۳۰ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۵۵

مهر گزارش می دهد؛

عمارتهای کثیف در شمال سبز می شود/ پای نانوها هم به زباله کشیده شد

عمارتهای کثیف در شمال سبز می شود/ پای نانوها هم به زباله کشیده شد

ساری - همه سحر و جادوها برای درد بی درمان زباله و پسماند که همانند عمارت و کوه سیاه در استانهای ساحلی و شمالی سبز شده و هر روز قد می کشند، بی اثر مانده و پای نانوها و پلاسما برای شکست این طلسم باز شد.

به گزارش خبرنگار مهر، طلای سیاه، عمارتهای طلایی، کوههای کثیف و معدن ناشناخته همه و همه اصطلاحاتی است که بارها و بارها برای درمان معضل پسماند در استانهای شمالی بکار رفته اما پیروز این میدان، همان زباله های خودمان بوده است.

برای رفع این معضل، راهکارهای مختلفی بکار گرفته شد، زمانی دست به دامان دپوهای سنتی و دفن غیربهداشتی، زمانی دست به گریبان زباله سوزها و گاهی نیز به طرح هایی نیز مسیر سبز دلخوش شده است.

برآیند و نتیجه اجرای دست و پا شکسته طرح های ذکر شده، تخریب سطح وسیعی از عرصه های ملی، نفوذ شیرابها به سفره های زیرزمینی، تخریب محیط زیست و تشکیل کوهها و عمارتهایی از زباله با ارتفاعی تا ۱۵۰ متر در نواحی مختلف بوده است.

در  حال حاضر هم و غم بیشتر شهرداریهای شهرهای ساحلی از جمله مازندران، جمع آوری و دور کردن زباله از محیط های انسانی است و این طلای کثیف یا در مکانهایی نامناسب دپو، یا به دریا ریخته و یا در سواحل دفن می شوند.

با گذشت سالها از طرح ها و برنامه های مختلف، معضل زباله همچنان روی میز دولت های مختلف قرار دارد و  در این میان، طرح هایی نیز نظیر مسیر سبز ساحلی نیز در سال قبل اجرایی شد و بر این اساس با استانداران سه استان ساحلی کشور و ۳ استان مجاور آن وارد مذاکره شدیم.

این تفاهم نامه بین ۶ استانداران و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به امضا رسید و ترویج فرهنگ محیط زیست و منابع طبیعی مهمترین هدف اجرایی طرح مسیر ساحل سبز است که در ۱۲ ماده به امضاء رسیده است.

پاکسازی محیط زیست، نصب سطل های زباله، اطلاع رسانی، تفکیک زباله، نصب و استقرار سرویس های بهداشتی و ... با هدف پیشگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست از اهداف اجرای این طرح است و  طرح مسیر ساحل سبز ر محورهای چالوس، دیزین، کرج، هراز، فیرزوکوه، رشت، گلستان، شمشک، فشم، پارک ملی گلستان و محورهای ساحلی اجرا شد اما همچنان مسیرهای ساحلی و حاشیه راههای استانهای شمالی از جمله مازندران، پوشیده از زباله است.

در آخرین اقدام، مسئولان مازندران برای رفع معضل پسماند، دست به دامان فناوریهای نانو شدند و قرار است با همکاری دانشگاه آزاد، زباله استان به روش پلاسما با همکاری دانشگاه آزاد امحاء شود.

علی نبیان معاون امور عمرانی استاندار مازندران در این زمینه به خبرنگار مهر می گوید:  بحث زباله از دغدغه هایی بود که در گذشته وجود داشت و در دولت جدی بصورت مهم پیگیری شد و مکاتبات عدیده ای با مسئلوان ارشد نظام از جمله معاونان رئیس جمهور و رئیس مجلس شده است.

به عنوان اولین استان کشور تفاهمنامه ای با دانشگاه منعقد شد تا زباله استان بصورت پلاسما امحا شود

وی اظهار داشت: مشاوری از سوی آقای لاریجانی رئیس مجلس برای این موضوع درنظر گرفته شد تا راهکاری برای برون رفت از این مسئله داشته باشیم.

نبیان افزود:  در جلسه استاندار مازندران با آیت الله هاشمی رفسنجانی نیز، تاکید شد تا دانشگاه آزاد برای رفع معضل پسماند استان، ورود پیدا کند و به عنوان اولین استان کشور تفاهمنامه ای با دانشگاه منعقد شد تا زباله استان بصورت پلاسما امحا شود.

معاون امور عمرانی استانداری مازندران، یادآور شد: اولین گام امحای زباله به روش پلاسما در کشور در استان مازندران و شهرستان آمل برداشته می شود.

نبیان در عین حال درباره وضعیت زباله استان تصریح کرد: در شرق مازندران، در شهرهای گلوگاه، بهشهر، نکا، رستم کلا و خلیل شهر به محوریت بهشهر بحث کمپوست را داریم و بیش از ۹۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا قبل از پایان سال عملیات اجرایی به پایان می رسد.

وی با بیان اینکه در نوشهر و ساری زباله سوز داریم عنوان کرد: در سفر رئیس سازمان محیط زیست، نهایتا منجر به این شد که اداره محیط زیست نسبت به صدور مجوز اقدام کند وبرای بابل و نور نیز تامین منابع شده است و اولین بار، با حضور دانشگاه نوشیروانی، شیرابه به روش نانو تصفیه می شود.

وی بیان داشت: در شهرستان بابل و عمارت آمل نیز دانشگاه نوشیروانی باید در زمینه تصفیه شیرابه فاضلاب نیز ورود پیدا کند. و در قائمشهر نیز تلاش داریم که سرمایه گذاری را به طرح زباله وارد کنیم و در خصوص سوادکوه، سوادکوه شمالی و جویبار و سیمرغ نیز سرمایه گذارانی ورود پیدا کردند و توافقات اولیه صورت گرفته است.

نبیان درباره زمانبندی افتتاح طرح زباله سوزها گفت: تمام تلاش این است که مشکلات را سریعتر حداقل کنیم و انشاء الله در اوایل سال ۹۵ زباله سوز ساری را افتتاح کنیم.

وی گفت: برای امحای زباله بصورت پلاسما، ۴۰ درصد منابع توسط دانشگاه و ۶۰ درصد توسط استان مازندران تامین شود.

نبیان با اظهار اینکه در حال حاضر دو زباله سوز در مازندران به ظرفیت ۴۵۰ و ۲۰۰ تن در نوشهر و ساری در حال اجراست گفت: تامین منابع مالی این طرح از جمله مسائل است و برای تامین منابع مالی رایزنی هایی شده است.

استاندار مازندران نیز بحث زباله را مهم و با اولویت دانست و گفت: اکنون بحث این نیست که دولت زباله را جمع آوری کند، بلکه اکنون سرمایه گذاران از ما تضمین می خواهند که چقدر می توانید زباله تحویل دهید تا نسبت به راه اندازی کارخانه اقدام شود.

ربیع فلاح جلودار به خبرنگار مهر گفت: زباله در دنیا به عنوان مواد اولیه مطرح است و در تمام شهرها یا بصورت منطقه ای و یا شهری زباله سوز ایجاد می شود.

یکی از شرکتهای دانش بنیان اقدام به ساخت دستگاه زباله سز و بی خطر زباله های بیمارستان را ساخته است و طبیعتا شرکتها بر اساس نیاز بازار بوجود می آیند

در عین حال علی معتمدزادگان رئیس پارک علم و فناوری مازندران در پاسخ به خبرنگار مهر درباره اینکه چرا شرکتهای دانش بنیان استان کمتر به بحث رفع زباله ورود پیداد کرده اند گفت: یکی از شرکتهای دانش بنیان اقدام به ساخت دستگاه زباله سز و بی خطر زباله های بیمارستان را ساخته است و طبیعتا شرکتها بر اساس نیاز بازار بوجود می آیند.

وی بیان داشت: به عنوان نمونه فولاد مبارکه در اصفهان وجود داشت و در کنار آن برخی متخصصان، آرام آرام نیازهای این کارخانه را برطرف کردند.

وی بیان داشت: در مازندران با توجه به شرایط خاص خود اگر صنایع بالادستی زباله را وارد استان کنیم و در کنار این صنایع، شرکتهای دانش بنیان نیز شکل می گیرند.

در حال حاضر روزانه هزار و ۵۰۰ تن زباله در شهرها و ۷۰۰ تن زباله در روستاهای استان مازندران تولید می شود که این میزان طلای کثیف بجای بهره برداری همانند یک بلا دامنگیر استان شده است.

گزارش: علیرضا نوری کجوریان

کد خبر 2500794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha