پیام‌نما

لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ وَ مَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فَإِنَّ اللَّهَ بِهِ عَلِيمٌ * * * هرگز به [حقیقتِ] نیکی [به طور کامل] نمی‌رسید تا از آنچه دوست دارید انفاق کنید؛ و آنچه از هر چیزی انفاق می‌کنید [خوب یا بد، کم یا زیاد، به اخلاص یا ریا] یقیناً خدا به آن داناست. * * * لَن تَنَالُواْ الْبِرَّ حَتَّی تُنفِقُواْ / آنچه داری دوست یعنی ده بر او

۱۴ بهمن ۱۳۹۳، ۱۷:۳۸

افزایش ۸ برابری جرایم فضای مجازی طی ۴ سال گذشته

افزایش ۸ برابری جرایم فضای مجازی طی ۴ سال گذشته

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: آسیبهای ناشی از فضای مجازی نگران‌کننده است بطوریکه طی ۴ سال گذشته جرایم فضای مجازی ۸ برابر شده شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، ابوالحسن فیروزآبادی در نشست تاثیر شبکه‌های اجتماعی بر خانواده که امروز در وزارت رفاه برگزار شدافزود: ارتباطات سنتی و رودرروی گذشته در حال حاضر به ارتباطات چندبه چند تبدیل شده است که فرم اعلای آن رسانه‌های اجتماعی هستند. 

وی ادامه داد: تغییر و تحول در فضای مجازی در یک بستر تاریخی است و با سرعت زیاد صورت پذیرفته تا جایی که در حال حاضر ارتباط به اتصال تبدیل شده است. اگر بخواهیم مولفه‌های فضای مجازی را برشمریم می‌توان به شبکه‌ای شدن، تعاملی شدن و ایجاد هویت‌ها و تعلقات متعدد در این فضا اشاره کنیم. 

وی در خصوص پیامدهای ورود شبکه‌های اجتماعی گفت: تفاوت در حوزه ارتباط و تبدیل ارتباط به اتصال یکی از این پیامدهاست تا جایی که در حال حاضر از ۷ میلیارد ساکن کره زمین ۳ میلیارد آن از خدمات نسل سوم اینترنت استفاده می‌کنند. 

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطر نشان کرد: سرعت تحولات در این فضا اینقدر بالاست که طراحان تکنولوژی نیز نمی‌دانند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد. همچنین ایجاد فراواقعیت در فضای مجازی می‌تواند بسیاری از موارد را شبیه‌سازی کند. 

فیروزآبادی افزود: در کشور ما این تکنولوژی وارداتی است و پیک اصلی ورود آن بعد از انقلاب اسلامی است. باید توجه کرد که فضای مجازی تحولاتی را در جامعه ایجاد می‌کند. از آن جمله می‌توان تحول در حوزه‌های ارتباطی و تحول در حوزه نهادی را برشمریم. تحولات آنقدر عمیق است که تصور می‌کنیم از ابتدا وجود داشته‌اند در صورتی که بیشترین کانال ارتباطی در دوران جنگ به صورت نامه بود.

وی به آسیب‌های شبکه‌های اجتماعی از جمله در حوزه‌های مختلف از جمله ازدواج اینترنتی، اعتیاد اینترنتی و تغییر در گروه‌های مرجع اشاره کرد. 

فیروزآبادی همچنین با اشاره به اینکه کشور ما در رتبه هفتم از لحاظ حجم وبلاگ قرار دارد گفت: در اکثر کشورهای دنیا وبلاگ محلی برای تضارب آراء است اما در کشور ما مباحث در وبلاگ‌ها به صورت یکطرفه انجام می‌شود. 

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه آسیب‌های فضای مجازی کم‌کم نگران کننده است، گفت: باید رفتار ملی خودمان را در فضای مجازی بسنجیم و راه‌های پیشگیری و درمان بررسی شود. ضمن اینکه فضای مجازی بیشترین تاثیر را بر دو عامل اعتماد و مشارکت که از سرمایه‌های اجتماعی هستند دارد. 

وی افزود: در فضای مجازی هویت‌ها و خرده‌فرهنگ‌های جدید شکل می‌گیرد و با توجه به اثراتی که توسعه فضای مجازی دارد این واقعیت‌ها متغیر است.

فیروزآبادی با اشاره به تدبیر مقام معظم رهبری در تشکیل شورای عالی فضای مجازی افزود: پیشنهاد می‌کنیم وقوع این جلسه در سایت گفت‌وگوی اجتماعی وزارت تعاون به بحث گذاشته شود. 

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در سال ۸۹، ۱۰۳۵ جرم در فضای مجازی ثبت شده بود ولی در حال حاضر به ۸۰۰۰ رسیده است این موضوع باعث می‌شود توجه‌مان با حوزه آسیب‌های اجتماعی در فضای مجازی جلب کنیم و در این زمینه دست استمداد به سمت متخصصان و کارشناسان دراز می‌کنیم. 

وی افزود: در کشور ما کار مطالعاتی سنگینی در این زمینه انجام نشده اما باید با انجام این اقدامات هر چه بیشتر از عوارض و هزینه‌هایی که فضای مجازی به ما تحمیل می‌کند جلوگیری کنیم.

کد خبر 2485788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha