۱۲ آبان ۱۳۸۴، ۱۳:۲۷

آداب و رسوم مردم يمن در عيد سعيد فطر

آداب و رسوم مردم يمن در عيد سعيد فطر

همه كشورهاي عربي و مسلمان به مناسبت عيد فرخنده و بزرگ فطر، آداب و رسوم و جشنهايي دارند. در اين ميان صله رحم و توزيع عيدي از مهمترين آداب اين روز در ميان مردم يمن است .

به گزارش خبرنگار گروه دين وانديشه"مهر"، يمني ها به مناسبت نزديك شدن و فرارسيدن عيد سعيد فطر مراسم ويژه و خاصي دارند. اگر چه اين مراسم  در روستاها و شهرها با هم تفاوتهايي دارد، اما صله رحم و توزيع عيدي از مراسمي است كه به طور مشترك در همه مناطق شهري و روستايي به چشم مي خورد.

در يمن همه مردم اعم از بزرگ و كوچك هيزمهاي زيادي جمع آوري مي كنند و كومه هاي آتش درست مي كنند و شب عيد فطر به مناسبت فرارسيدن اين عيد خجسته دور آتش مي گردند، شادي مي كنند و رقصهاي ملي مي كنند. اما آنها در كنار اين شادي و خرسندي  ناراحتي خود را به دليل وداع با ماه مبارك رمضان ابراز مي كنند.

در روستاهاي يمن آنها قرباني مي كنند و گوشت قرباني را ميان همسايگان و دوستان توزيع مي كنند، كنار هم جمع مي شوند و داستانها و حكايات مختلفي براي يكديگر تعريف مي كنند .

در روستاهاي اين كشور عادات مختلفي به چشم مي خورد كه در شهرهاي آن كمتر مورد توجه قرار مي گيرد؛ مرد م پر شور روستاهاي يمن در حياطهاي بزرگ و يا در خيابانهاي پهن جمع مي شوند و علاوه بر رقصهاي دسته جمعي و محلي، رقصهايي با چوب و گاهي اوقات  با اسلحه هاي سرد و گرم مي كنند و شادي وشعف خود را اين گونه با رسيدن عيد فطر اعلام مي كنند.

در شهرهاي يمن مردم شهرها به ديدار خانواده هاي خود مي روند و براي كودكان خود عيدي مي خرند و غذاهاي مخصوص عيد را كه شامل گوشت، برنج و تخم مرغ در كنار سيب زميني سرخ شده است را طبخ مي كنند.

اما زنان و خانه داران قبل از اين عيد بزرگ به تزيين خانه هاي خود مشغول مي شوند و توجه زيادي به خانه داري مي كنند به طوري كه حركات دسته جمعي و غير عادي آنها همه مردان را متعجب مي كند. اين مراسم تا جايي پيش مي رود كه مردماني كه قصد تعويض منزل دارند، به يمن و بركت اين روز  اسباب كشي و رفتن به منزل جديد را نيز تجربه مي كنند.

زنان يمني غذاهاي خوشمزه اي براي مهمانان عيدي خود طبخ مي كنند. مانند: نان فطير كه با روغن و تخم مرغ و عسل طبيعي تهيه مي شود.

مردم ميهمان دوست يمن بعد از اداء نماز عيد فطر به ديدار خانواده هاي خودر مي روند و به صله رحم مي پردازند و رسم گذشته و بر جا مانده از پيشينيان را انجام مي دهند.  آنها هنگامي كه به ديدار اقوام و آشنايان خود مي روند، مبلغي پول به هر زن ميزبان كه به آنها سلام مي كنند، ميدهند.  به اين پول " عواده " گفته مي شود كه از عادت موروثي در همه اعياد و به خصوص عيد بزرگ مسلمانان است.

آنها علاوه بر توزيع كيك و  قهوه در خيابانها ، اين خوراكها را خانه ميزبان نيز مي برند و ميان اهالي خانه پخش مي كنند.

كودكان به هر خانه اي كه وارد مي شوند، از صاحبخانه عيدي دريافت مي كنند، اين عيدي ممكن است مبلغي پول يا بازيهاي متنوع باشد.

دراين روز به ياد ماندني مردها بعد از اداي نماز عيد و ديداراز اقوام به بازارهاي شهر مي روند تا علاوه بر دريافت گوشت قرباني، در جلسات اجتماعي و گروهي شركت كنند.

جوانان اين كشور سعي مي كنند در اين روز فرخنده و مبارك جشنهاي عروسي بر پا كنند. در اين راستا زنان بعد ازنماز عصر بهترين وزيباترين لباسهاي خود را بر تن مي كنند و به مراسم و جشنهاي عروسي مي روند.

زنان به غير از رفتن به عروسي مانند مردان در كنار هم جمع مي شوند وعلاوه بر تناول شيريني  به صحبت كردن در مورد مسائل مختلف و شادي آور مشغول مي شوند.

کد خبر 248570

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha