پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۲۱ بهمن ۱۳۹۳، ۱۷:۳۴

طالبیان:

بازار زنجان ظرفیت ثبت جهانی را دارد/تلاش برای بازگردان آثارتاریخی

بازار زنجان ظرفیت ثبت جهانی را دارد/تلاش برای بازگردان آثارتاریخی

زنجان- معاون میراث‌فرهنگی سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: بازار زنجان ظرفیت ثبت جهانی را دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، حسن طالبیان ظهر سه شنبه در جمع خبرنگاران در خصوص ثبت جهانی بازار زنجان افزود: برای ثبت جهانی یک اثر ۱۰ معیار در نظر گرفته می‌شود که برای آثار تاریخی اگر یکی از این معیارها ثابت شود این اثر ثبت می‌شود.

وی ادامه داد: گنبد سلطانیه یکی از ۱۷ اثر ثبت شده کشور در عرصه جهانی است به همین منظور برای ما اهمیت بالایی دارد.

طالبیان افزود: ۳۴۹ اثر از آثار خوروین نزدیک منطقه ساو‌جبلاغ برگردانده شده است و تلاش‌های فراوانی برای برگرداندان ۳۰ هزار قطعه الوح گلی تخت جمشید و چوغامیش ربوده شده نیز از دیگر اقدامات است که انجام می‌گیرد.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور با بیان اینکه ساخت و سازها و سیمای شهری در شهرستان سلطانیه باید مورد توجه قرار گیرد، خاطرنشان کرد: با وجود اهمیت گنبد سلطانیه باید همه مسائل از جمله دیدگاه میراث فرهنگی، محیط طبیعی، محیط زیست، اجتماعی، اقتصادی، گردشگری و دیگر جنبه‌های تاثیر گذار در حفظ و نگهداری آثار تاریخی که ما را به سمت توسعه پایدار می‌برد در احیای آثار تاریخی و میراث فرهنگی مورد توجه قرار گیرد.

طالبیان با اشاره به مشارکت میراث فرهنگی در راستای ارتقاء میراث فرهنگی و آثار تاریخی شهرستان سلطانیه و اجرای طرح ویژه تفصیلی ابراز کرد: در بیستون طرح تفصیلی ویژه اجرا شد و برای اجرای این طرح در شهرستان سلطانیه باید تمام پلاک‌ها و زمین‌های موجود در این منطقه برنامه داشته باشیم چراکه حفظ میراث فرهنگی، طبیعی و ارتقاء آنها برای گردشگران و مردمی است که در این مناطق زندگی می‌کنند.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور گفت: در دولت تدبیر و امید توجه ویژه‌ای به فعالیت‌های سطح جهانی شده است به گونه‌ای که با فعالیت‌های انجام گرفته ۳۴۹ قطعه از بزرگ‌ترین محموله قاچاق کشور که مربوط به قطعه‌های تاریخی ساوجبلاغ است به کشور بازگردانده شد.

طالبیان افزود: با توجه به تعهدات یونسکو از همه کشورها درخواست شده است که در این زمینه با این سازمان همکاری داشته باشند و همچنین برای جلوگیری از قاچاق قطعه‌های تاریخی کارگاه‌های ویژه با یگان حفاظت و نیروی انتظامی برگزار شده است که امیدواریم با کمک گرفتن از تجربیات جلوی این اقدام گرفته شود.

وی تصریح کرد:در داخل کشور نیز اخیراً بیش از ۵۹ هزار قلم شیء تاریخی در تهران کشف شد که بیش از ۱۱ هزار قلم شیء اصل مربوط به دوره‌های سلجوقی، ایلخانی قبل از اسلام و بعد از اسلام بوده‌اند.

معاون میراث فرهنگی و گردشگری کشور  ادامه داد: در بین آثار کشف شده سکه‌ای برای یادبود امام رضا(ع) مربوط به دوره صفویه قرار داشت که به موزه خراسان انتقال یافت.

 

 

 

 

کد خبر 2493372

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha