۲۳ بهمن ۱۳۹۳، ۱۱:۲۷

اخباری شهری در هفته ای که گذشت؛

اعلام بدهی های دولت به شهرداری/هشدار درخصوص ریزش یک ساختمان تجاری

اعلام بدهی های دولت به شهرداری/هشدار درخصوص ریزش یک ساختمان تجاری

اعلام میزان بدهی دولت به شهرداری ،بهره برداری ازنخستین مرکز زباله سوز کشور ،هشداردرخصوص ریزش یک ساختمان تجاری،پیشنهاد تغیییرساعت کاری رفتگران از مهم ترین اخبار شهری این هفته بود.

به گزارش خبرنگارمهر،پرداخت بدهی های دولت به شهرداری سال ها است موضوع صحبت مدیران شهری در نیمه دوم سال است . بدهی هایی که هر سال به میزان آن افزوده می شود . این هفته معاون برنامه ریزی، توسعه شهری و امور شوراهای شهرداری تهران گفت: ۷ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب داریم البته باید تاکید کنم ما مشکلات دولت را نیز درک می کنیم .

محمود صلاحی همچنین در خصوص پرداخت بدهی های شهرداری ها گفت: شهرداری پایتخت در سال ۹۳ ، ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت دیون داشته است که این مقدار در سال آینده به ۷۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید که بیش از ۶ برابر امسال است .

صلاحی با تاکید بر اینکه بدهی شهرداری به بانکها زماندار است ، تصریح کرد: بازپرداخت وام ها در سال آینده ۳۹ درصد رشد خواهد داشت.

وی در ادامه با اشاره به اینکه ما از دولت در چندین ردیف طلب داریم، گفت: از محل دریافت جرایم راهنمایی ورانندگی ما طلب زیادی داریم. در سال ۹۲ کلا ۹۳۷ میلیون تومان دریافتی داشته ایم،این درحالی است که امسال فقط در فروردین ماه ما ۳۷ میلیارد تومان دریافت کرده ایم و امیدواریم تا پایان سال مابقی آن را دریافت کنیم. پیش بینی ما این است که سالی ۴۰۰تا ۵۰۰ میلیارد تومان از این محل دریافتی داشته باشیم . درکل هم ۸۰۰تا ۹۰۰ میلیارد تومان از این محل طلب داریم .

این هفته نخستین نیروگاه زباله سوز کشور به بهره برداری رسید . شهردار تهران در مراسم افتتاح این نیروگاه برای دومین بار عنوان کرد که می تواند شهر تهران را بدون اتکا به درآمدهای ساخت و ساز اداره کند .

شهردار تهران در این مراسم به برخی از انتقادها پاسخ داد و گفت: خیلی صریح می گویم بیش از ۵۰ سال است که در منطقه کهریزک زباله دفن می کنیم اما واقعا این سوال را گذشتگان و بنده – که یک دهه توفیق خدمت در شهرداری تهران دارم – باید جواب بدهیم که در دهه های گذشته و در روزهایی که پول داشتیم و نداشتیم، برای بحث زباله که هر سه عنصر خاک، هوا و آب را آلوده می کند چه کرده ایم؟ این همه حرف علیه شهرداری می زنند و انتقاد می کنند البته انتقاد را به دل می خریم، از آن استفاده می کنیم و هیچ پاسخی نمی دهیم اما اهل فن می توانند قضاوت کنند که امروز در اینجا دفن زباله غیربهداشتی نداریم و دفن زباله را نیز به حداقل رسانده ایم؛ امروز نیز این تکنولوژی را آورده ایم و با سرعت بیشتری هم پیش می رویم، اما در دهه ۷۰ چه کار کردند که امروز برای محیط زیست پیش قراول هستند، دادشان هوا است و بد و بیراه می گویند؟ روزی که خودشان مسئول بودند چه کار کردند؟

وی افزود: این موضوعات امروز بزرگترین چالش ما در شهر تهران است که در اثر آن از یک جنین در رحم مادر گرفته تا روح، روان و جسم کهنسالان دچار آسیب است. من برای چندمین بار است که می گویم اگر دوستان و مسئولان ذی ربط در سطح ملی احساس می کنند ساخت و ساز در شهر تهران مانع این موضوع است به ما اعلام کنند. شهرداری تهران نیز آمادگی دارد صدور پروانه در هر بخشی اعم از اداری، تجاری، مسکونی، پارکینگ و ... را تعطیل کرده و شهر را هم اداره کند. اگر این تصمیم درست است، آن را  بگیرند و نگران اداره شهر نباشند چون این به جان مردم وابسته است.

