۲۵ بهمن ۱۳۹۳، ۱۳:۲۸

روایت متفاوت از بودجه سال ۹۴ شهرداری؛

بودجه شهرداری ۱۷ هزار میلیارد یا ۳۰ هزار میلیارد؟

بودجه شهرداری ۱۷ هزار میلیارد یا ۳۰ هزار میلیارد؟

برخی از اعضای شورای شهر تهران معتقدند بودجه شهرداری تهران باید با بودجه سازمان‌های تابع آن یکجا در نظر گرفته شود و در این صورت این رقم تا ۳۰ هزار میلیارد تومان خواهد بود.

به گزارش خبرنگار مهر، چند هفته پیش دو عضو شورای شهر تهران نسبت به بودجه ارائه شده به شهرداری اعتراض کرده و خواستار ادغام بودجه شرکت‌ها و سازمان‌های تابعه با بودجه شهرداری شده بودند.

رحمت‌اله حافظی رقم ادغام شده را حدود ۳۰ هزار میلیارد عنوان کرده و احمد حکیمی‌پور نیز درخواست پس دادن لایحه بودجه به شهرداری و تصحیح آن را داشت.

ابوالفضل قناعتی، عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران در تشریح این درخواست به مهر گفت: بودجه شهرداری در دو بخش لایحه بودجه و بودجه شرکت‌ها و سازمان‌های زیر مجموعه است که به گفته برخی از اعضا باید یکپارچه ارائه شود اما شهرداری تهران معتقد است این سازمان‌ها و شرکت‌ها برنامه یک ساله خود را دارند و تا سال مالی‌شان نرسد، نمی‌توان در خصوص هزینه‌کرد آنها اظهارنظر کرد.

وی ادامه داد: بر اساس اطلاعاتی که از سال‌های گذشته در خصوص درآمد و هزینه‌های این شرکت‌ها احصاء شده است، اگر درآمدهای این سازمان‌ها و شرکت‌ها با لایحه ارائه شده جمع شود، بیش از ۲۰ هزار میلیارد تا ۳۰ هزار میلیارد بودجه کل شهرداری خواهد بود.

قناعتی با اشاره به مخالفت برخی از اعضای شورای شهر با رقم تصویب شده در خصوص درآمدهای شهرداری تهران، گفت: برخی از اعضا معتقد بودند به دلیل حساسیت‌هایی که در حوزه درآمدهای ناپایدار و شرایط عمومی کشور وجود دارد، نباید درآمدها را افزایش دهیم تا خدای ناکرده برای کسب درآمد، مدیریت شهری دست به هر کاری بزند. اما برخی دیگر معتقد بودند به دلیل پیش‌بینی‌های برنامه پنج ساله، نباید با فاصله زیادی از این برنامه، بودجه را تصویب کنیم تا مجبور شویم در سال‌های آینده افزایش جهشی داشته باشیم.

همچنین اقبال شاکری، عضو دیگر کمیسیون عمران نیز در خصوص ابهامات مطرح شده در جلسات غیرعلنی که به موضوع بررسی بودجه سال ۹۴ شهرداری می‌پردازد، به مهر گفت: در بودجه ۹۴ بخش‌های سرمایه‌گذاری، تملک و دارایی ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش داشته و ما تلاش می‌کنیم از هزینه‌های جاری و نگهداشت، کاسته و کمکی به افزایش بخش‌های سرمایه‌ای کنیم.

وی تاکید کرد: بودجه مترو، اتوبوسرانی، نصب فیلتر و نوسازی ناوگان از حساسیت‌ها و اولویت‌های ماست و تلاش می‌کنیم در این زمینه کاهشی رخ ندهد.

شاکری با اشاره به انتقاد یکی از اعضای شورای شهر در خصوص نداشتن ردیف بودجه برخی از پروژه‌های شهرداری، گفت: در بودجه‌نویسی ما یک بخش درآمد داریم و یک بخش مصارف. همچنین جداولی نیز جزئیات این درآمد و هزینه‌ها را توضیح می‌دهد. علاوه بر این در بودجه‌بندی دولت و شهرداری، تبصره‌هایی وجود دارد که برای روشن کردن و تشریح مصارف و هزینه‌هاست و به نوعی حکم نظارتی بر روی این جداول دارد. اما گاهی اوقات در تبصره‌ها، موضوعاتی مطرح می‌شود که در جداول، ردیف اعتباری برایش پیش‌بینی نشده است؛ یعنی شهرداری و دولت برخی کارها را به صورت ویژه دیده‌اند. این موضوع عرفی است که چیزی در تبصره مطرح شود که در جداول نباشد اما بهتر است این اتفاق در بودجه نیفتد.

وی در خصوص لایحه بودجه ۹۴ شهرداری بدون در نظر گرفتن لایحه بودجه سازمان‌ها و شرکت‌ها، گفت: برخی از اعضا معتقدند این دو باید با هم ارائه شود و در صورتی که این دو عدد با هم جمع شود، بیش از ۲۱ هزار  میلیارد لایحه بودجه شهرداری خواهد بود اما در سنوات گذشته نیز این دو بودجه به صورت جداگانه به شورا ارائه می‌شده است.

کد خبر 2495026

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha