۲۷ بهمن ۱۳۹۳، ۱۵:۰۸

از سوی لاهیجان زاده/

بسته حمایتی دولت برای مقابله با گرد و غبار تشریح شد

بسته حمایتی دولت برای مقابله با گرد و غبار تشریح شد

اهواز ـ مدیركل حفاظت محیط زیست خوزستان جزئیاتی از بسته حمایتی دولت در زمینه مبارزه با گرد و غبار را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا لاهیجان زاده پیش از ظهر امروز در سمینار علمی كانون های ریزگرد عوامل، اثرات و راه كارهایی مقابله با آن اظهار كرد: تغییر در طبیعت و اكوسیستم باعث بروز مشكلات فراوانی در زندگی انسان ها و مردم ساكن آن مطقه می شود. به عنوان مثال در استان خوزستان سیلاب سالانه رودخانه جراحی همیشه باعث  تثبیت شن‌های روان منطقه می ‌شد ولی متاسفانه با سدسازی و خشک كردن این رودخانه بحران بزرگی در استان و كشور ایجاد شده و مردم از آن رنج می برند.

وی افزود: در حال حاضر دولت، ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای مقابله با پدیده ریزگردها در بودجه سال ۹۴ پیش بینی كرده است. همچنین روز گذشته بسته حمایتی بسیار خوبی را برای مقابله با ریزگردها مصوب كرده كه فردا بیشتر در ارتباط با جزئیات این بسته توضیح می دهیم. به عنوان نمونه در بسته فوق تثبیت ۳۰ هزار هكتار  از شن‌های روان و سه هزار هكتار مالچ‌پاشی ویژه خوزستان در نظر گرفته شده است.

مدیركل حفاظت محیط زیست خوزستان تصریح كرد: استان خوزستان با بهره گیری از بسته حمایتی دولت در زمینه مبارزه با گرد و غبار می تواند تالاب های خود را احیا كرده و در كنار آن به صورت كلی فعالیت های بسیار خوبی را تا پنج سال آینده برای حل مشكل انجام دهد.

لاهیجان زاده بیان كرد: اولین گرد و غباری كه شدت بالایی داشته و غلظت آن تا ۱۰ هزار میكروگرم نیز رسیده بود را در نهم بهمن ماه سال جاری شاهد بودیم. به صورت كلی از نهم تا ۲۲ بهمن ‌ماه امسال منشا و كانون بیشتر گرد و غبارهای استان از منطقه ماهشهر بوده است. شن‌های روان این منطقه به علت كاهش باران در سال جاری تثبیت نشده و مشكل ساز شده اند.

وی عنوان كرد: كانون اصلی گرد و غبارهای یک ماه اخیر از سه راهی ماهشهر به سمت رامشیر و همچنین محور رامشیر به امیدیه است. كانون فوق بسیار گسترده بوده و در سال های اخیر چون رودخانه جراحی طغیان می كرد همیشه ثابت بود.

مدیركل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: در سال های اخیر تا قبل از احداث سد و خشک شدن رودخانه جراحی هر سال یک بار سیلاب شده و موجب تثبیت شن‌های روان این رودخانه می ‌شد. متاسفانه تا به حال خاک حدود ۹۵ هزار هكتار از این زمین ها با وزش باد فوران می كند.

لاهیجان زاده با اشاره به اینكه كانون گرد و غبارهای ۲۳ بهمن ماه سال جاری تاكنون از كشور عراق است، یادآور شد: استخراج نفت در هورالعظیم یكی از علت های اصلی گرد و غبارهای استان با منشا داخلی است. متاسفانه شركت نفت در این زمینه به تعهدات خود عمل نكرده و برای این مسئله شكایت های حقوقی هم داشته ایم.

وی در پایان گفت: وقایع اخیر تمام توجه مسئولان كشوری را به خوزستان جلب كرد. بیشتر از دو دهه بد كه برای محیط زیست فریاد می زدیم و كسی به ما توجه نمی كرد ولی اكنون فریاد جمعی  شده است. هیچ كس متوجه نشد كه نباید محیط زیست را نادیده گرفت چون اگر انسان طبیعت را نادیده بگیرد قطعا انتقام سخت خود را می گیرد. اكنون كه موزانه طبیعت را به هم زده ایم برای حل مشكلات نیاز به یك عزم ملی داریم.

 

 

کد خبر 2496842

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha