۴ اسفند ۱۳۹۳، ۹:۲۱

بیرانوند در گفتگو با مهر:

تفاهم تعهدآور همان توافق است/ضرورت بررسی تحقیق از توافق الجزایر

تفاهم تعهدآور همان توافق است/ضرورت بررسی تحقیق از توافق الجزایر

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت امور خارجه باید مشخص کند این تفاهم الزام‌آور و یا تعهدآور است یا خیر؛ در صورتی که الزام‌آور و تعهدآور باشد، به معنای توافق است نه تفاهم.

بهرام بیرانوند در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: قرارداد اسلو که ما بین فلسطینی‌ها و اسرائیلی‌ها با واسطه‌گری کشورهای منطقه در دو مرحله تصویب شد، تداعی‌کننده همین حال و هوای توافق دو مرحله‌ای ایران و غرب است.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از اظهارات اخیر سخنگوی وزارت امور خارجه مبنی بر تفاهم در مرحله اول و توافق در مرحله دوم، گفت: وزارت امور خارجه باید مشخص کند این تفاهم الزام‌آور و یا تعهدآور است یا خیر؛ در صورتی که الزام‌آور و تعهدآور باشد، به معنای توافق است نه تفاهم.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی گفت: در توافق دیگری نیز که به دو قسمت کلی و جزئی تقسیم شد، مصر متعهد شد تا ادوات سنگین و نیروهای نظامی خود را از صحرای سینا خارج کند که این توافق نیز در حال حاضر برای آنها تبدیل به نقطه ضعف شده است، زیرا داعش در این منطقه در حال فعالیت است.

بیرانوند اظهار داشت: ما با غربی‌ها تا به امروز چندین بار مذاکره‌ کرده‌ایم و به صراحت اعلام می‌کنیم توافقی که در سعدآباد اعلام شد، یک شکست بود. دشمنان بعد از این توافق اعلام کردند، میوه جنگ عراق و بصره را در سعدآباد چیدیم. ما هوشیاری تیم مذاکره‌کننده و رئیس‌جمهور محترم را طلب می‌کنیم.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی خواستار بررسی تحقیق و تفحص از مذاکرات الجزایر توسط دولت شد و گفت: در آن توافق با اینکه غربی‌ها آماده پذیرش هر گونه شروطی از سوی ایران بودند، طرف ایرانی به آسانی گروگان‌ها را از دست داد و ناچار شد به دو تابعیتی‌ها خسارت سنگین بدهد؛ طلب‌مان را از آمریکایی‌ها نگرفتیم و حتی وام‌هایی را که قرار بود سال‌های بعد بازپرداخت آن شروع شود، در همان توافق به صورت نقدی پرداخت کردیم.

وی ادامه داد: در توافق الجزایر بر سر گروگان‌های سفارت آمریکا گفتگو کردیم. این گروگان‌ها ۴۰۰ روز در اختیار ایران بودند، تیمی از وزارت خارجه ایران نزدیک به سه ماه در الجزایر ماند و در خصوص این گروگان‌ها مذاکره کرد و در پایان دست خالی برگشت.

بیرانوند تاکید کرد: سود حریف در این مذاکرات بسیار بیشتر از ما بود، چرا که قواعد بازی را آنها تعیین کردند. ما مردمی تازه انقلاب کرده بودیم، با خوش‌بینی بسیار زیاد نسبت به سایر دولت‌ها.

وی با اشاره به خاطرات هاشمی رفسنجانی در خصوص آزادسازی گروگان‌‌های غربی در لبنان، گفت: در آن مذاکرات نیز طرف غربی به وعده‌های خود عمل نکرد.

عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: متاسفانه ما بیش از آنکه به غربی‌ها در مذاکرات سوء‌ظن داشته باشیم، روی خوش نشان می‌دهیم و غربی‌ها احساس می‌کنند ما در حال تشویق آنها برای فریبکاری هستیم.

بیرانوند با اشاره به اظهارات اخیر افخم، ‌ گفت: به نظر من اظهارات افخم نوعی قلق‌گیری اجتماعی بود که قصد داشتند بررسی کنند آیا می‌توانند با تغییر نام توافق کلی به تفاهم همان مفهوم را جلو ببرند که با واکنش منفی اجتماعی روبرو شدند؛ امیدواریم هوشیارتر با این موضوع برخورد کنند.

نماینده مردم بروجرد در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: رئیس‌جمهور اگر آغوشش را برای نیروهای داخلی باز کند، آنها دولت را در مذاکرات تقویت می‌کنند و این کار بهتر از تلاش برای ساکت کردن منتقدان است.

وی ادامه داد: منتقدان ممکن است امروز به خاطر قدرت رسانه‌ای دولت سکوت کنند اما تاریخ هیچ‌گاه سکوت نخواهد کرد.

کد خبر 2502161

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha