جواد آرين منش عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفتگو با خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر" بر اهميت توسعه فعاليت هاي قرآني و ضرورت ساماندهي اين فعاليت ها تأكيد كرد و اظهار داشت : عدم وجود يك مركز رسمي براي سياستگذاري و برنامه ريزي در عرصه فعاليت هاي قرآني، خلائي ساختاري را در اين زمينه ايجاد كرده است همچنين نبود يك تشكل قرآني به عنوان پشتوانه فكري و اجرايي كه با قبول سياست هاي طرح شده در اين راستا برنامه ريزي كلاني را براي ارائه فعاليت هاي خود داشته باشد نيز احساس مي شود .
وي با اشاره به ضرورت تشكيل تشكل هاي قرآني گفت: به نظر مي رسد تشكيل و فعاليت يك سازمان يا تشكيلاتي كه بتواند مجموعه خادمان قرآني را در برگيرد ضروري است و با توجه به برنامه چهارم توسعه و واگذاري امور فرهنگي به دولت، در عرصه فعاليت هاي قرآني هم اين امر مي تواند صادق باشد .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي افزود: براي آنكه مركزي تصدي امور و فعاليت هاي قرآني را عهده دار شود بايد اين بخش به نهادهاي قرآني مردمي و غير دولتي واگذار شود و در اين راستا از حمايت و پشتيباني نهادهاي دولتي هم بهره گيرد .
وي گفت: هم اكنون ما شاهد نمايشگاه هاي بسياري هستيم هزينه كه با زياد برگزار مي شوند در صورتيكه تشكل هاي مردمي مي توانند با هزينه كمتري اين فعاليت ها را به انجام برسانند از اين رو لازم است تشكل خادمان در گروه هاي علمي و آموزشي قرآن كريم تشكيل شود به نحوي كه ظرفيت علمي داشته باشد و هماهنگي و نظارت بر فعاليت هاي قرآني را به عهده بگيرد .
آرين منش با اشاره به ضرورت ارائه طرحي در اين رابطه گفت: لازم است كه ماده واحده اي را در قالب طرح ارائه كنيم كه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و رؤساي سازمان تبليغات اسلامي و سازمان اوقاف و امور خيريه را براي بهره برداري از مفاخر قرآني ملزم مي كند كه بستر سازي هاي لازم را براي ايجاد تشكيلات قرآني به انجام رسانند و اين تشكيلات به گونه اي باشد كه ناشران ، مفسران، هنرمندان ، قاريان و مديران فعاليت هاي قرآني را در برگيرد و اساسنامه مدوني را داشته باشد .
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي توسعه كمي و كيفي در عرصه فعاليت هاي قرآني كشور را از پيامدهاي اين طرح اعلام كرد و افزود: با انجام اين طرح از امكانات و اعتبارات دولتي حداكثر بهره وري صورت مي گيرد و به اين واسطه مي توانيم همه خادمان، ناشران و مفاخر قرآني را ساماندهي كنيم و از امكانات و داشته هاي خود حداكثر بهره را در نهضت قرآن آموزي ببريم .
وي تأكيد كرد: برنامه ريزي ها، سياست گذاري ها و تصميم گيري هاي عرصه فعاليت هاي قرآني و اجراي برنامه هاي قرآني همچنين ايجاد يك مرجع قابل قبول براي انجام اين برنامه ها كه فراهم آورنده زمينه هاي لازم براي فعاليت هاي قرآني و واگذاري آن ها به بخش هاي خصوصي باشد ، سبب رشد و توسعه كمي و كيفي فعاليت هاي قرآني دركشور مي شود .
آرين منش با هزينه بر خواندن اين فعاليت ها گفت: فعاليت هاي قرآني درآمد زا نيستند بلكه بيشتر هزينه بر بوده و از اين رو لازم است كه دولت در اين زمينه سرمايه گذاري داشته باشد و به اين امر به صورت جدي اهتمام ورزد و در اين رابطه از نهادها و تشكل هاي مردمي و غير دولتي حمايت و پشتيباني لازم را داشته باشد.
وي به طرح اعتلاي معرفت قرآني اشاره كرد و گفت: اين طرح در كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي مطرح شده است و هدف كلي از ارائه اين طرح ساماندهي به فعاليت هاي قرآني در قالب تشكل هاي قرآني است كه از فعاليت هاي اين عرصه حمايت و پشتيباني خواهد كرد.
عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در ادامه افزود: در اين طرح بر اساس برنامه چهارم توسعه خواسته شده است يكي از نهادهاي دولتي را متولي طرح اعتلاي معرفت قرآني و ساماندهي به فعاليت هاي اين عرصه قرار دهد . اين طرح در حقيقت الحاق تبصره اي به يكي از مواد برنامه چهارم توسعه است .
وي در مورد نهاد دولتي متولي اين امر گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به دليل آنكه معاون پارلماني در مجلس دارد بيش از ساير نهادها در جريان اين طرح قرار خواهد گرفت اما وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي سابقه فعاليت قرآني طولاني ندارد و كمتر به مباحث تخصصي اين عرصه وارد شده است از اين رو اين برنامه بايد به سازمان هايي چون سازمان تبليغات اسلامي كه در اين عرصه فعاليت تخصصي بيشتري داشته است، واگذار شود .
نظر شما