۲۹ بهمن ۱۳۹۳، ۱۵:۵۴

نمایش دستاوردهای ایران در عرصه فضا؛

پروژه‌ "پین پولر" غیرانفجاری ارائه شد/ نمایش ماهواره تحقیقاتی SRI

پروژه‌ "پین پولر" غیرانفجاری ارائه شد/ نمایش ماهواره تحقیقاتی SRI

پروژه‌ پین پولر غیر انفجاری توسط پژوهشکده رانشگرهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران در نمایشگاه فناوری فضایی ارائه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پین‌پولرها از جمله سخت‌افزارهای پرکاربرد در حوزه مکانیزم فضایی هستند که به دو دسته کلی انفجاری و غیرانفجاری تقسیم‌بندی می‌شوند و از عمده کاربردهای کلیدی آنها می توان به مکانیزم رهایش آرایه‌های خورشیدی، آنتن‌های ارتباطی، جدایش طبقات ماهواره‌بر، اتصال مخزن ذخیره سوخت و کلاهک ماهواره اشاره کرد؛ براین اساس پژوهشکده رانشگرهای فضایی تولید این سخت افزار فضایی را در دستور کار قرار داده و آن را در نمایشگاه دستاوردهای فضایی ایران به نمایش درآورد.

نمایشگاه دستاوردهای فضایی ایران روز گذشته همزمان با برپایی مراسم روز ملی فناوری فضایی، در محل سالن اجلاس سران برگزار شد و پژوهشکده رانشگرهای فضایی دستاوردهای پیشین خود همچون چرخ عکس العملی، بوم گرادیان جاذبه و موتور الکترونیکی یونی را برای عرضه به نمایشگاه آورد.

همچنین مدل ماک آپ فضاپیمای سرنشین دار ایرانی - E۱ از پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی و مدل فضایی ماهواره SRI SAT از پژوهشکده سامانه‌های ماهواره در این نمایشگاه به نمایش درآمد.

بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی

فضاپیمای سرنشین‌دار E۱ فضاپیمایی علمی ـ پژوهشی است که به منظور توسعه فناوری و کسب دانش فنی با در نظر گرفتن ملاحظات مربوط به فضانورد در محدوده ارتفاع ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری سطح زمین و بازگشت سالم آن طراحی، ساخت، آزمایش، مونتاژ، یکپارچه و پرتاب می‌شود. براساس مطالعات انجام‌شده و با توجه به الزامات اعزام انسان به فضـا و لزوم دست­یابی به قابلـیت اطمینان مناسب، چند پرتاب فضایی از خانواده فضاپیمای کلاس E تا قبل از اعزام فضانورد به فضا لازم خواهد بود.

پژوهشکده سامانه‌های فضانوردی پژوهشگاه فضایی ایران دستاوردهای پیشین خود شامل کاوشگرهای پژوهش، پیشگام، کاوشگرهای ۴، ۲ و ۱ و تجهیزات مرتبط به این کاوشگرها را نیز نمایش داد.

به گزارش مهر، ماهواره SRI SAT نیز یک ماهواره تحقیقاتی – مخابراتی با قابلیت ارسال و دریافت پیام کوتاه در ایستگاه­های زمینی است و به منظور آزمون در مدار المان­های پشتیبانی که در ماهواره­ های آینده­ سازمان فضایی ایران به­ کار گرفته خواهند شد در پژوهشکده سامانه­های ماهواره پژوهشگاه فضایی ایران طراحی و ساخته شده است.

این ماهواره در تطابق با قیود جرمی و ابعادی پرتابگر سفیر ب ۱در مدت زمان کوتاهی طراحی و ساخته شده  و سابقه قبلی ندارد و ماموریت­های آن در راستای دست­یابی به فناوری طراحی، ساخت، آزمون و سازگاری با پرتابگر برای اولین بار در کشور مطرح شده که در قالب یک ماهواره تحقیقاتی- مخابراتی پیاده ­سازی خواهد شد. این ماهواره نسبت به ماهواره ­های قبلی کشور تقریبا در تمامی زیر سیستم‌ها، ارتقای فنی دارد.

پژوهشکده سامانه‌های ماهواره همچنین در این نمایشگاه دستاوردهایی چون مدل مهندسی ماهواره ناهید، تجهیزات و سخت افزارهای تولید شده توسط زیر سیستم‌ها و نمونه پنل‌های خورشیدی گالیومی این ماهواره را ارائه کرد.

بزرگداشت روز ملی فناوری فضایی

در همین حال پژوهشکده مواد و انرژی پژوهشگاه فضایی ایران نیز در این نمایشگاه دو دستاورد جدید، محصول پایلوت سایز کوچک پانل‌های خورشیدی و نمونه هسته سوراخ دار فضایی را ارائه کرد.

محصول پایلوت سایز کوچک پانل‌های خورشیدی قابل کاربرد در سامانه‌های فضایی به ویژه برای تأمین توان ماهواره ناهید بوسیله پانل خورشیدی از جنس گالیوم آرسناید با بازده حدود 30 درصد طراحی شده است.

هسته‌های سوراخدار فضایی نیز به منظور ایجاد مسیر گذر هوای محبوس در هسته ساختارهاي ساندويچي به کار رفته در سازه ماهواره‌ها و یا تخلیه گاز به وجود آمده در اثر گازروی مواد به کار رفته در هسته و جلوگیری از گسست این ساختار‌ها طراحی شده است.

علاوه بر این دو محصول جدید، دستاوردهایی چون نمونه پانل ساندویچی لانه زنبوری، مدل مهندسی ماژول خورشیدی ماهواره مکعبی، نمونه تست‌های مکانیکی انجام شده بر ساختارهای ساندویچی لانه زنبوری و نمونه پانل اینسرت گذاری شده در نمایشگاه فناوری فضایی ارائه شد.

پژوهشکده سامانه‌های حمل و نقل فضایی نیز با محصولاتی همچون موتورهای کاوش، بلوک انتقال مداری، کلکسیونی از پیشرانه‌های طراحی و ساخته شده با قابلیت کاربرد در سامانه‌های حمل و نقل فضایی، موتور هیبرید در این نمایشگاه شرکت کرد؛ وظیفه بلوک انتقال مداری این است که ماهواره را از مدار پایین (۴۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر) تا مدار زمین آهنگ(۳۶۰۰۰ کیلومتر) منتقل کند؛ موتور هیبریدترکیبی از موتورهای سوخت جامد و موتورهای سوخت مایع است که عمدتا مزایای هر دو را دارد و عاری از معایب آن دو است.

همچنین پژوهشکده مکانیک پژوهشگاه فضایی ایران با محصولاتی چون پروژه طراحی، بهینه سازی و ساخت سیستم تنظیم دما برای استفاده در لباس فضانوردان، پروژه غذای فضانورد، باتری‌های لیتیومی و نقره و رادار دهانه مصنوعی (سار) در این نمایشگاه حاضر شد.

گروه پژوهشی علوم و کاربردهای فضایی پژوهشگاه فضایی ایران نیز پروژه‌های کاربردی چون سامانه پایش محصول برنج با استفاده از فناوری سنجش از دور ماهواره‌ای و سامانه ماهواره پایش حریق را در این نمایشگاه ارائه کرد.

کد خبر 2500276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha