به گزارش خبرنگار مهر، رامیز نصیری صالح صبح پنج شنبه در جلسه امکان سنجی ایجاد مرکز تولید عصاره گیاهان دارویی تصریح کرد: به دليل عدم توسعه مطلوب كارخانههای فرآوری محصولات لبنی در استان، ارزش افزوده توليد و صادرات محصولات لبنی رضايت بخش نيست.
وی افزود: بر همین اساس اجرای طرحی پژوهشی در خوشه صنعتی فرآورده های لبنی استان توسط جهاد دانشگاهی در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس جهاد دانشگاهی واحد استان ايجاد زيرساختهای لازم برای توسعه صنايع غذايي استان را مهم توصیف كرد و گفت: جهاددانشگاهی استان با همكاری پژوهشكده صنايع شيميايی جهاددانشگاهی در نظر دارد با ايجاد بسترهای لازم در سطح استان و تدوين برنامه جامع برای تحقق اين امر، در راستای جذب سرمايهگذار اقدام کند.
نصیری صالح از جمله طرح های در دست بررسی را ایجاد مرکز تولید عصاره و مواد موثره گیاهان دارویی عنوان و تصریح کرد: در صورت جذب سرمايهگذار با مشاركت علمی و فنی پژوهشكده توسعه صنايع شيميايی جهاددانشگاهی این مرکز راه اندازی خواهد شد.
وی تاکید دارد راه اندازی این مرکز با توجه به پتانسيل موجود و تنوع گياهان دارويی ضروری است و می تواند فرصت توسعه این حوزه را فراهم سازد.
رئيس جهاددانشگاهی واحد استان اردبيل به طرحهای توليدی و توسعهای فندق اشاره و تصريح كرد: پژوهشگران جهاددانشگاهی تحقيقاتی برای شناسايی و معرفی ارقام پرمحصول و مقاوم فندق در برابر سرما آغاز كردهاند.
به گفته نصیری صالح بعد از شناسايی ژنوتيپهای موجود، هماكنون مرحله تجزيه و تحليل مواد آنها در حال انجام است.
وی از برنامه ریزی برای برگزاری همايش ملی فندق در شش ماهه اول سال آينده خبر داد و گفت: برگزاری اين همايش ميیتواند راهكارهای سازنده و جديدی برای توسعه كشت فندق در استان، احيای جنگل فندقلو و ايجاد صنايع تبديلی مرتبط، پيش روی مسئولان و متوليان امر قرار دهد.
نظر شما