به گزارش خبرگزاری مهر، دكتر مجتبي پارسا افزود: اين موضوع از دير باز مطرح بوده و از زماني كه بشر خلق شده است اين تعارضات وجود داشته است. اما در حوزه پزشكي در حدود 60-70 سال اخير است كه به اين موضوع پرداخته مي شود البته اين امر در رشته هاي ديگر مانند علم مديريت وغيره نيز مطرح بوده است.
وی بيان داشت: يكي از موضوعات سمينار چالشهاي اخلاق باليني كه در هفتم و هشتم اسفندماه سال جاري در سالن غدير فرهنگستان برگزار مي شود، چالش تعارض منافع است و هدف از طرح اين چالش، بحث و گفتگو و نهايتا ارائه راهكارهايي براي حل آن به مراجع ذيربط است.
پارسا گفت: تعارض منافع به اين معني است كه منافع بيمار با منافع پزشك كه وظيفه درمان بيمار را بر عهده دارد تعارض پيدا مي كند.
وي با معرفي رشته پزشكي به عنوان يك حرفه گفت: از اين جهت به اين رشته "حرفه" مي گويند كه بايد در جهت منافع بيمارانش عمل كتد. پزشكي به مانند مشاغل ديگر نيست كه فرد شاغل تنها به فكر سود خودش باشد، بلكه منافع بيماران عمل كند. درواقع بيماران با اين فرض پيش پزشكان مي روند كه آن پزشك عملي كه خلاف مصالح آنها باشد انجام نمي دهد.
پارسا ادامه داد: از آن رو كه پزشك موظف است در جهت مصالح و منافع بيماران حركت كند، در بعضي موارد ممكن است تعارضاتي بوجود آيد. براي مثال بسياري از پزشكان در بيمارستان ها سهام دارند و چرخش آن بيمارستان وابسته به ارجاع شدن مريض از سمت پزشك مذكور به بيمارستان است. بنابراين يك سري تعاملات بين پزشك و مراكز تشخيص درماني مثل بيمارستان ها، آزمايشگاه ها و مراكز تصوير برداري شكل مي گيرد و ممكن است به منافع بيماران خدشه وارد شود.
وي در پايان گفت: واقع تعارض منافع در چند سطح قابل بحث است. هم در سطح درمان، آموزش و پژوهش. و در اين سمينار بنا است كه به اينها پرداخته شود.
نظر شما