ میلیارد تومان پیشنهاد شده که با رهنمودهای حضرت‌عالی و سایر مراجع و براساس منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی بررسی و تصویب می‌شود.

رئیس شورای اسلامی شهر قم افزود: تعامل میان شورای شهر و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز در وضعیت خوبی قرار دارد و آقای لاریجانی برای حل مشکلات قم کارهای خوبی را صورت داده‌اند و آقایان امیرآبادی و آشتیانی نیز از فعالیت‌های شورا حمایت کرده و در مجلس نیز برای حل مشکلات شهر قم، هماهنگی خوبی صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به ابتکار حجت الاسلام روحانی، یکی از اعضای شورای شهر، اظهار داشت: شورای چهارم با تشکیل شورایاری‌ها در مساجد، گام موثری در استفاده از نظرات مردم برداشته است و این نظرات در بودجه و دیگر فعالیت‌های شورا لحاظ می‌شود.

بیاتی تصریح کرد: استفاده از منویات حضرتعالی در طرح راهبردی شورای اسلامی شهر قم و شورایاری، هدف اعضای شورای اسلامی شهر قم از این دیدار است و از این رهگذر برای شنیدن فرمایشات حضرتعالی و عمل به آن‌ها آماده هستیم.

طرح شورایاری با کمک مساجد در قم عملیاتی می‌شود

رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر قم نیز در دیدار اعضای شورای شهر با آیت الله جوادی آملی ‌گفت، با اشاره به ضرورت احیاء مسجدها و بازگشت به فضای مساجد ابتدای انقلاب، اظهار داشت: شورای چهارم اقدامات خوبی در احیاء و بازسازی مساجد انجام داده است که کمک به بحث عمرانی مساجد، یکی از این فعالیت‌هاست.

حجت الاسلام سعید روحانی با اشاره به استقرار شورایاری‌ها در مساجد برای استفاده از ظرفیت مساجد افزود: شورای شهر قم در حال به کارگیری آزمایشی ظرفیت شورایاری برای کمک به حل مسائل و مشکلات شهر است.

وی افزود: در طرح شورا، با محوریت امام جماعت مساجد با چهار نفر دیگر که یکی از جوانان، یکی از اعضای بسیج، یکی از خانم‌ها و فردی از هیئت امناست، شورایاری شکل می‌گیرد و تاکنون ۹ گروه شکل گرفته است و تا سال آینده این گروه‌ها به تمامی مساجد تسری پیدا می‌کند.

عضو شورای اسلامی شهر قم، بررسی مشکلات حمل و نقل، فضای سبز، مشکلات امنیتی و دیگر مشکلات محله را از وظایف شورایاری برشمرد و تصریح کرد: با شهرداران مناطق صحبت شده است تا مکانی برای دنبال کردن مشکلات محلات در شهرداری‌ها ایجاد شود و اگر این کار به طور کامل عملی شود، هم مساجد جذب بیشتری خواهند داشت و هم مشکلات محلات بهتر حل می‌شود.

سند راهبردی شهر قم، مبنای توسعه آتی قم است

نائب رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قم نیز در این دیدار اظهار داشت: رویکرد شورای چهارم و شهردار قم، محمد دلبری، مسائل فرهنگی است و این نکته در شورای شهر و شهرداری به خوبی رعایت می‌شود.

ملایی افزود: حضور اعضای شورای اسلامی شهر قم در مناطق شهرداری و لمس کردن مسائل از نزدیک، دیگر رویکرد شورای شهر قم است که به این منظور اعضای شورا هم در مناطق شهرداری حضور می‌یابند و هم از راه‌های دیگر با مردم ارتباط برقرار می‌کنند.

وی سند راهبری شهر قم را دیگر رویکرد شورای شهر قم دانست و افزود: توجه به سند راهبردی در هر شهری، نشان دهنده آینده نگری مدیران آن شهر است و قم نیز با تصویب سند راهبردی، به سمت برنامه ریزی بلند مدت رفته است و شورای شهر برنامه‌های شهرداری را با این سند، تطبیق می‌دهد.

ازدواج آسان، دغدغه اصلی شورای شهر قم است

یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر قم نیز در این جلسه اظهار داشت: کمیسیون فرهنگی شورای شهر دغدغه‌های گوناگونی دارد که یکی از آن‌ها، ازدواج آسان است.

مهدی مقیمی افزود: ازدواج باید در کشور تسهیل شود و در قم ۵۰ هزار نفر دانشجو وجود دارد و امکانات از قبیل زمین و انشعابات نیز فراهم است و در دانشگاهی که ۱۲ هزار نفر دانشجو دارد، زمینه ازدواج آسان نیز فراهم است و از حضرت عالی درخواست می‌کنیم که خیّران را به سمت کمک به ازدواج جوانان سوق دهید.

وی با اشاره به برخی قبح شکنی‌ها در شهر قم، تصریح کرد: قبح برخی مسائل مانند بدحجابی در حال شکسته شدن است و باید برای این مسائل فکری شود و به نظر می‌رسد برخی برای شکستن فضای فرهنگی قم در حال تلاش هستند که شورای شهر اجازه این کار را نمی‌دهد.

کد خبر 2477928

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha