۲۶ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۳۴

همتی خبر داد:

ظرفیت مراتع همدان پاسخگوی تعداد دام های عشایر نیست

ظرفیت مراتع همدان پاسخگوی تعداد دام های عشایر نیست

همدان- مدیرکل منابع طبیعی استان همدان گفت: تعداد دام های عشایر استان همدان بیش از ظرفیت مراتع این استان هست.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا همتی ظهر یکشنبه در دومین جلسه شورای عشایری استان همدان با بیان اینکه عشایر قشری تولید کننده با کمترین توقع هستند، اظهار داشت: ۹۰ درصد جمعیت عشایر استان همدان به دامداری مشغول هستند که اولین نیاز آنها تامین علوفه برای دام هاست.

وی با اشاره به اینکه علوفه مورد نیاز دام های عشایر استان همدان از مراتع استان تامین می شود، عنوان کرد: در استان همدان ۹۰ سامانه عرفی برای استفاده عشایر از مراتع وجود دارد.

مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با بیان اینکه تنها هزار و ۳۰۰ خانوار از عشایر دارای پروانه بهره برداری هستند و تنها ۴۵ هزار واحد دامی می توانند از مراتع استان استفاده کنند، گفت: تعداد واحد های دامی عشایر استان همدان بیش از ظرفیت مراتع استان است.

همتی تاکید داشت: وجود خانوار های عشایر بدون مجوز بهره برداری و تعداد دام بیش از ظرفیت مراتع استان موجب به وجود آمدن مشکلات عدیده ای از جمله بیابان زایی، خالی شدن عرصه از پوشش گیاهی و مشکلات زیست محیطی برای استان همدان شده است.

وی با تاکید بر اینکه شورای عشایری استان باید به طور جدی درباره این موضوع راهکار ارائه دهد، افزود: استفاده از مشاغل جنبی به غیر از دامداری برای عشایر هم به اقتصاد این قشر و هم به حفظ مراتع استان کمک می کند.

مدیرکل منابع طبیعی استان همدان با اشاره به اینکه سخت گیری های اداره منابع طبیعی استان از ورود زود هنگام عشایر و یا چرای غیر مجاز برای حفظ حیات طبیعی استان است، عنوان داشت: منابع طبیعی ۹۰ درصد علوفه مورد نیاز عشایر استان همدان را تامین می کند.

همتی با بیان اینکه باید تقویم کوچ مورد توجه قرار گیرد، گفت:متاسفانه عشایر پیش از آنکه مراتع استان آمادگی پذیرش دام را داشته باشند وارد استان می شوند.

وی ابراز داشت: مراتع استان همدان تا اردیبهشت ماه هنوز تالیف نشده و گل بوده و ورود زود هنگام دام به مراتع باعث لگد مال شدن جوانه ها در مراتع شده و مراتع را از بین می رود.

مدیرکل منابع طبیعی استان همدان افزود: از آنجایی که کوچ هر ساله اتفاق می افتد چنانچه با این موضوع برخورد نشود دیگر مرتعی برای استان باقی نخواهد ماند و از طرفی منابع طبیعی برنامه هایی مانند غرق و بذر کاری و غیره را برای حفظ مراتع انجام می دهد که ورود زود هنگام عشایر و استفاده سریع از مرتع اجازه نتیجه دادن اقدامات اصلاحی را نمی دهد.

همتی با اشاره به اینکه عشایر دارای مجوز خواستار برخورد با عشایر بدون مجوز هستند، بیان کرد: تعداد دام و مراتع باید کنترل شود و نسل های جدید عشایر نیز باید به مشاغل جنبی روی آورند.

مدیرکل امور عشایری استان همدان نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه اعتبارات امسال عشایر نسبت به سال های گذشته بیش از ۱۰۰ درصد افزایش پیدا کرده است، بیان داشت: امیدواریم این امر بیش از پیش محقق شده و تمام بودجه جذب شود.

جامعه عشایری استان همدان در حال حاضر دو هزار ۵۰۰ خانوار هستند حمزه علی یزدانی با اشاره به اینکه در رابطه با مسائل عشایر همکاری دستگاه های مرتبط خوب بوده است، تاکید کرد: جامعه عشایری استان همدان دو هزار ۵۰۰ خانوار هستند.

وی با بیان اینکه هشت استان جامعه عشایر دارند، اظهار داشت: به عشایر استان همدان بهترین خدمت رسانی انجام می شود.

یزدانی با اشاره به اینکه برای توانمندسازی عشایر ۳۶ کلاس ترویجی با حضوربیش از ۷۰۰ نفر برگزار شده است، افزود: عشایر بیش از شش هراز تن گوشت و دو هزار و ۴۰۰ تن شیر تولید می کنند.

مدیرکل امور عشایری استان همدان با بیان اینکه در حال حاضر با فنی و حرفه ای در رابطه با آموزش عشایر توافق کرده ایم، عنوان داشت: ۸۷ درصد عشایر دامدار هستند که باید جایگزین شغلی و یا شغل جانبی از جمله صنایع دستی، فرش بافی، زنبورعسل برای آنها در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه بیش از ۴۲ درصد جامعه عشایر بی سواد بودند، گفت: با همکاری آموزش و پرورش برای آنها کلاس برگزار شده است.

یزدانی با بیان اینکه عشایر، جامعه سوم هستند و همه ادارات باید نسبت به این جامعه احساس مسئولیت کنند، ابراز داشت: جامعه عشایر در زمینه بهداشت و فرهنگ مشکل دارد که باید در این راستا کمک کرد.

کد خبر 2495991

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha