به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شاه حسینی صبح دوشنبه در آئین رونمایی از هفت عنوان کتاب که در اداره کل کتابخانه های عمومی استان سمنان برگزار شد ضمن تبریک ایام دهه فجر افزود: شهدا با نثار خون و جان خود انقلاب اسلامی را حفظ و تداوم بخشیدند و باید قدردان خون شهدا باشیم.
وی از وجود ۹۶۶ هزار و ۱۳۰جلد کتاب در کتابخانه های استان خبر داد و گفت: وجود ۱.۴۸ کتاب به ازای هر نفر باعث شده استان ما در رتبه دوم کشور قرار گیرد.
ترویج فرهنگ مطالعه از وظایف مسئولان است
مدیر کل کتابخانه های عمومی استان سمنان با بیان اینکه وظیفه کتابخانه ها فقط احداث چند کتابخانه در نقاط شهری و روستایی نیست افزود: تشویق مردم به امر مطالعه و حمايت از ايده هاي خلاقانه در ترويج فرهنگ مطالعه وظيفه مسئولان است.
شاه حسینی افزود: تمام نقاط استان در موضوعات مختلف قابلیت تبدیل به کتاب را دارد تا برای آیندگان میراثی جاویدان به یادگار بماند.
وی ایجاد بخش استان شناسی در کتابخانه های اصلی و رونمایی از کتب منتشره و ارسال کتاب هایی با موضوعات اطلاعات عمومی، استان شناسی، علمی و ... به آرایشگاه ها برای پر کردن اوقات فراغت مردم را از جمله فعالیت های این اداره کل دانست.
استان سمنان یکی از باسوادترین استانهای کشور است
یک عضو انجمن کتابخانه های استان سمنان نیز در این مراسم نیز ضمن تبریک ایام الله دهه فجر گفت: این استان یکی از با سوادترین استانهای کشور است و از نظر فرهنگی در سطح بالایی قرار دارد و وضعیت کتابخوانی در استان ما نسبت به استان های دیگر مطلوب تر است ولی والدین باید به فرزندان آموزش دهند که وقت خود را مدیریت کنند و زمانی را برای مطالعه بگذارند چون این مهم به رشد فکری، ذهنی و علمی فرزندان کمک می کند.
منصور فرزامی راد با تاکید بر اینکه فرهنگ مجازی هرگز جای کتاب را نمی گیرد تصریح کرد: کتاب فضای خودش را دارد و باید برنامه ای داشته باشیم که فضای مجازی و کتاب مکمل هم باشد نه متضاد هم، باید فرزندان را تشویق کنیم هم در دنیای مجازی و هم در دنیای حقیقی، مطالعه داشته باشند.
وی با اشاره به این مطلب که نویسندگان یک نوع شیفتگی دارند اظهار داشت: این افراد باید فرهنگ گذشتگان را به فرهنگ آیندگان پیوند بزنند در غیر این صورت فرهنگ جریان پیدا نخواهد کرد.
عرف ها منطق جامعه را می سازد
این نویسنده با تاکید براینکه کاری که این نویسندگان انجام دادند ساده نیست، اظهار داشت: نوشتن یک کتاب بسیار دشوار است و این افراد بهترین دوران عمر خود را در این راه گذاشتند.
فرزامی راد، افراد اهل هنر، اهل قلم و اهل فرهنگ را دوزبانه دانست و گفت: این هنرمندان با افراد عادی فرق می کنند.
وی با اشاره به این مطلب که اکثر نویسندگان کار میدانی می کنند عنوان کرد: کار میدانی مربوط به عرف جامعه است و همین عرف ها منطق جامعه ما را می سازد.
خرده فرهنگ ها، فرهنگ جامعه را می سازد
این عضو انجمن کتابخانه های استان سمنان با بیان اینکه باید قدر این افراد را در جامعه دانست افزود: کتابهای این افراد باید خوانده و به ظهور در آید تا به دید عامه مردم برسد.
فرزامی راد باتاکید بر اینکه این کتابها درخصوص سنت های جامعه و خرده فرهنگ ها نوشته شده است اظهار داشت: همین خرده فرهنگ ها جامعه مارا می سازد.
در پایان این مراسم هر کدام از مولفان توضیحاتی را در خصوص کتاب خود ارائه کردند و از هفت عنوان کتاب «یاد ایام» اثر فرهنگ شکوهی، «سمنی دسته ولی» اثر مصطفی ترحمی، «ایران، انرژی و فناوری هسته ای» اثر مصطفی نورائیان، «مهارتهای زندگی» اثر علیرضا ایزد پور، «دانستن و پیوستن» اثر ابوالحسن چلویان، «کودکی بچه های کویر» اثر محمد عموزاده و «در آمدی بر فرهنگ مدیریت جهادی» اثر ابالفضل طاهری رونمایی شد.
نظر شما