پیام‌نما

وَأَنْكِحُوا الْأَيَامَى مِنْكُمْ وَالصَّالِحِينَ مِنْ عِبَادِكُمْ وَ إِمَائِكُمْ إِنْ يَكُونُوا فُقَرَاءَ يُغْنِهِمُ‌اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَاللَّهُ وَاسِعٌ عَلِيمٌ * * * [مردان و زنان] بی‌همسرتان و غلامان و کنیزان شایسته خود را همسر دهید؛ اگر تهیدست‌اند، خدا آنان را از فضل خود بی‌نیاز می‌کند؛ و خدا بسیار عطا کننده و داناست. * * اللّه از فضلش بسازدشان توانمند / دانا و بگشاينده مى‌باشد خداوند

۳۰ بهمن ۱۳۹۳، ۱۰:۱۰

شفيعی عنوان كرد:

صنعت بایدبر مبنای نیازها تربیت شود/بازاری برای عرضه فناوری نداریم

صنعت بایدبر مبنای نیازها تربیت شود/بازاری برای عرضه فناوری نداریم

همدان- رئیس دانشکده های فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه صنعت باید بر مبنای نیازها تربیت شود، گفت: متاسفانه بازاری برای عرضه فناوری نداریم

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود شفیعی شامگاه چهارشنبه در جمع خبرنگاران همدانی با اشاره به اینکه تاسیس دانشکده فنی وحرفه ای کشور در ۱۰ سال اخیر روند نزولی داشته است، بیان داشت: اکنون رشته‌های کاردانی و کارشناسی ناپیوسته در این دانشکده ها فعال است اما با کمک وزارت علوم رشته‌های کارشناسی پیوسته فنی و حرفه ای را نیز راه اندازی می‌کنیم.

وی با بیان اینکه با رشد علم باید رشته‌ها نیز توسعه یابد،  ادامه داد: در سطح کارشناسی باید نیروهای کار بلد داشته باشیم و ادامه تحصیل هنرستانی ها در آموزشکده‌های فنی و حرفه ای منطقی است.

وی ادامه داد: در همدان دو مر کز جدید در دست احداث است و در هر استانی به دنبال آنیم که یک رشته به برند استان تبدیل شود.

رئیس دانشکده های فنی  حرفه ای کشور اذعان داشت: محور دانشگاه نسل سوم، ارتباط صنعت و دانشگاه است و صنعت باید بر مبنای نیازها تربیت شود که در این زمینه آزمایشگاه‌های این نهاد برای رشته‌های خاصی تاسیس شده و قدیمی است و از دولت درخواست شده برای نوسازی و بهسازی کارگاه‌ها امکاناتی در اختیار قرار دهد.

شفیعی با بیان اینکه در صنایع مختلف صاحب دانش نیستیم بلکه وارد کننده فناوری هستیم، اذعان داشت: در برخی امور تنها انتقال دانش را انجام می‌دهیم.

وی با اشاره به اینکه بازاری برای عرضه فناوری نداریم، بیان داشت: مدرک گرایی باعث شده حتی کاردان‌ها نیز هم به سوی مدرک گرایی بروند.

شفیعی با تاکید بر اینکه استان همدان در بسیاری از رشته‌ها پیشرو بوده و در مقایسه با بسیاری از استان‌ها توان بیشتری دارد. اظهار داشت: بااین وجود این استان هم از لحاظ تعداد دانشجو و هم  از لحاظ امکانات کاستی‌هایی دارد.

وی با اشاره به اینکه خیرین و مسئولان می‌توانند آزمایشگاه‌های پیشرفته ای در این استان بسازند، بیان کرد: همدان باید بیش از دیگر مناطق رشد کند.

اقتصادی که دانش بنیان باشد و تولید ناخالص ملی در آن تاثیر بگذارد اقتصاد مقاومتی است رئیس دانشکده های فنی و حرفه ای کشور در این نشست اذعان داشت: باید صنایع وارد میدان شوند و توانمندی‌های استان باید مشخص شود.

شفیعی اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی دانش بنیان است و اگر علم دانش بنیان شود دولت‌های دیگر قادر به تحریم ما نیستند.

وی با اشاره به اینکه کشورهای حاشیه ایران نیازمند نیروهای مهارتی هستند، اذعان کرد: باید در گردنه علم وفناوری شاهد جایگاهی از خود در جهان باشیم.

رئیس دانشکده های فنی وحرفه ای کشور اذعان داشت: باید به بیانات رهبر توجه خاص کرده و به فن آوری برسیم و نباید جایگاه علمی خود را از دست بدهیم.

وی ادامه داد: اقتصادی که دانش بنیان باشد و تولید ناخالص ملی در آن تاثیر بگذارد اقتصاد مقاومت است.

شفیعی با بیان اینکه نیروی  کار تربیت می‌کنیم تا وارد بازار صنعت شود و به دنبال طرح سرباز صنعت هستیم تا کار قسمتی از سربازی قرار بگیرد،  اذعان داشت: تاکنون مقاومت کرده‌ایم که غیرهنرستانی جذب نشوند چرا که مهارت دارند، ولی در دانشگاه‌های دیگر موازنه به هم خورده است.

وی بیان کرد: ظرفیت سالانه پذیرش ۹۰ هزار نفر است که به این ترتیب ۵۰ هزار متقاضی هنرستانی نمی‌توانند وارد دانشگاه‌های فنی و حرفه ای شوند.

وی ادامه داد: در سطح کلان مشکلی برای جذب هنرستانی‌ها وجود ندارد و اگر رشته و شهر خاصی را انتخاب کنند که ظرفیت آن محدود است ممکن است دچار مشکل شویم.

کد خبر 2500814

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha