پیام‌نما

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ * * * یهود و نصاری هرگز از تو راضی نمی شوند تا آنکه از آیینشان پیروی کنی. بگو: مسلماً هدایت خدا فقط هدایت [واقعی] است. و اگر پس از دانشی که [چون قرآن] برایت آمده از هوا و هوس های آنان پیروی کنی، از سوی خدا هیچ سرپرست و یاوری برای تو نخواهد بود. * * * از تو کی خوشنود گردند ای ودود! / از رهی، هرگز نصاری و یهود؟

۱۳ آبان ۱۳۸۴، ۱۶:۰۱

فيلمساز جوان ايراني فيلم زندگي مولانا را در آمريكا ساخت

پوريا منتظري در دوران نوجواني خود در ايران مطالب زيادي درباره جلال‌الدين محمد رومي شنيده بود و حالا كه تنها يك سال به پايان دوره درسي‌اش در مدرسه فيلم كالج هنر و طراحي واتكينز باقي مانده، در حال تكميل فيلمي كوتاه است به نام "شمس و رومي" بر اساس رابطه نزديك شمس و مولانا در قرن هفتم هجري.

به گزارش خبرنگار سينمايي "مهر"، منتظري كه مدتهاست براي ادامه تحصيل به شهر نشويل در ايالت تنسي امريكا رفته، درباره دومين پروژه سينمايي خود مي‌گويد: "دوستي رومي با شمس باعث شد او از انساني كاملا عقلاني و منطقي به موجودي معنوي و روحاني تبديل شود. اين پروژه‌اي است كه اميدوارم به مردم در درك تحول روحي رومي و اهميت او در تاريخ ايران كمك كند. اين واقعيت كه او در جامعه معاصر هم بسيار محبوب است، موضوعي در خور توجه است و فيلم شما را به دوراني كليدي در زندگي او مي‌برد؛‌ دوراني كه رومي با شمس روبرو مي‌شود و به واسطه همين دوستي به تحولي عميق مي‌رسد."

منتظري كه براي نخستين دانشجوي كالج واتكينز با دوربين پاناويژن سوپر 35 فيلمبرداري كرده، ادامه مي‌دهد: "ما تلاش كرديم در "شمس و رومي" در روايت تاريخ تا حد امكان دقيق باشيم و روابط ميان شمس و مولانا را در آن دوره تاريخي با حساسيت تمام به تصوير بكشيم." اين فيلم كوتاه با مشاركت دانشجويان و دانش‌آموختگان كالج واتكينز ساخته شده و اندرو نيويل و تام ميسن هم در آن نقش‌هاي اصلي را ايفا مي‌كنند. ضمن اينكه 25 بازيگر ديگر به عنوان سياهي لشكر در "شمس و رومي" بازي كرده‌اند.

"باغبان لاله"، فيلم قبلي منتظري، جوايز متعددي از جشنواره‌هاي داخلي و خارجي كسب كرده كه از آن جمله مي‌توان به جايزه بهترين فيلم كوتاه دانشگاهي جشنواره بين‌المللي فيلم هوستن، جايزه از جشنواره گلدن فيلم در كلرادو و جايزه از جشنواره فيلم‌هاي معناگرا از هند اشاره كرد.

منتظري در ادامه مي‌گويد: "در نهايت اميدوارم يك فيلم بلند داستاني درباره رومي بسازم. به نظرم زندگي او و اشعارش مي‌تواند به مثابه يك پل ميان فرهنگ‌ها عمل كند. اين همان چيزي است كه من اميدوارم در فيلم كوتاه هم ديده شود." قرار است "شمس و رومي" روز نهم دسامبر همراه با پروژه‌هاي مختلف سينمايي ديگر كالج واتكينز به نمايش درآيد. منتظري فيلم خود را به جشنواره فيلم نشويل هم ارايه داده است كه در صورت تأييد، در آن جشنواره شركت مي‌كند.

کد خبر 248596

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha