به گزارش خبرنگار مهر، دومین جلسه شورای عشایری استان همدان ظهر یکشنبه با هدف بررسی مسائل و مشکلات عشایر استان همدان تشکیل و در این جلسه نماینده جمعیت عشایر استان به بیان مشکلات عشایر از قبیل ورود دلالان به موضوع فروش گوشت و مواد لبنی تولیدی عشایر، کمبود آب شرب، مشکل تامین نهاده های دامی و عدم پرداخت تسهیلات بانکی به عشایر و برخورد قهری مسئولین در کوچ زود رس عشایر به استان، پایین بودن سطح سواد عشایر و کمبود سلاح برای حفاظت از خود اشاره کرد.
معاون امور عمرانی استاندار همدان در این جلسه با تاکید بر اینکه باید بیش از پیش به امور ساماندهی و حمایت از عشایر پرداخته شود، اظهار داشت: شورای اداری عشایر چند سالی تشکیل نشد و از این رو مشکل این جامعه هنوز حل نشده است.
محمود رضا عراقی با بیان اینکه باید بین عشایر کوچنده و استفاده از مراتع استان تعادل برقرار شود، عنوان کرد: با توانمندسازی جمعیت عشایر استان و استفاده از مشاغل جنبی می توان هم برای این قشر شغل ایجاد و هم از محیط زیست حفاظت کرد.
وی با اشاره به اینکه با تغییر اقلیم و آب و هوا انسان ها نیز خود را با محیط سازگار می کنند، افزود: با توجه به خشکسالی و کمبود بارندگی باید برنامه ریزی های لازم در مدیریت منابع انجام شود.
معاون امور عمرانی استاندار همدان در ادامه سخنانش به منحل شدن سازمان برنامه ریزی کشور اشاره داشت و گفت: این سازمان توزیع منابع را مدیریت و بر اساس نیاز بودجه را هزینه می کرد.
عراقی ادامه داد: با منحل شدن سازمان مدیریت برنامه ریزی متاسفانه منابع مالی بدون مدیریت زیر بنایی هزینه شد و نتیجه آن هزاران پروژه ای است که بر زمین مانده است.
وی با تاکید بر اینکه کار باید اثر بخش و تاثیر گذار انجام شود، بیان داشت: در برنامه ششم توسعه از متولیان امر و کارشناسان و صاحب نظران و اندیشمندان برای ارائه برنامه ششم توسعه استفاده شده است.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه دیگر عصر حجر نیست که به تنهایی در مورد امور تصمیم گرفت، گفت: با تشکیل شورای عشایر استان مشکلات بیان و موضوعات نیز پیگیری خواهد شد.
عراقی تاکید داشت: تمام افراد جامعه از هر قوم و زبانی در درجه اول ایرانی بوده و مسلمان هستند و حق اظهار نظر دارند.
وی به شعار نظام جمهوری اسلامی اشاره داشت و گفت: خوشبختانه نظام جمهوری اسلامی به استقلال لازم دست یافته و در راه تکامل آزادی قرار دارد.
معاون امور عمرانی استاندار همدان با بیان اینکه جمهوریت نظام در کنار اسلام قرار دارد، بیان داشت: آنهایی که قصد دارند جمهوریت و اسلامیت را از هم جدا کنند سخت در اشتباه هستند و انسان های عاقلی نیستند.
جمعیت عشایری دو درصد جمعیت کشور را شامل شده و یکی از تولید کنندگان عمده گوشت در کشور هستند
مدیر کل دامپزشکی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه یکی از وظایف دامپزشکی حفظ و حراست از سرمایه های دامی است، بیان کرد: جمعیت عشایری دو درصد جمعیت کشور را شامل شده و یکی از تولید کنندگان عمده گوشت در کشور هستند.
محمود رضا رسولی با تاکید بر اینکه دامپزشکی استان همدان در ییلاق و قشلاق نظارت کاملی بر دام های عشایر دارد، افزود: علارغم همه سختی های مسیر، بازرسان دامپزشکی اقدام به واکسینه دام ها می کنند.
وی با اشاره به اینکه جمعیت عشایری استان همدان دارای ۵۵۰ هزار تا ۶۵۰ هزار دام سبک و سنگین است، ابراز داشت: در سال جاری سه میلیون و ۸۰۰ هزار نوبت سر دام علیه بیماری های شاربن، آبله، برسلوز، هپاتیت و غیره در جمعیت عشایری استان واکسینه شده اند.
مدیر کل دامپزشکی استان همدان با بیان اینکه علاوه بر مایه کوبی دامپزشکی اقدام به بیمار یابی دام های عشایر نیز می کند، بیان داشت: جمعیت عشایر علاوه بر اینکه جمعیت سود رسانی هستند جمعیت مظلومی به شمار می رود به طوریکه بیماری تب مالت بین جمعیت عشایر ۲۷ برابر جمعیت شهری شیوع دارد.
رسولی با اشاره به اینکه جمعیت عشایر در معرض بیماری های واگیر بین انسان و دام قرار دارند، عنوان داشت: ۵۵ هزار راس دام عشایری نیز علیه انگل های خارجی سم پاشی شده اند.
وی استان همدان را جزو استان های پیشرو در خدمت رسانی به عشایر عنوان کرد و گفت: تا کنون ۳۰۰ میلیون تومان از سوی اداره دامپزشکی برای واکسیناسیون دام های عشایر هزینه شده است.
نظر شما