قالیباف با اشاره به برخی مطالب مطرح شده مبنی بر گسترش شهر تهران، گفت: این تنها دوره ای بود که مساحت شهر تهران را از ۷۴۰ کیلومتر مربع به ۶۴۰ کیلومتر مربع رساندیم و شهر را ۱۰۰ کیلومتر مربع کوچک کرده ایم.

در این هفته یک عضو شورای شهر در خصوص نا ایمن بودن یک مرکز تجاری در دل شهر هشدار داد . نایب رئیس کمیسیون شهر سازی و معماری شورای شهر تهران با بیان اینکه پروژه تجارت جهانی فردوسی هیچ نقشه سازه ای ندارد، گفت: از همین جا اعلام می کنیم که این پروژه فاقد الزامات ایمنی است .

محمد مهدی تندگویان ادامه داد: خوشبختانه شهرداری تهران در پرونده پروژه تجارت جهانی به ما کمک کرد که بعد از ۷ ماه روند اجرایی آن را متوقف کنیم و من از اعضای شورای اسلامی شهر می خواهم که هیچ تعاملی در این زمینه صورت نگیرد.وی افزود: این پروزه ایمن نیست و ما اعلام می کنیم که در صورت بهره برداری، هر لحظه امکان ریزش این پروژه وجود دارد. این پروژه فاقد نقشه های سازه ای است و پیشنهاد ما ایمن سازی این پروژه است. تذکر من به شهرداری نیز در ارتباط با همین پروژه است. در حالی که شهرداری از یک طرف به ما کمک می کند تا جلوی روند اجرایی پروژه را بگیریم از طرف دیگر در روزنامه همشهری هر روز به اندازه  یک نیم صفحه روزنامه، تبلیغ این پروژه انجام می شود و این سیاست یک بام و دو هوای شهرداری باعث اذیت ما و شهروندان شده است.

این هفته احمد مسجد جامعی در صحن علنی شورا به مشکلاتی که درخصوص آرم طرح ترافیک خبرنگاری در سال های گذشته ایجاد شده بود اشاره کرد و گفت: شورا پایین ترین سطح قیمت را برای آرم های خبرنگاران تصویب کرده است سال گذشته مشکلاتی برای ارائه این آرم ها به خبرنگاران ایجاد شد و با وجود صدور ۵ هزار کارت خبرنگاری به خبرنگاران آرم نرسیده بود. وی از مدیران شهرداری درخواست کرد تدبیری بیندیشند تا آرم های طرح ترافیک به خبرنگاران برسد.

وی در ادامه همچنین به زیارت شهدای سال ۵۷ در بهشت زهرا اشاره کرد و گفت: جایگاه ویژه ای برای این شهدا پیش بینی نشده و حتی سنگ های قبور آنها مشابه قطعات شهدا نیست. حال و هوای غریبانه ای در قطعه شهدای ۵۷ حاکم بود که بهتر است سازمان بهشت زهرا ساز و کاری برای شأن و جایگاه ظاهری این شهدا بیندیشد.

همچنین در این هفته رئیس کمیته ایمنی شورای شهر تهران گفت: پیشنهاد می‌دهیم تغییر ساعت کاری رفتگران به منظور کاهش حوادث آنها به مدیریت شهری ارائه شود.

معصومه آباد در مورد وضعیت رفتگران پایتخت افزود: اطلاعات مشخصی در مورد میزان رضایت شغلی و حوادث رفتگران وجود ندار، اما عمدتا حوادث برای این افراد در بزرگراه‌ها رخ می‌دهد.

وی با بیان اینکه رفتگران با حوادث زیادی مواجه می‌شوند، عنوان کرد: چندی پیش برای افزایش سطح ایمنی این افراد پیشنهاد شد که از لباس‌های مشخص و شب رنگی استفاده شود که به کاهش آمار حوادث کمک چشم گیری کرد.

 

 

کد خبر 2494076

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha