۲۷ بهمن ۱۳۹۳، ۱۴:۴۶

ممنوعیت واگذاری اراضی جنگلی

ممنوعیت واگذاری اراضی جنگلی

معاون سازمان جنگلها در بازدید از جنگل های مازندران در شهرستان سوادکوه و پروژه بانک جهانی در سد لفور گفت: واگذاری اراضی جنگلی شناسایی شده در برنامه راهبردی توسعه جنگل ممنوع است.

به گزارش خبرگزاری مهر، بهزاد انگورج در جریان بازدید از فعالیت های مشترک انجام شده مدیریت منابع طبیعی با بانک جهانی و ظرفیت سازی های موجود در این پروژه مشترک نظیرکارگاه های خیاطی وتشکیل صندوق خرد و... به استفاده ازظرفیت سایر کارکردهای غیر چوبی جنگل برای جوامع محلی اشاره کرد و گفت: انجام فعالیت هایی مانند  پرورش ماکیان به جای دام ، از جمله فعالیت های تعارض زدا بین مدیریت جوامع محلی با مدیریت منابع طبیعی محسوب می شود و این فعالیت برای کاهش دامداران روستایی فاقد سرای دام در جنگل توصیه شده است.

وی همچنین در جمع کارشناسان و مسئولین جوامع محلی محدوده لفور اظهار داشت: در اجرای مصوبه دولت با عنوان برنامه بهینه سازی پایش، حفاظت، مدیریت و  بهره برداری ، باید دامنه فعالیت های مشارکتی را بسط دهیم. از این جهت علاقه مندیم در هر اداره کل یک پایلوت اجرای برنامه مشارکتی و توانمندسازی داشته باشیم.

انگورج تصریح کرد: طرح جنگلداری اقتصادی در جنگل های بابل رود که در حال تهیه است، درمحدوده اقدام مشترک مدیریت منابع طبیعی با بانک جهانی قرار دارد و برای پایلوت اجرای برنامه مشارکتی و توانمندسازی جوامع محلی در حوزه اداره کل ساری بسیار مناسب است.

معاون امور جنگل خاطر نشان ساخت: در اجرای مصوبه دولت باید تمامی جنگل ها در قالب طرح منابع جنگلی قرارگرفته  و مدیریت شود.

وی گفت: درحال حاضر مساحت جنگل ها 14.3 میلیون هکتار است و برنامه راهبردی توسعه جنگل  در اراضی جنگلی ( یعنی جنگل کلاس f6با تاج پوشش 1تا 5 درصد ) در حدود مساحتی معادل 5 میلیون هکتار عرصه قابل کار شناسایی و امکان سنجی شده است.

انگورج ادامه داد: این سطوح شناسایی شده توسط دفتر مهندسی مطالعات سازمان، دارای ریزش جوی بیش از 350 میلیمتر و تیپ رویشی مشخص هستند و در برنامه توسعه جنگل با کاشت همان گونه های موجود که دارای محصولات فرعی شناخته شده ای هستند، با استفاده از ظرفیت های جوامع محلی و برای توانمند سازی آنها به سهولت می توان ، هدفگذاری امر توسعه جنگل را در یک برنامه دهساله تحقق بخشید.

وی اضافه کرد: اراضی جنگلی شناسایی شده در برنامه راهبردی توسعه جنگل که به استان ها اعلام میشود، در زمره موارد بر شمرده در مفاد ماده 2 قانون واگذاری و احیای اراضی در حکومت اسلامی قرارداده می شود و واگذاری و تخصیص آن برای سایر فعالیت مطلقاً ممنوع است.

کد مطلب 2496817

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha